Рейтинг
+25.73

Kulinariya

24 üzv, 583 topik

Feyxoa mürəbbəsi

Adətən biz feyxoanı blenderdə əzib və ya ətçəkən maşınından keçirdib şəkər tozu ilə qarışdırırıq. Sizə təqdim etdiyimiz mürəbbə resepti isə tam fərqlidir. Mürəbbə həm dadlı, həm də çox gözəl alınır. Əsl süfrə bəzəyi!

Lazım olan məhsullar:
Feyxoa — 0,5 kq
Şəkər tozu — 250 qr
Su — 0,5 l
Konyak — 2 ç.q.

Hazırlanması:
1. Tam yetişmiş feyxoa götürürük. Feyxoanın qabığını soyuruq (qabıqları atmırıq). Feyxoa çox bərkdirsə, meyvələri iti çəngəllə iki tərəfdən deşirik. Meyvələri soyuq suya qoyuruq ki, rəngi tündləşməsin.

Davamı →
 

İspanaqlı yumurta

Tərkibi:
2 ədəd yumurta
4 ədəd orta boy soğan
100 qr. qaynadılmış ispanaq
Yarım çay qaşığı qara bibər,
1 çay qaşığı duz
1 yemək qaşığı kərə yağı
2 yemək qaşığı su

Hazırlanması:
Orta boylu tavada yağ əridir. Soğan çox incə doğranır və yağa əlavə edilib bir az qızarana qədər qovrulur. Daha sonra üzərinə ispanağı qoyub soğanlarla birlikdə qovurun. Duzu və qara bibəri əlavə edin. Ispanaqlar qovrulduqdan sonra kiçik boy başqa bir tavaya boşaldın və suyu əlavə edin.

Sarılarını pozmamağa cəhd edərək 2 ədəd yumurtanı ispanaqların üzərinə qırın. Tavanın üzərini bir qapaqla bağlayıb təxminən 5-7 dəqiqə vam odda bişirin. İsti şəkildə süfrəyə verin. Nuş olsun
 

İdeal blinçik hazırlamağın 8 üsulu


1.
Blinçikə tökəcəyiniz maye isti olmalıdır ki, xəmir yapışqan olsun.

2. Blinçiklərinizin dadlı və gözəl alınmasını istəyirsinizsə, unu ələyib, biraz gözlədikdən sonra kütləyə qatın.

3. Duz və şəkər tozunu reseptdə göstərilən miqdarda əlavə edin. Çünki, duz çox olarsa, blinçiklər solğun, şəkər artıq səpilərsə, bərk alınar.
Davamı →
 

Ev üsulu qatılaşdırlımış süd

I üsul
· 250 ml süd(3.2% yağlılıq)
· 1,5 stəkan quru süd
· 1,5 stəkan şəkər tozu
· 1 paket vanil

Qabın içində ilıq süd, quru süd və vanili tel çırpıcı ilə qarışdırın. Bu qabı su hamamına qoyun(yəni su qaynayan digər qabın içinə, bir şərtlə ki, su qaba toxunmasın). Aşağı odda kütləni ara-sıra qarışdıraraq, təxmini 1 saat qatılaşanadək su hamamında bişirin. Yarım litr ləzzətli qatılaşdırılmış süd əldə edin.
Davamı →
 

Lobya turşusu

Lobya yeməyi hər birimiz xoşlayırıq. Hələ payızda çıxan təzə lobyanın ləzzətindən doymaq olmur. Bilirik ki, lobyadan yalnız xörək bişirilmir, gözəl turşular da hazırlanır. Lobya turşusu hazırlayarkən ən əhəmiyyətli məqam onun yeyilərkən xırçıldamasıdır.

Ərzaqlar:
500 qr yaşıl lobya
1 baş sarımsaq
6stəkan su
Yarım stəkan iri duz
İstəyə görə acı bibər.

