Рейтинг
+26.86

Kulinariya

27 üzv, 997 topik

Çiyələkli keks

Tərkibi:
450 q. un
130  q. smetan
250 q.  paket yağ
120 q. şəkər tozu
4 ədəd yumurta sarısı
1 çay qaşığı limon suyu

İçlik üçün:
400 q. çiyələk
4 ədəd yumurta ağı
180 q. şəkər tozu
badam yarpağı


Ardı →

Vineqret

İnqrediyentlər:
— kartof — 2 dənə
— çuğundur — 2 dənə
— kök — 2 dənə
— duza qoyulmuş kələm («molokan» kələmi) — 150 qr
— duza qoyulmuş xiyar — 3 dənə
— lobya — 1/2 stəkan
— qırmızı soğan — 1 dənə
— bitki yağı, duz, istiot (zövqə görə).
Hazırlama:
1. Kartof, kök, çuğundur bişirilir və soyulur. (Çuğundur ayrı bişirilir.)
2. Lobya axşamdan suda isladılır və yumşaq olana kimi bişirilir.
3. Kartof, kök, çuğundur kub şəklində doğranılır. Soğan və xiyar xırda doğranılır.
4. Duzlu kələm doğranılır.
5. Bütün ingrediyentlər qarışdırılır. Duz və istiot vurulur və yenə də yaxşı qarışdırılır.
6. Bitki yağı qabda bir qədər qızdırılır və salata əlavə olunur. Salat yenə də yaxşı qarışdırılır.
Davamı →

Kakaolu keks

Tərkibi:
200 qram kərə yağı
5 xörək qaşığı kakao
4 ədəd yumurta
1 stəkan şəkər tozu
Yarım qaşıq toz vanil
180 qram un
1 çay qaşığı qabartma tozu
Şəkər pudrası

Hazırlanması:
Əvvəlcə kərə yağını sobada əridib soyuması üçün kənara çəkirirk. Soyuduqdan sonra onu iri qaba töküb kakao əlavə edirik.


Ardı →

Əriştəli plov


Bu da o biri plovlar kimi bişirilir. Fərqi ondadır ki, buna düyüdən başqa əriştə də tökülür. Düyü qaynadıqdan bir qədər sonra, yəni bir az yumşaldıqdan sonra içərisinə əriştə tökülür. Əriştə ilə də 3-4 dəqiqə qaynadıqdan sonra süzülür.

O biri plovlar kimi ya yumurta qazmağı hazırlanır, yaxud dağ olmuş yağa töküb, adi qazmaq almaq üçün dəmə qoyulur. Dəmə qulluq edilir, dəm zamanı yağ tökülür. Dəm aldıqdan sonra iri buludlara çəkilib süfrəyə verilir. Əksər hallarda bunu, bişmiş ləpə, qiymə, soğança, tomat və yumurtadan hazırlanan qara ilə yeyirlər.

Süfrədə kələm şorbası, göyərti, duzlu xiyar, soğan olmalıdır.
Davamı →

Kiselin hazırlanması

Kisel çox faydalı və dadlı desertdir. Kisel uşaqlar üçün çox faydalıdır. Mədə-bağırsaq sistemi xəstəlikləri olan (xora xəstəliyi, qastrit) insanlar üçün kisel əsl dadlı təbii dərmandır. Artıq çəkisi olan insanlar da kiseli öz qidalanmasına daxil edə bilərlər. Kisel uzun müddət ərzində insanı tox saxlayır.

Yay aylarında kiseli müxtəlif giləmeyvələrdən, qışda isə mürəbbələrdən hazırlamaq olar.

Lazım olan məhsullar:

— istənilən mürəbbə (qarağat, moruq, çiyələk, zoğal, albalı) — 5-6 xörək qaşığı (mürəbbənin miqdarını zövqə görə azaltmaq və ya artırmaq olar),

— su — 1 l (əlavə 1/2 stəkan — nişastanı qarışdırmaq üçün),

— şəkər tozu — 2-3 xörək qaşığı (mürəbbənin şirin və ya turş olmasından və sizin zövqünüzdən asılıdır).

— nişasta — 3-4 xörək qaşığı.


Ardı →

Şokoladlı tort

Tərkibi:
2 ədəd ürək şəkilli hazır şokoladlı mayalı qabarıq xəmir.
4 ədəd banan

Bəzəmək üçün:
1 qutu şokolad
2 ədəd banan

Kremi üçün: 
2 paket şokoladlı krem şanti
2 stəkan soyuq süd 

Hazırlanması:
Xəmirin birini yağlı soba kağızının üzərinə  yerləşdirin. 2 qutu krem şantini bir qabın içində 2 stəkan soyuq süd ilə 5 dəqiqə çırparaq hazırlayın və sərtləşməsi üçün soyuducuda 10 dəqiqə saxlayın.

Bananları incə-incə dilimləyin. Hazırlamış olduğunuz krem şantinin yarısını xəmirin üzərinə yayın. Dilimlədiyiniz bananları yerləşdirin. Şokoladın bir qismini səpin. Bananların üzərinə bir qat daha krem şanti tökün və qalan ikinci xəmiri üzərinə qoyub şokoladlı krem şantinin qalanını üzərinə tökün. Üstünü istədiyiniz kimi bəzəyə bilərsiniz.

180 dərəcədə bişirin.


Davamı →

Pəhriz hot-doqu

Ərzaqlar:
Mayasız lavas – 30 q.

Toyuq döş əti – 50 q.

Ağ kələm – 30 q.

10%-li xama – 30 q.

Xardal – 2 q.

Gürcü sousu – 20 q.

Hazırlanması:
Lavaşı gözəyarı 3 yerə bölün. Kələmi doğrayın. Toyuq tikələri sosis əvəzinə istifadə edin. Lavaşın 3-də bir hissəsinə kələm və toyuq qoyub, üzərinə xama, sous, xardal çəkin. Bükün. Hot-doq hazırdır.


Davamı →

Göbələkli salat

İnqrediyentlər:
— kələm — 200 qr,

— təzə xiyar — 2 dənə,

— duzlu xiyar — 2 dənə

— qırmızı bibər — 2 dənə

— qırmızı soğan — 1 dənə,

— sarımsaq — 2 diş,

— duzlu göbələk («opyata» və ya «qruzdi», supermarketlərdə satılır) — 200 qr


Ardı →

Kabaçki ruletləri

Tərkibi:

— Çəkilmiş ət (yağlı olmamalıdır) — 500 qr
— Soğan — 1 dənə
— Kabaçki — 3 dənə
— Yumurta — 1 dənə
— Xama — 2 xörək qaşığı
— Pendir (holand pendiri və s.) — 100 qr
— Duz, istiot — zövqə görə
— Göyərti (keşniş, reyhan)

Hazırlanması:

1. Çəkilmiş ət, xırda doğranmış soğan və göyərti, yumurta, xama, duz, istiot yaxşı qarışdırılır.


Ardı →

Limonlu keks

Tərkibi:

— yumşalmış kərə yağı (otaq temperaturunda olmalıdır) — 170 qr
— şəkər tozu — 1 stəkan
— limon şirəsi — 2 xörək qaşığı
— 1 limonun qabığı
— təbii yoqurt (və ya qatıq) — 1/2 stəkan
— yumurta — 3 ədəd
— un — 1,5 stəkan
— qabartma tozu — 2 çay qaşığı
— düz — 1 çimdik
— vanil — 1 paçka


Ardı →