Рейтинг
+25.73

Kulinariya

24 üzv, 551 topik

Şampinyon peçenyesi

Tərkibi:
460 q un
200 q kərə yağı
150 q şəkər pudrası
1 ç.q. vanilli şəkər tozu
2 yumurta
40 q nişasta
10 q qabartma tozu
1 x.q. kakao

Hazırlanması:
Yumşaq kərə yağını şəkər pudrası və vanilli şəkər tozu ilə çalın (mikser gərək deyil). Qarışdıraraq bir-bir yumurtaları əlavə edin. Un, nişasta və qabartma tozunu əlavə edin. Yoğurub üzərinə dəsmal, ya da plyonka çəkin, soyuducuda 30 dəqiqə saxlayın. Xəmiri 46-48 kündəyə bölün.
Davamı →
 

Tbilisi salatı

Tərkibi:
1 banka konservləşdirilmiş qırmızı lobya
200-250 qr qaynadılmış mal əti və ya toyuğun döş əti (mal ətidirsə 300 qr yağsız yerindən götürüb, duzlu suda qaynadırıq)
1 ortaboy qırmızı baş soğan
Acı bibərin yarısı
1 ədəd qırmızı bolqar bibəri
2-3 diş sarımsaq
50 qram qoz ləpəsi
Keşniş
Qara istiot
Davamı →
 

Fərqli kotlet

Ərzaqlar:
1 ədəd ortaboy gül kələmi
2 ədəd yumurta
2 xörək qaşığı un
Duz
İstiot

Qızartmaq üçün:
yağ

Hazırlanması:
Gül kələmini doğrayıb yuyun. Duzlu suda tam bişənədək qaynadın. Sudan çıxardıqdan sonra əzib püre halına gətirin. Soyuduqdan sonra üzərinə yumurta, duz, istiot, əlavə edib yaxşı qarışdırın. Tavada yağı qızardıb qarışımdan 1 xörək qaşığı həcmində götürüb tavaya qoyun və kotletləri ikitərəfli qızardın. İsti-isti süfrəyə verin. Nuş olsun!
 

Boranı keksi

Tərkibi:
1 st. adi şəkər tozu
0.5 st. qəhvəyi şəkər tozu
0.5 st. bitki yağı
2 yumurta
1 st. boranı püresi, yaxud sürtgəcdən keçirilmiş boranı
1 3/4 st. un
1 ç.q. soda
1ç.q. duz
1/4 ç.q. üyüdülmüş mixək
3/4 ç.q. darçın
1/2 ç.q. ətirli (ağ) istiot
1/2 ç.q. üyüdülmüş muskat cevizi
Davamı →
 

Qağayı salatı

Tərkibi:
2 yumurta
100 q pendir (həm bərk «Qauda», həm də əridilmiş pendir istifadə edə bilərsiniz)
4 x.q. göy noxud konservi
duz
qara istiot
mayonez
göyərti

Hazırlanması:
Yumurtaları suda bişirib soyun. Noxudun suyunu süzün. Pendiri və yumurtanı noxud boyda doğrayın. Göyərtini xırdalayın. Şüyüd və göy soğandan, yaxud başqa sevdiyiniz göyərtidən istifadə edə bilərsiniz. Hamısını bir qaba yığıb duz, istiot, mayonez qatıb qarışdırın. Nuş olsun!
 

İtalyansayağı qəlyanaltı - Bruschetta

Tərkibi:
2-3 ədəd pomidor
1 ədəd soğan
təzə reyhan zövqə görə
qızardılmış badımcan
mozzarella pendiri
1 diş sarımsaq (keçirilmiş)
5-6 yemək qaşığı duru yağ və ya zeytun yağı
duz zövqə görə
hisə verilmiş qızıl balıq (balıq üçün təzə çüyüd)
italyan üsulu çörək

Davamı →
 

Qəhvəli piroq

Tərkibi:
0,5 st. qatıq
3 ç.q. qəhvə (tezəriyən)
2 yumurta
1 st. şəkər tozu
100 q yumşaq yağ
1 st. un
1 qabartma tozu

Krem:
4 x.q. şəkər tozu
4 x.q. xama
4 ç.q. qəhvə
Davamı →
 

Tatar salatı

Tərkibi:
1 st. buğda yarması
2 pomidor
2 alma
2 şirin bibər
1 diş sarımsaq
3 x.q. zeytun yağı
göyərti
duz
2 x.q. limon şirəsi

Hazırlanması:
Yarmanı 1 saat soyuq suda isladın, sonra isə dərin qaba yığın. Almanı, bibəri və pomidorları yuyub doğrayın, yarma ilə qarışdırın. Sarımsaqla göyərtini xırdalayıb bitki yağı və limon şirəsi ilə qarışdırın, duz-istiot vurun. Salatın üzərinə gəzdirib 50 dəqiqə soyuducuda saxlayın. Nuş olsun!
 

Pendirli pide

Ərzaqlar:
— Yarım stəkanı duru yağ
— 3 çörək qaşığı qatıq
— 150 ml ilıq su
— 40 qram duru maya
— 4 stəkan un
— 1 çay qaşığı duz
— 1 çay qaşığı şəkər tozu
— Ağ pendir
— 4 orta boy baş soğan

Hazırlanması:
Əvvəlcə pendirli pidenin xəmiri hazırlanır. Dərin bir qaba un, qatıq və duru yağ tökün.
Davamı →
 

Boqraç şorbası

Tərkibi:
1 kq mal əti
4 qabığı soyulmuş pomidor
3 bolqar bibəri
kartof
1 acı istiot
4 baş soğan
2-3 yerkökü
tomat sousunda lobya
yağ
bulyon və ya su
paprika
duz
qara istiot
Davamı →