Şaftalı turşusu

İnqridientlər:
1 yemək qaşığı bitki yağı,
Yarım çay qaşığı zəncəfil,
6 ədəd yetişmiş şaftalı
Qırmızı istiot 3 xörək qaşığı
şəkər 3 xörək qaşığı alma sirkəsi
Duz

Hazırlanması:
Yağı sous tavasında isidin. Zəncəfili yağa əlavə edin və o qızılı rəng alana qədər bişirin. Soyulmuş şaftalıları içinə qoyun. Həmçinin qırmızı bibər və duz vurun. Təxminən 15 dəqiqə qalın bir sous yaradana qədər orta temperaturda isidib qarışdırın.

Şəkəri və sirkəni əlavə edib 15 dəqiqə daha bişirməyə davam edin. Daha sonra altını söndürüb, tamamilə soyudun. Hava keçirməz balonlara yığın və bir həftə boyu soyuducuda saxlayın. Bundan sonra yeməyə hazırdır.

Nuş olsun!
 

0 şərh