Рейтинг
+25.73

Kulinariya

25 üzv, 624 topik

Naringi mürəbbəsi

Tərkibi:
1 limon suyu və bir az limon duzu
4 ədəd nazik qabıqlı naringi
1 stəkan portağal suyu
2 stəkan yarım şəkər tozu
2 stəkan su

Hazırlanması:
Dərin bir ləyənə su, şəkər tozu və portağal suyunu töküb qaynadın. Daha sonra naringiləri yuyaraq dilimləyin. Varsa çəyirdəklərini çıxarın.
Davamı →
loading...
 

Nar mürəbbəsi

Tərkibi:
6 ədəd orta boy nar
1 kilo şəkər tozu
1 limonun suyu

Hazırlanması:
Dənələdiyiniz narı ləyənə yığıb üzərinə şəkər əlavə edin. Səhərə qədər saxladıqdan sonra ocağın üzərinə qoyub qaynadın.

Qaynara düşəndə limon suyu əlavə edib, 15 dəqiqə qaynatdıqdan sonra altını söndürün. Soyumadan balonlara yığıb qapağını möhkəm bağlayın. Artıq nar mürəbbəniz hazırdır. Nuş olsun!
loading...
 

Pəhriz kotleti

Tərkibi:
600 qr toyuq filesi
300 qr gül kələmi
1 ədəd bolqar bibəri
70-80 qr bərk pendir
2 ədəd yumurta
2 xörək qaşığı xama
2 xörək qaşığı un
göy soğan, cəfəri
duz
istiot.

Davamı →
loading...
 

Skan və ya ləzgi pizzası

Skan ləzgi mətbəxinin ən dadlı təamlarındandır. Şəkidə piti, Lənkəranda ləvəngi nə qədər məşhurdursa, Qusarda da skan bir o qədər sevilir. Bu yeməyi ləzgilər ən sevimli qonaqları üçün bişirirlər. Yeməyin adı ləzgi dilində "çın-kan" yəni «odun üstü» mənasını verir.

Qusarda skanın onlarla növü bişirilir. Görünüş eyni olsa da, tərkibinə qatılan ərzaqlara görə dadları fərqli olur. Ən çox bişirilən skan isə ət və kartofla hazırlanır.

Skanın hazırlanması üçün un, yağ, 0,5 kiloqram qoyun əti, 0,5 kiloqram kartof, 100 qram quyruq, iki baş soğan, duz, istiot və zövqə görə başqa ədviyyələr tələb olunur.
Davamı →
loading...
 

Pendirli Fransız bulkaları

İnqridientlər:
4 ədəd yumurta ağı
200 qr ağ pendir
3 x/q un qızartmaq üçün bitki yağı
1 ovuc doğranmış cəfəri
duz,istiot.

Hazırlanması:
Yumurtaların ağını çırpıcı ilə qarışdıraraq, pendiri rəndələyib, üzərinə tökürük. Hazır kütləni duz və istiotlayırıq. Əlimizlə kürəciklər düzəldib, una batırırıq.

Bol yağ tökülmüş, qızdırılmış tavada hərtərəfli qızardırıq. Qızarmış kürələrin üzərinə cəfəri səpib, süfrəyə veririk. Nuş olsun!
loading...
 

Qiyməli pizza

Lazım olan ərzaqlar:
(30 smlik pizza üçün)
250 qr un (təxminən 1,5 stəkan)
150 ml su (təxminən yarım stəkan)
1 xörək qaşığı zeytun yağı
1 çay qaşığı şəkər tozu
0,5 çay qaşığı duz
0,5 çay qaşığı maya

Üzəri üçün:
1 xörək qaşığı ketçup
Qurudulmuş ağ reyhan (bazilik)
Bibər
Pomidor
Davamı →
loading...
 

Heyva keksi

Tərkibi:
200 qr. yumşaq marqarin
1 su stəkanı pudra şəkəri
5 yumurta
1 paket qabartma tozu
1 paket buğda nişastası
1 su stəkanı un
Davamı →
loading...
 

Limonlu toyuq şorbası

İnqridientlər:
1 toyuq
1 ovuc nazik vermişel
1 yumurta sarısı
Yarım limon
İstiot
Duz

Hazırlanması:
Əvvəlcə toyuğu dərin bir qazana qoyub üzərinə su əlavə edərək bişirin. Daha sonra toyuğu həmin sudan çıxararaq, içinə nazik vermeşil əlavə edərək bir az da qaynadın. Həmçinin bişmiş toyuğun əti sümükdən ayrılaraq, tikələrə doğranıb şorbaya tökülür.
Davamı →
loading...
 

Yağlı bibər turşusu

Tərkibi:
1 kq qırmızı bibər
1 stəkan sirkə
1 stəkan duru yağ
10 -12 diş sarımsaq
Duz

Hazırlanması:
Əvvəlcə bibərləri yuyub təmizləyin və istədiyiniz ölçüdə doğrayın. Duru yağı, sirkəni geniş bir qaba əlavə edib ocağa qoyun. Həmin qarışım qaynamağa başladıqda bibərin hər iki tərəfini qızartmağa başlayın.

Daha sonra 2-3 diş sarımsağı balonun dibinə qoyub üstünə qızaran bibərləri yerləşdirin və duz səpin. Bunu bibərlər bitənə qədər davam etdirin.
Davamı →
loading...
 

Kefirin hazırlanması

Lazım olan ərzaqlar:
1 litr süd
1 yemək qaşığı kefir mayası
Şüşə qab
Plastik süzgəc

Hazırlanması:
Əvvəl südü qaynadın və qaymağını üzərindən təmizləyin. Ardından südə kefir dənələrini əlavə edin. İstifadə etdiyiniz qabın metal olmamasına diqqət edin.

Taxta qaşıqla yaxşıca qarışdırın və qabınızın üzərini təmiz bir bezlə bağlayın. 20-25 dərəcədə qaranlıq bir mühitdə 2 günə qədər südü saxlayın.

Bu müddətdə süd mayalanacaq. Mayalanmış südü plastik bir süzgəc, ya da tənziflə süzün. İstəsəniz, kefiri bu şəkildə sadə, ya da içinə meyvə dənələri əlavə edərək içə bilərsiniz.
Davamı →
loading...