Göbələkli krem-şorba
Tərkibi:
22 qr kərə yağı
85 qr baş soğan (orta ölçüdə)
22 qr kərəviz saplağı
500 qr göbələk (şampinyon)
1 litr velüte sousu
300-500 ml toyuq bulyonu (isti)
175 ml yağlı qaymaq (isti)
duz
istiot
Hazırlanma qaydası:
Kərəviz və soğan doğranılır. Soğan şəffaf və yumşaq olana qədər kərəvizlə birgə kərə yağında qızardılır. Yarı doğranmış göbələklər əlavə edilir. Göbələklər tam hazır olana qədər (suyu tam çəkilənə qədər) bişirilir. Bir neçə göbələk sonda şorbanı bəzəmək üçün kənarda saxlanılır. Hazır göbələklər qazana yerləşdirilir və üzərinə velüte sousu əlavə edilir.
Davamı →
22 qr kərə yağı
85 qr baş soğan (orta ölçüdə)
22 qr kərəviz saplağı
500 qr göbələk (şampinyon)
1 litr velüte sousu
300-500 ml toyuq bulyonu (isti)
175 ml yağlı qaymaq (isti)
duz
istiot
Hazırlanma qaydası:
Kərəviz və soğan doğranılır. Soğan şəffaf və yumşaq olana qədər kərəvizlə birgə kərə yağında qızardılır. Yarı doğranmış göbələklər əlavə edilir. Göbələklər tam hazır olana qədər (suyu tam çəkilənə qədər) bişirilir. Bir neçə göbələk sonda şorbanı bəzəmək üçün kənarda saxlanılır. Hazır göbələklər qazana yerləşdirilir və üzərinə velüte sousu əlavə edilir.
Davamı →