Hazırlanması:
Əvvəlcə yaşıl lobyaların qılçıqlarını və saplarını təmizləyib, soyuq su ilə yuyun. Daha sonra dərin bir qazanın içərisinə su tökün. Qazanın içərisində lobyaları bir buğum qaynadın.
Davamı →
 

Şaftalı turşusu

İnqridientlər:
1 yemək qaşığı bitki yağı,
Yarım çay qaşığı zəncəfil,
6 ədəd yetişmiş şaftalı
Qırmızı istiot 3 xörək qaşığı
şəkər 3 xörək qaşığı alma sirkəsi
Duz

Hazırlanması:
Yağı sous tavasında isidin. Zəncəfili yağa əlavə edin və o qızılı rəng alana qədər bişirin. Soyulmuş şaftalıları içinə qoyun. Həmçinin qırmızı bibər və duz vurun. Təxminən 15 dəqiqə qalın bir sous yaradana qədər orta temperaturda isidib qarışdırın.

Şəkəri və sirkəni əlavə edib 15 dəqiqə daha bişirməyə davam edin. Daha sonra altını söndürüb, tamamilə soyudun. Hava keçirməz balonlara yığın və bir həftə boyu soyuducuda saxlayın. Bundan sonra yeməyə hazırdır.

Nuş olsun!
 

Dadlı kabab bişirməyin 9 qaydası

Dadlı kabab yemək bir həzzdir. Közdə bişmiş pambıq kimi yumşaq və şirəli ət tikələri… Təəssüf ki, kababı hər kəs düzgün bişirə bilmir. Bəzən isə bişirənlərin çoxu əti öncədən sirkə, ketçup və digər ərzaqlarla marinad edir ki, arzuladığı nəticəni əldə etsin.

Ləziz kabab yeməyin mövsümü olmur, amma qızmar yay günlərində bu təamın xüsusi yeri var. Günlər uzanır, gecələr qısalır, demək olar ki, çox zamanımızı təmiz havada keçirdirik. Çoxumuz məzuniyyət üçün şəhərətrafı istirahət güşələrini seçirik. Bağ evlərində cəm olub, ya kabab bişiririr, ya da plov dəmləyirik.
Davamı →
 

İdeal xəmir üçün incə məqamlar

Tortun xəmirinin yaxşı olması üçün ona qatılan unun 1 qaşığını kartof unu (kraxmal) ilə əvəz edin. Bu zaman sizin tortunuzun biskviti daha yumşaq və dadlı olacaq. Bu qayda ilə bişən xəmir 2-3 gün saxlanılsa da xarab olmur.

Tort üçün bişiriləcək xəmirin ununu bir-neçə dəfə ələyin. Bu zaman un oksigenləşəcək və biskvitiniz daha da havalı olacaq.

Çorək və biskvit xəmirinin yaxşı olması, uzun müddət qalması və xarab olmaması üçün onların ununa az miqdar mannı əlavə edin.

Davamı →
 

Qarğıdalını necə bişirməli?

Qaynadılmış qarğıdalı yay aylarının ən əvəzolunmaz yeməklərindən biridir. Bəs qarğıdalı necə qaynadılır? Ümumiyyətlə küçədə yeməyə öyrəşdiyimiz qaynadılmış qarğıdalını yumşaq edə bilmək üçün nələrə diqqət etməliyik?

Qarğıdalını necə qaynatmaq lazımdır sualına keçməzdən əvvəl, yaxşı bir qarğıdalını necə seçməyimizi öyrənməliyik. Yaxşı bir qarğıdalını seçmənin ən yaxşı yolu qarğıdalı dənələrini əlinizlə sıxın.

Yaxşı bir qarğıdalı yumşaq olmalıdır və əlinizlə qarğıdalı dənələrini sıxdığınızda parçalanacaq. Bunun üçün qarğıdalı alanda mütləq diqqət edin. Qarğıdalını seçdikdən sonra, keçək ən mühüm məsələyə.
Davamı →
 

Evdə kartof çipsləri

İnqridientlər:
2 dənə nazik qabıqlı kartof
Sirkə (yumaq üçün)
Duz
İstiot
Zeytun yağı

Hazırlanma qaydası:
Kartofları yaxşıca yuyun və nazik-nazik dilimləyin. Dərin bir kasanın içinə su doldurun. Suya duz və sirkə tökün, kartofları həmin suyun içində qarışdıraraq yaxalayın. Sonra həmin suyu süzün, kartofları adi suyla durulayın, kağız salfetlə qurudun. Kartof dilimlərinin üstünə duz, istiot və zeytun yağı töküb qarışdırın. Yağlı kağız sərilmiş soba sinisinə kartofları yan-yana düzün.
Davamı →