Çiyələkli keks
Tərkibi:
450 q. un
130 q. smetan
250 q. paket yağ
120 q. şəkər tozu
4 ədəd yumurta sarısı
1 çay qaşığı limon suyu
İçlik üçün:
400 q. çiyələk
4 ədəd yumurta ağı
180 q. şəkər tozu
badam yarpağı
Ardı →
İnkişaf etmək istəyənlər üçün maraqlı məlumatlar olan kollektiv bloq servisi
Tərkibi:
450 q. un
130 q. smetan
250 q. paket yağ
120 q. şəkər tozu
4 ədəd yumurta sarısı
1 çay qaşığı limon suyu
İçlik üçün:
400 q. çiyələk
4 ədəd yumurta ağı
180 q. şəkər tozu
badam yarpağı
Tərkibi:
200 qram kərə yağı
5 xörək qaşığı kakao
4 ədəd yumurta
1 stəkan şəkər tozu
Yarım qaşıq toz vanil
180 qram un
1 çay qaşığı qabartma tozu
Şəkər pudrası
Hazırlanması:
Əvvəlcə kərə yağını sobada əridib soyuması üçün kənara çəkirirk. Soyuduqdan sonra onu iri qaba töküb kakao əlavə edirik.
Kisel çox faydalı və dadlı desertdir. Kisel uşaqlar üçün çox faydalıdır. Mədə-bağırsaq sistemi xəstəlikləri olan (xora xəstəliyi, qastrit) insanlar üçün kisel əsl dadlı təbii dərmandır. Artıq çəkisi olan insanlar da kiseli öz qidalanmasına daxil edə bilərlər. Kisel uzun müddət ərzində insanı tox saxlayır.
Yay aylarında kiseli müxtəlif giləmeyvələrdən, qışda isə mürəbbələrdən hazırlamaq olar.
Lazım olan məhsullar:
— istənilən mürəbbə (qarağat, moruq, çiyələk, zoğal, albalı) — 5-6 xörək qaşığı (mürəbbənin miqdarını zövqə görə azaltmaq və ya artırmaq olar),
— su — 1 l (əlavə 1/2 stəkan — nişastanı qarışdırmaq üçün),
— şəkər tozu — 2-3 xörək qaşığı (mürəbbənin şirin və ya turş olmasından və sizin zövqünüzdən asılıdır).
— nişasta — 3-4 xörək qaşığı.
Tərkibi:
2 ədəd ürək şəkilli hazır şokoladlı mayalı qabarıq xəmir.
4 ədəd banan
Bəzəmək üçün:
1 qutu şokolad
2 ədəd banan
Kremi üçün:
2 paket şokoladlı krem şanti
2 stəkan soyuq süd
Hazırlanması:
Xəmirin birini yağlı soba kağızının üzərinə yerləşdirin. 2 qutu krem şantini bir qabın içində 2 stəkan soyuq süd ilə 5 dəqiqə çırparaq hazırlayın və sərtləşməsi üçün soyuducuda 10 dəqiqə saxlayın.
Bananları incə-incə dilimləyin. Hazırlamış olduğunuz krem şantinin yarısını xəmirin üzərinə yayın. Dilimlədiyiniz bananları yerləşdirin. Şokoladın bir qismini səpin. Bananların üzərinə bir qat daha krem şanti tökün və qalan ikinci xəmiri üzərinə qoyub şokoladlı krem şantinin qalanını üzərinə tökün. Üstünü istədiyiniz kimi bəzəyə bilərsiniz.
180 dərəcədə bişirin.
Ərzaqlar:
Mayasız lavas – 30 q.
Toyuq döş əti – 50 q.
Ağ kələm – 30 q.
10%-li xama – 30 q.
Xardal – 2 q.
Gürcü sousu – 20 q.
Hazırlanması:
Lavaşı gözəyarı 3 yerə bölün. Kələmi doğrayın. Toyuq tikələri sosis əvəzinə istifadə edin. Lavaşın 3-də bir hissəsinə kələm və toyuq qoyub, üzərinə xama, sous, xardal çəkin. Bükün. Hot-doq hazırdır.
İnqrediyentlər:
— kələm — 200 qr,
— təzə xiyar — 2 dənə,
— duzlu xiyar — 2 dənə
— qırmızı bibər — 2 dənə
— qırmızı soğan — 1 dənə,
— sarımsaq — 2 diş,
— duzlu göbələk («opyata» və ya «qruzdi», supermarketlərdə satılır) — 200 qr
Tərkibi:
— Çəkilmiş ət (yağlı olmamalıdır) — 500 qr
— Soğan — 1 dənə
— Kabaçki — 3 dənə
— Yumurta — 1 dənə
— Xama — 2 xörək qaşığı
— Pendir (holand pendiri və s.) — 100 qr
— Duz, istiot — zövqə görə
— Göyərti (keşniş, reyhan)
Hazırlanması:
1. Çəkilmiş ət, xırda doğranmış soğan və göyərti, yumurta, xama, duz, istiot yaxşı qarışdırılır.
Tərkibi:
— yumşalmış kərə yağı (otaq temperaturunda olmalıdır) — 170 qr
— şəkər tozu — 1 stəkan
— limon şirəsi — 2 xörək qaşığı
— 1 limonun qabığı
— təbii yoqurt (və ya qatıq) — 1/2 stəkan
— yumurta — 3 ədəd
— un — 1,5 stəkan
— qabartma tozu — 2 çay qaşığı
— düz — 1 çimdik
— vanil — 1 paçka