Рейтинг
+25.73

Kulinariya

22 üzv, 504 topik

Qat-qat peraşkilər

Tərkibi (6 pay):
1 kq dondurulmuş qat-qat xəmir (4 yarpaq)
300-400 q adıgey pendiri
200-300 q bərk pendir
300 q qaymaqlı pendir
göy soğan
şüyüd
cəfəri
ispanaq
2 diş sarımsaq
sevdiyiniz ədviyyat

Üzərinə:
2 yumurtanın sarısı
2 x.q. süd duz
1 ç.q. qara və ağ küncüt qarışığı
Davamı →

Kivi çizkeyki

Tərkibi:
200 q peçenye
100 q kərə yağı

Ağ krem üçün:
400 q kərə yağı (yaxud iki dəfə ələkdən keçirilmiş kəsmik)
350 ml 33%-li qaymaq
150 q şəkər pudrası
1 iri paket vanilli şəkər tozu
1 limonun şirəsi
10 q jelatin
Davamı →

Ev şəraitində dadlı popkorn


Popkorn bir çoxlarının xoşladığı qidalardan biridir. Əsasən də film izləyərkən popkorn yemək çoxlarının vərdişidir. Ancaq popkornun orqanizmə zərərləri də məlumdur. Çünki mikrodalğalı sobada bişirilmək üçün nəzərdə tutulmuş hazır popkorn paketləri olduqca çox konservant və kimyəvi maddələr ehtiva edir. Bu halda ev şəraitində ziyansız, dadlı və həmçinin də ucuz başa gələn popkornu necə hazırlamaq olar?
Davamı →

Şokoladlı ponçiklər

Tərkibi (8-10 pay):
250 ml qatıq
50 q şəkər pudrası
700 q un
1/4 st. isti su və ya süd
100 q əridilmiş kərə yağı
3 yumurta
7 q quru maya
1 çimdik duz
100 q südlü şokolad
bitki yağı
darçın
Davamı →

Frambuaz

Tərkibi (6 pay):
340 q tünd şokolad
100 q şəkər tozu
150 q təmiz (dənəsiz)
moruq püresi
200 q kərə yağı
1 x.q. moruq likörü
5 yumurta qanaş, yaxud çalınmış qaymaq («yapışqan» üçün)
bəzək üçün təzə moruq

Hazırlanması:
Sobanı 175 dərəcə qızdırın. Yarımkürə formasında olan qabın içinə qida plyonkası, yaxud folqa döşəyin. Formanın yarısına su çıxacaq qədər böyüklükdə olan bir qazan götürüb su hamamı hazırlayın.
Davamı →

Meyvə lavaşı


Azərbaycan mətbəxində turş meyvələrdən xüsusən alça və zoğaldan hazırlanan lavaşlar əsrlərlə qida mədəniyyətimizin ayrılmaz bir hissəsi olmuşdur. Lakin digər mətbəxlərdə də bu cür meyvə lavaşları mövcuddur. Lakin onları təkcə turş deyil həmçinin istənilən bişməsi mümkün olan meyvələrdən-banan, mango, moruq, çiyələk, alma, gavalı, qarağat, böyürtkən, şaftalı, kivi, armud, hətta qarpızdan hazırlayırlar.
Davamı →

Qayıq küftəsi

Tərkibi (6 pay):
500 q mal əti
4-5 x.q. narın suxarı
1 ç.q. zirə
1 ç.q. nanə qurusu
1 çimdik qara istiot
1 çimdik duz
1 armudu st. su

İçlik üçün:
1 banka Meksika qarışığı (qarğıdalı, noxud, bibər)
1 soğan
1 ç.q. kəklikotu
2 x.q. zeytun yağı
Davamı →

Öz şirəsində ərik

Ərik kimi digər meyvə və giləmeyvələri — gavalı, nektarin, qara qarağat, dənəli gilənar və s. — də öz şirəsində bağlayıb qışa saxlamaq olar. Piroq, rulet, blinçik, tort, kompot, kisel və s. üçün gərək olanda əvəzsizdir.

Meyvə ilə şəkər tozunu 1:3 nisbətində götürün. Yəni 3 kq meyvə üçün 1 kq şəkər tozu.

 Əriyi yuyun, iki bölüb dənələrini çıxarın. Məsələn, gilənarı elə dənəli də hazırlamaq olar, çünki dənəsini çıxarmaq çox vaxt aparır (amma dənəli meyvələri 8-9 aydan artıq saxlamaq olmaz, dənənin tərkibi elədir ki, sionid turşusu yaradır və zəhərlənmə verir).

Davamı →

Yayın sərin dadı

Yay aylarında gözləri və ağız dadını oxşayacaq qeyri-adi və çox faydalı buz kubları düzlətmək üçün meyvə və tərəvəz qırıqlarından, müxtəlif göyərti və şəfalı bitkilərin kombinasiyasından faydalanmaq mümkündür.
  
Davamı →

Dondurmalı sendviç

Tərkibi:
1 paket kakaolu peçenye (14 ədəd)
1 qutu toz krem şanti
1 çay stəkanı krem
1 yemək qaşığı labne pendiri
1 yemək qaşığı bal
2 yemək qaşığı damla şokolad

Hazırlanması:
1 çay stəkanı soyuq kremlə toz krem şantini birlikdə mikserlə yaxşı qarışdırın. Sonra balı və labne pendirini əlavə edib qarışdırmağa davam edin. İçinə damla şokoladı da əlavə edib qaşıqla qarışdırdıqdan sonra, hazırladığımız kremi bütün peçenyelərə bərabər şəkildə paylaşdırın. İki peçenyeni birləşdirin və yüngül şəkildə sıxın. Kənarlarını bıçaqla düzəldib, bir-birinə dəyməyəcək şəkildə servis boşqabına qoyun. Soyuducuya qoyub, yaxşı donduqdan sonra yeyə bilərsiniz. Nuş olsun!