Рейтинг
+25.73

Kulinariya

22 üzv, 532 topik

Ətli piroq

Ərzaqlar:
Un-200 q
kərə yağı-80 q
2 ədəd orta boylu kartof
qiymə (çəkilmiş ət)-500 q
pomidor-300 q
bərk pendir(növləri var parmezan da ola bilər, holland da ola bilər)-70 q
1 ədəd soğan
duz/istiot

Davamı →
 

Portağal piroqu

Tərkibi:
— Un — 250 qr
— Yumurta — 4 ədəd
— Şəkər tozu — 150 qr
— Portrağal — 1 ədəd
— Vanil — 1 bağlanma
— Qabartma tozu — 2 çay qaşığı
— Kərə yağı — 200 qr

Hazırlanması:
1. Bütün ingrediyentlər ev temperaturunda olmalıdır.
2. Kərə yağı şəkər tozu ilə mikserlə yaxşı qarışdırılır.
Davamı →
 

Evdə KFC resepti ilə toyuq

4 nəfərlik porsiya  

Tərkibi :

2 stəkan un
2/3 x.q duz
½ q qurudulmuş kəklik otu
½ x.q qurudulmuş nanə
1 x.q kərəviz
1 x.q qarabibər
1 x.q quru xardal
2 x.q sarımsaq tozu
1 x.q zəncəfil
3 x.q üyüdülmüş ağ bibər
1 stəkan az yağlı qaymaq
1 yumurta
Doğranmış toyuq əti
Davamı →
 

Hind pendiri - Panir

Panir deyilən bu pendirin hazırlanması cəmi 30 dəqiqə vaxt aparır. Hindlilər onu müxtəlif vegetarian karrilərə əlavə edir, qəlyanaltıda yeyir, yaxud da kipr halumisi kimi qıpqırmızı qızardırlar.

Tərkibi (300-400 q pendir üçün):
2 l süd
1-2 limonun şirəsi

Hazırlanması:
Kənd südü yoxdursa, panirin hazırlanması üçün qısa müddətli pasterizə edilmiş süd götürün, ultrapasterizə edilmiş süd yaramayacaq, çünki "çürüməyəcək".

Südü qazana töküb orta itilikli ocaqda arada qarışdıraraq isidin.
Davamı →
 

Avqolemono şorbası

Yunan dilində bu şorbanın adı — yumurta və limon deməkdir. Turşməzəliyi yaşıl şiyə bənzəyir, amma ondan fərqli olaraq daha doyumludur.

Tərkibi:
2 l toyuq bulyonu
4 x.q. uzun düyü
3 yumurta
3 x.q. limon şirəsi
2 ç.q. tərxun (doğranmış təzə, yaxud qurudulmuş)
duz
istiot

Hazırlanması:
Bulyonu qaynadın, yuyulmuş düyünü əlavə edin. 15-20 dəqiqə, düyü yumşalınca bişirin. Ocaqdan götürməzdən 5 dəqiqə əvvəl bulyondan bir neçə xörək qaşığı götürüb iri kasaya tökün.
Davamı →
 

İspan bulkaları

Tərkibi:
xəmir:
300 q un
1 ç.q. quru maya
1/2 ç.q. duz
1/4 st. şəkər tozu
1 yumurta
2 x.q. bitki yağı
120 ml isti su

əlavə:
100 q yumşaldılmış kərə yağı

iç:
zövqə görə: gilənar konservi; sürtgəcdən keçirilmiş boranı+şəkər tozu+darçın, alma və s. üzərinə: şəkər pudrası
Davamı →
 

Ərikli mannı

Tərkibi (4 pay):
3-4 iri yetişmiş ərik (sayı formanın ölçüsündən asılıdır)
80 q mannı yarması
80 q badam unu
150 q şəkər tozu
0,5 l süd
4 yumurta
30 q kərə yağı
1 çimdik duz
1 ç.q. badam, yaxud vanil cövhəri
1 x.q. şəkər pudrası
2 x.q. badam yonqarı
Davamı →
 

Zəncəfilli peçenye

Belə hesab edirlər ki, bu peçenyenin reseptini ber neçə əsr bundan əvvəl İngiltərə kralı icad edib. O vaxtdan bu günümüzə qədər bu peçenye bütün dünyada tanınıb və böyük populyarlıq qazanıb. Bu çox dadlı, kövrək, ətirli, yüngül peçenyedir. Həmçinin bu peçenye çox faydalıdır — onun tərkibində bal, zəncəfil, darçın kimi faydalı inqrediyentlər var.
Davamı →
 

Soçi paxlavası

Tərkibi:
Korjlar üçün:
2,5 stəkan un
200 qr kərə yağı
2 yumurta sarısı
yarım stəkan xama
¼ stəkan şəkər tozu
1 paket vanil (1 ç/q)
yarım çay qaşığı soda
1 çimdik duz

İçlik üçün:
3 yumurta ağı
1,5 stəkan şəkər tozu
1,5 stəkan xırdalanmış qoz
Davamı →
 

Bananlı desert

Tərkibi:
5 banan
1 limon
3 x.q. şəkər tozu
1 x.q. kərə yağı
300-400 q qaymaqlı dondurma
100 q şəkərli peçenye
25 q şokolad

Hazırlanması:
Sobanı 220 dərəcə qızdırın. Formanı bolluca kərə yağı ilə yağlayın. Bananları təmizləyib hər birini uzununa bölün.
Davamı →