Рейтинг
+25.73

Kulinariya

24 üzv, 552 topik

Kəsmikli bulka

Lazım olan ərzaqlar:
— 3 stəkan tam buğda, ya da çovdar unu (Çovdar unu ilə bişirsəniz, xəmirin qatı olmaması üçün un 3 stəkandan az olsun)
— 1 stəkan qatıq
— 2 yumurta
— 1/2 su stəkanı zeytun yağı
— 1 paket qabartma tozu
— Bir çimdik duz
— Bir az doğranmış şüyüd
Davamı →
 

Çiyələkli spungle

Tərkibi:
Çiyələk – 500 qr.
Vanil – 1 paket
Kakao – 3 x.q.
Süd – 1 litr
Yumurta – 3 ədəd
Un – 3 x.q.
Şəkər – 1.5 stəkan

Hazırlanması:
Süd və yumurtaları orta ölçülü bir qazanda yaxşıca qarışdırın. Un, şəkər, vanil və kakaonu da sıra ilə əlavə edin, orta dərəcəli qaz sobasında tündləşənə və qatılaşana qədər bişirin.
Davamı →
 

Xurma kokteyli

Ümumiyyətlə bir çox müalicələr həm acı, həm də əziyyətli ola bilər. Elə müalicələr də vardır ki, həm faydalı olur, həm də ləzzətli. Məhz, bu kokteyl ləzzətlilər qrupuna aiddir.

Hazırlanması:
Hazırlanılma qaydası da sadədir: 3-4 ədəd iran xurmasının qabığı soyulur, tumları çıxardılır, 1 stəkan yağlı südün içinə əlavə olunub blenderlə qarışdırılır. Bu kokteyli gündə 1-2 stəkan içə bilərsiniz.

Faydaları
 Deməli, xurmanın tərkibindəki bütün minerallar və vitaminlər südün tərkibinə keçir, böyüyən uşaqlar və yaşlılar üçün əvəzolunmaz dərəcədə faydalıdır.
Davamı →
 

Kərə yağında yumurta

Yumurtanın nə qədər faydalı qida olduğunu bilirik. Mütəxəssislər hər gün səhər yeməyində 1 yumurta yeməyi vacib hesab edir. Amma yumurtanı bu cür bişirib yesəniz, həm sağlam olar, həm də doyumlu, sizi uzun müddət tox tutar. Ona görə də oruc tutanlara bu yeməyi imsakda yemək tövsiyə olunur.

Ərzaqlar:
2 ədəd yumurta
1/2 yemək qaşığı kərə yağı
1/2 çay qaşığı qırmızı toz bibər
1 çay qaşığı qırmızı pulbibər
1 çay qaşığı quru nanə
Duz

Hazırlanması:
Yumurtaları yuyub, kiçik dərin qazanda 7-10 dəqiqə qaynadın. Qaynatdığınız yumurtaların qabıqlarını soyduqdan sonra uzununa iki yerə bölün.
Davamı →
 

Bişmiş tərəvəzlərin dadını necə artırmalı?

Bişirmə çətin proses deyil və hər kəs bunu bacara bilər. Lakin, tərəvəz yeməklərinə düzgün dad əlavə etmək çətindir. Ət və ya balığı bişirməmişdən əvvəl duzlu suya saldığımız halda, tərəvəzlər təzə şəkildə qaynadılır. Beləliklər, tərəvəzləri necə ədviyyatlı edə bilərsiz?

Bişirmənin və buğa vermənin ənənəvi yolu sevimli bitkiləri və ədviyyatları əlavə etməkdir. Xüsusilə, təzə bitkilər və qurudulmuş ədviyyatlar. Onların aroması (iyi) qaynadılmış tərəvəzlərə əla hopur. Reyhanın intensiv qoxusu var. Onu İtalyan yeməklərinə vururlar. Pendirin, sendviçlərin, salatların və balıq yeməklərinin dadını artırmaq üçün ondan istifadə edə bilərik. Pomidorlu yemək hazırlayırsınızsa, reyhan ən yaxşı seçimdir.

Davamı →
 

Südlü göbələk şorbası

İnqridientlər:
Təzə göbələk – 250 qr.
Un – 4 x.q.
Süd – 1 stəkan
Duz

Hazırlanması:
Göbələkləri yaxşıca təmizləyib, yuyun. Sonra xırda-xırda doğrayın. Un və su blenderdən keçirilib qazana əlavə edilir. Daha sonra da göbələklər əlavə olunur. Duz töküb 20 dəqiqə bişirilir.

Ən sonda süd əlavə edilir, 5 dəqiqə də bişirilir, sobadan götürülür. Nuş olsun!
 

Kofelər

Espresso, kappuçino, latte...Kofenin müxtəlif növləri var, və hər birimizin sevdiyi növ vardır. Bəziləri üçün, ən yaxşısı əlavəsiz tünd qara kofedir, digərləri isə eksperimentləri xoşlayır və kofeni süd, krem, darçın, şokolad və ya vanil ilə içir. Müxtəlif növ kofelər barədə daha ətraflı.

Espresso
İtalyan kulinariyasına bağlı olan ən klassik kofedir. Espresso bir çox kofelər üçün baza rolunu oynayır. Keyfiyyəti səthində olan kremli köpüklərdən bəlli olur. Klassik İtalyan espressosu silindr şəkilli kiçik fincanlarda süfrəyə verilir.
Davamı →
 

Gül kələmi şorbası

İnqridientlər:
Gül kələmi – 250 qram
Yaşıl bibər (başqa rəngli bibərlər də ola bilər) – 2 ədəd
Kök – 2 ədəd
Soğan (qırmızı soğan da ola bilər) – 2 ədəd
Kartof – 4-5 ədəd
Sarımsaq – 3-4 diş
Orta ölçüdə pomidor – 5-6 ədəd
Duz
Qırmızı istiot
Cəfəri (olmasa hazır göyərtili ədbiyyatdan və ya başqa göyərtilərdən istifadə etmək olar)
Zeytun yağı
Davamı →
 

Nanə mürəbbəsi

İnqridientlər:
Təzə nanə — 250 qr.
Limon — 2 ədəd
Şəkər tozu -1 kq.
Su — 0,5 litr

Hazırlanması:
Nanələr yuyulur, sıxılmadan dəsmalın üzərində suyu süzülür. Sonra yarpaqları ayrılır. Limon qabığı ilə birgə xırda doğranılır. Qazana su alıb, limon və nanəni bura əlavə edin. 15 dəqiqə qaynadıb, oddan götürün.

1 sutka saxlayın. Sonra içindəki nanə limonu götürün, suyu süzün. Nanə limon qarışığının üzərinə şəkər tozu səpib, 10 dəqiqə saxlayın. Sonra süzülmüş suyuna əlavə edib, 2 saat vam odda bişirin. Hazır olanda sterilizə olunmuş bankaya yığıb, qapağı kip bağlayın.
 

İsveçrə salatı

Tərkibi:
200 qram vetçina
2 ədəd istiot
yengəc (xərçəng) çubuqları
200 qram pendir
mayonez

Davamı →