Рейтинг
+25.73

Kulinariya

25 üzv, 624 topik

"Çay həzzi" peçenyesi

Tərkibi: 
1-2 st. un
200 q marqarin
2 yumurta
0,5 st.şəkər tozu 
1/3 ç.q. soda
sirkə
duz
vanil, darçın, zəncəfil (ürəyiniz istəyən dadlandırıcıdan birini vura bilərsiniz)

Hazırlanması:
Marqarini su hamamında, yaxud otaq temperaturunda yumşaldın. Şəkər tozu ilə qarışdırıb, şəkər tozu tam əriyincə çalın.
Ardı →
loading...
 

Buxarda "Kirpi"

Tərkibi: 
400 q mal qiyməsi
1 yumurta
50 q çörək
1 baş soğan 
4 x.q. narın suxarı
duz, istiot — zövqə görə
4-5 x.q. uzun düyü (basmati)
keşniş 

Hazırlanması:
Qiymə, yumurta, əvvəlcədən isti süd və ya suda isladılmış çörək, çəkilmiş soğan və keşnişi qarışdırın. Duz, istiot vurun. 
Qiyməyə narın suxarı və ürəyiniz istəyən ədviyyat da əlavə edib qarışdırın. 
Ardı →
loading...
 

Daxma tortu

İnqredientlər: 
xəmir üçün:
200 q marqarin
300 q xama
4 st. un
1/2 st. şəkər tozu
1 ç.q. soda 
vanil 
duz 

İç üçün: 
500 q albalı mürəbbəsi
qoz
şokolad plitəsi
Ardı →
loading...
 

Göbələkli raqu

Tərkibi:
500 q göbələk
500 q kartof
200 q xama
200 q baş soğan 
göyərti
duz
istiot
bitki yağı

Hazırlanması:
Bu raqu üçün istənilən göbələkdən istifadə edə bilərsiniz. Yalnız şampinyon istifadə edəcəksinizsə, onları soğanla 5-7 dəqiqə qovurmaq lazımdır. 
Ardı →
loading...
 

Baursak

Tərkibi: Baursak
700 q un 
10 q quru maya
1 st. süd
1 st. su
50 ml bitki yağı
1 ç.q. duz
1 ç.q. şəkər tozu
qızartmaq üçün bitki yağı

Hazırlanması:
Bir ləyənə unu ələyin, quru maya, duz, şəkər tozu və bitki yağını, isti süd və su əlavə edib xəmir yoğurun. 
Ardı →
loading...
 

Portağallı salat

Tərkibi: 

100 q bərk pendir (məsələn, parmezan)
2 portağal
4 bişmiş yumurta
1 baş soğan 
1 yaşıl alma 
2 x.q. mayonez + 6 x.q. xama (və yaxud qatıq + azca dənəvər xardal və limon şirəsi)

Hazırlanması:
Soğanı yarımhalqa doğrayın. Əgər onun güclü dadı xoşunuza gəlmirsə, azca sirkə və şəkər tozu qarışığında bir saat marinə edin.
Ardı →
loading...
 

Badamlı borucuq

Tərkibi: 

410 q buğda unu 
185 q xama
100 q kərə yağı
220 q badam
180q şəkər tozu 
5 q hil 
35 q şəkər pudrası 
10 q maya 
3 q konyak
duz 
Ardı →
loading...
 

Toyuq nar sousu ilə

Tərkibi:

— Toyuq — 1 dənə

— Soğan — 2 dənə

— Nar şirəsi — 1/2 stəkan

— Ağ çaxır — 1/2 stəkan

— Un

— Zeytun yağı


Ardı →
loading...
 

Paştet

Ərzaqlar:Paştet
500-800 q ciyər(2-3 tikə qoyun piyi)
2 ədəd baş soğan
1 ədəd yerkökü
1 ədəd yumurta
150 q kərə yağı
Duz
Istiot

Hazırlanması:
Ciyəri və piyi doğrayıb duz töküb suda bişiririk. Suyu çəkilib yağa düşəndə az qovurub götürürük.
Soğanı doğrayırıq yağ əlavə edib qızılı rəngdə olana qədər qızardırıq. (kərə yağının 50 q tökürük)
Yumurtanı suda bişiririk. Soyuduqdan sonra sarısını götürürük.
Ardı →
loading...
 

Şəki halvası

Tərkibi: Şəki halvası
1 kq düyü unu
su (aldığı qədər)
3-4 kq fındıq 
1 kq şəkər tozu
keşniş toxumu 

Hazırlanması:
Düyü ununun üzərinə tədriclə su səpilərək bərk xəmir yoğrulur. Sonra hər dəfə yaxşıca yoğurmaqla bütün su una hopdurulur. Xəmirdə lopa qalmamalı, duru, tam qarışmış olmalıdır. 

Sonra iri sini götürülüb nazik qat yağlanır. Ocağın üstə qoyulur. Düyü unundan hazırlanan xəmir xüsusi, deşikli qıfa doldurularaq həmin sininin üzərində çarpaz xətlər istiqamətlərində gəzdirilir.
Ardı →
loading...