Рейтинг
+25.73

Kulinariya

23 üzv, 545 topik

Qəhvəli piroq

Tərkibi:
0,5 st. qatıq
3 ç.q. qəhvə (tezəriyən)
2 yumurta
1 st. şəkər tozu
100 q yumşaq yağ
1 st. un
1 qabartma tozu

Krem:
4 x.q. şəkər tozu
4 x.q. xama
4 ç.q. qəhvə
Davamı →
 

Tatar salatı

Tərkibi:
1 st. buğda yarması
2 pomidor
2 alma
2 şirin bibər
1 diş sarımsaq
3 x.q. zeytun yağı
göyərti
duz
2 x.q. limon şirəsi

Hazırlanması:
Yarmanı 1 saat soyuq suda isladın, sonra isə dərin qaba yığın. Almanı, bibəri və pomidorları yuyub doğrayın, yarma ilə qarışdırın. Sarımsaqla göyərtini xırdalayıb bitki yağı və limon şirəsi ilə qarışdırın, duz-istiot vurun. Salatın üzərinə gəzdirib 50 dəqiqə soyuducuda saxlayın. Nuş olsun!
 

Pendirli pide

Ərzaqlar:
— Yarım stəkanı duru yağ
— 3 çörək qaşığı qatıq
— 150 ml ilıq su
— 40 qram duru maya
— 4 stəkan un
— 1 çay qaşığı duz
— 1 çay qaşığı şəkər tozu
— Ağ pendir
— 4 orta boy baş soğan

Hazırlanması:
Əvvəlcə pendirli pidenin xəmiri hazırlanır. Dərin bir qaba un, qatıq və duru yağ tökün.
Davamı →
 

Boqraç şorbası

Tərkibi:
1 kq mal əti
4 qabığı soyulmuş pomidor
3 bolqar bibəri
kartof
1 acı istiot
4 baş soğan
2-3 yerkökü
tomat sousunda lobya
yağ
bulyon və ya su
paprika
duz
qara istiot
Davamı →
 

Pendirli gül kələmi

Tərkibi:
Gül kələm,
Pendir,
Süd,
Yumurta,
Uun,
Zeytun yağı,
Duz
İstiot

Hazırlanması:
İlk öncə gül kələm kiçik parçalara ayrılır, duzlu suda yumşalana qədər qaynadılır. Qaynadılan gül kələminin suyu süzülür, soyudulur. Kələm soyuyana qədər pendirli bulamaç hazırlanır; çuxur bir qabın içinə rəndə pendir, süd, yumurta, un, istiot, duz və 1 şorba qaşığı duru yağ qoyulur, yaxşıca çırpılır.

Soyumuş gül kələmlərini hazırlanan bilməcə batırılır, öncədən qızmış yağlı tavada qızardılır. İki üzü də qızaran gül kələmlər kağız dəsmala çıxarılır. Nuş olsun!
 

Mini alman tortu

Lazım olan ərzaqlar:
2 ədəd yumurta
1 stəkan şəkər tozu
1 stəkan süd
1 stəkan duru yağ
1 stəkan su
10 qram maya
1 desert qaşığı mahlep
5 stəkan un
1 paket vanil

Krem üçün:
4 stəkan süd
5 xörək qaşığı un
Davamı →
 

Xarço

Tərkibi:
Mal əti (və ya qoyun əti): 600 q.
Baş soğan: 2 ədəd.
Orta ölçülü kök: 1 ədəd
Pomidor: 4 ədəd
Yaşıl bibər (şirin): 2 ədəd
Acı bibər: 1 ədəd
Sarımsaq: 3 və ya 5 diş
Yumru düyü: 4 qaşıq
Təmizlənmiş qoz ləpəsi: 1/2 stəkan
İstiot (əzilməmiş): 5-10 ədəd dənəcik
Davamı →
 

Holland mətbəxi

Holland mətbəxi əsasən müxtəlif növ pendir və şokoladlarla məşhurdur. Baxmayaraq ki, Holland mətbəxi İtalyan və ya Fransız mətbəxi kimi məşhur deyil, onun populyar və asan hazırlanan xörəkləri var.

Yaşıl siyənəklər
Hollandlılar siyənək, skumbriya, durnabalığı və həmçinin dəniz məhsullardan istifadə edirlər. Çox vaxtı onlar soğanla çiy yeyilən yaşıl siyənək – maatjes haring, bulkaya qoyulan skumbriya -broodje makreel, və həmçinin hisə verilmiş durnabalığından – gerookte paling istifadə edir.Balıq həmçinindaha mürəkkəb əsas yeməklərinin əsasını təşkil edir.

Şimal sadəliyi
Holland mətbəxində balıq və tərəvəzlər çox vacib rol oynayır. Şimal mətbəxinin səciyyəvi xüsusiyyətlərindən biri xörəklərin assortimentinin az olmasıdır. Bu mətbəxin sadəliyi öz başlanğıcını 20-ci əsrin əvvəlində Hollandiyada qızlar üçün evdarlıq məktəbləri (Huishoudschool adlanan) açılandan götürür. Bu məktəblərdə hazırlanan xörəklər sadə idi. İndi onlar Holland mətbəxinin əsasını təşkil edir.
Davamı →
 

Əriştəli şorba

İnqridientlər:
— 1 stəkan əriştə
— Yarım soğan
— Yarım çay stəkanı yaşıl mərcimək
— 2 diş sarımsaq
— 1 ədəd pomidor
— 1 ədəd bibər
— 1 xörək qaşığı ölçüsündə duru yağ və kərə yağı
— 5 stəkan su

Davamı →
 

Pizza xəmiri

Evdə pizza hazırlamaq istəyənlərin ən çox diqqət etdikləri məqam pizza xəmiridir. Pizza xəmiri yaxşı olmadıqda bütün əziyyət heç olur.

İnqridientlər:
— 5 stəkan su
— 1 qaşıq şəkər tozu
— 1 paket instant maya
— 1.5 stəkan süd (ilıq olmalıdır)
— ½ su stəkanı duru yağ
— 1 dənə yumurta
— ½ yemək qaşığı duz

Hazırlanması:
Dərin bir qabın içinə maya, şəkər tozu və ilıq südü töküb qarışdırın. Sonra bu qarışımı 15 dəqiqəyə qədər saxlayın. Qabardığını görəcəksiniz. Qabaran mayalı qarışımın içinə duru yağı, duzu və yumurtanı əlavə edib təkrar qarışdırın. Üzərinə çox yavaş olmaq şərtilə un əlavə edin, əlinizə yapışmayacaq bir xəmir halı alana qədər yoğurun.
Davamı →