Рейтинг
+25.73

Kulinariya

24 üzv, 571 topik

Bananlı pudinq

Tərkibi:
1 stəkan süd
Yarım banan
2 yemək qaşığı düyü unu
2 yemək qaşığı şəkər tozu

Hazırlanması:
Soyuq süd, şəkər tozu və düyü unu qarışdırılır. Sonra orta odda davamlı olaraq tam qatışana kimi qarışdırılır.

Oddan götürüb üzərinə çəngəllə əzilmiş banan qatıb uşağa qaşıqla yedirin. Nuş olsun!
 

Frappe

İnqridientlər:
1 stəkan soyuq süd
1,5 çay qaşığı hazır qəhvə
3-4 dilim buz
1 çay qaşığı şəkər tozu
1 çay qaşığı krem
Krem şanti və şokolad sousu

Hazırlanması:
Bir böyük stəkana qəhvə, şəkər və südü əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Qarışım köpüb stəkanın ağzına kimi dolmasına az qalmış kremi və buz dilimlərini əlavə edib qarışdırın.
Üzərini krem şanti və şokolad sousu ilə bəzəyin.
Nuş olsun!
 

Portağallı peçenye

Ərzaqlar:
1 paket marqarin
Sürtgəcdən keçirilmiş 2 portağal qabığı (qabığının ağ hissəsi olmamaq şərti ilə)
2 ədəd portağal suyu
2 yumurta
1,5 stəkan şəkər tozu
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
Un
Davamı →
 

Qarğıdalı şorbası

Ərzaqlar:
5 stəkan su
toyuq sinəsi
1 stəkan qarğıdalı
1 çay qaşığı duz
1/2 çay qaşığı istiot
1 yumurtanın sarısı
3 qaşıq un
4 qaşıq qatıq

Hazırlanması:
5 stəkan suda toyuq filesini pörtün. Daha sonra yumurta sarısı, un və qatığı çalın. Toyuq suyunu əlavə edib qarışdırın. Toyuq ətini didib duz, istiot və qarğıdalı ilə bərabər qazana tökün. Şorba qatılaşana qədər orta odda bişirin. Nuş olsun!
 

Az kalorili meyvəli tort

Tərkibi:
200 q şəkərli peçenye
70 q şəkər tozu
4 kivi
2 banan
500 ml yoqurt
70 q şəkər tozu
1 x.q. limon şirəsi
4 ç.q. jelatin
0.5 st. qaynar su

bəzək:
2 kivi
Davamı →
 

Avokado salatı

Ərzaqlar:
Avokado — 2 ədəd
Qreyfurt — 1 ədəd
1 dəstə aruqula
Zeytun yağı, limon suyu
Duz, istiot

Hazırlanması:
Avokadoların qabıqlarını soyun, çəyirdəklərini çıxardın. Təmizlədiyiniz avokadoları kub şəklində, yaxud uzun şəkildə dilimlərə bölün.
Davamı →
 

Kəşküli-füqəra

Tərkibi (6 pay):
3 x.q. düyü unu
1,5 x.q. nişasta
1 l süd
2 st. şəkər tozu
1 armudu st. badam unu
1 x.q. üyüdülmüş fıstıq

Üzərinə:
qaymaqlı dondurma
fıstıq

Hazırlanması:
Düyü unu ilə nişastanın üzərinə bir qədər süd əlavə edib qarışdırın. Südün qalanını şəkər tozu və badam unu ilə qarışdıraraq ocağın üzərinə qoyun. Qatılaşanadək bişirin. Üyüdülmüş fıstığı əlavə edib qarışdırın və ocaqdan götürün. Kremankalara paylaşdırıb soyudun. Otaq temperaturunda olarkən soyuducuya qoyun. Süfrəyə verərkən üzərinə qaymaqlı dondurma topu qoyun, fıstıq səpin. Nuş olsun!
 

Giləmeyvəli tart

Tərkibi (6-8 pay):
Xəmir 
350 q un (yaxud 250 buğda unu + 120 q badam unu)
150 q yağ 100 q şəkər pudrası
2 yumurta
1 çimdik duz
Dadlandırmaq üçün 1 ç.q. konyak, yaxud rom, 0,5 limonun şirəsi və sedrasından istifadə etmək olar (sevmirsinizsə, vacib deyil).

Zövqə görə aşağıdakı kremlərdən birindən istifadə edə bilərsiniz:
1. krem
250 q kəsmik
2 x.q. süd
3 x.q. şəkər tozu
1/2 ç.q. vanil cövhəri

Davamı →
 

Çiyələkli kvas

Tərkibi:
250 q çiyələk
700 ml su
2-3 x.q. şəkər tozu
0,5 ç.q. limon duzu
kişmiş

Hazırlanması:
Çiyələyin üzərinə su töküb ocağın üstünə qoyun. Qaynara düşdükdən sonra söndürün. 20 dəqiqə saxlayın. Şəkər tozu, limon duzu qatıb qarışdırın, süzün.
Butulkalara süzüb otaq temperaturunadək soyudun. Sonra hər butulkaya 5-6 kişmiş atın. Kvası iki-üç gün otaq temperaturunda, amma qaranlıq yerdə saxlayın.

Günlərin sayı artıq da ola bilər, hər şey temperaturdan, kvasın qıcqırmasından asılıdır. Hazır olduqda kişmişlər yuxarı qalxacaq və köpük əmələ gələcək. Bundan sonra kvası 4-5 gün də soyuducuda saxlamaq lazımdır. Nuş olsun!
 

Kəsmikli bulka

Lazım olan ərzaqlar:
— 3 stəkan tam buğda, ya da çovdar unu (Çovdar unu ilə bişirsəniz, xəmirin qatı olmaması üçün un 3 stəkandan az olsun)
— 1 stəkan qatıq
— 2 yumurta
— 1/2 su stəkanı zeytun yağı
— 1 paket qabartma tozu
— Bir çimdik duz
— Bir az doğranmış şüyüd
Davamı →