Рейтинг
+25.73

Kulinariya

25 üzv, 639 topik

Dadlı soğan çərəzi

Dadlı xırçıldayan soğan halqaları faydalı çərəz olması ilə yanaşı, mağazada satılan zərərli çipsləri və müxtəlif süni aromatizatorlarla dada gətirilmiş suxariləri əvəz edən faydalı qidadır. Bunu həm böyüklər, həm də uşaqlar üçün hazırlamaq olar.

Tərkibi:
böyük baş soğan — 2 əd.
yumurta — 1 əd.
süd və ya su — 1 stəkan
qarğıdalı unu — 1 stəkan
qabartma tozu — 0,5 ç.qaş.
təzə zəncəfil — 1 ç.qaş.
üyüdülmüş qoz — 1 ç.qaş.
sarımsaq — 1 diş
duz — 1 ç.qaş.
istiot — 0,5 ç.qaş.
küncüt toxumu (və ya üyüdülmüş
Davamı →
 
loading...

Dünyanın ən faydalı şorbası

UXA bişirməyi bacarmaq hər ananın borcudur. Uşaqlarınıza balıq şorbası yedizdirin və buna bütün ailənizi alışdırın. Klassik, sadə semqa balığından uxa reseptini təqdim edirik:

Ərzaqlar:
Semqa file – 350 qr.
Kartof – 500 qr.
Baş soğan – 2 ədəd
Kök – 2 ədəd
Sarımsaq – 2 diş
Tomat pastası – 2 x.q.
Duz, istiot
Dəfnə yarpağı – 3 ədəd
Göyərti – zövqə görə

Davamı →
 
loading...

Falqada balıq

Ərzaqlar:
Skumbriya – 1 ədəd
Şampinyonlar – 4 ədəd
Pomidor – 1 ədəd
Soğan – 1 ədəd
Duz, istiot
Mayonez (yağsız) – 3 x. q.
Bitki yağı – 3 x. q.
Limon suyu – 1 ç. q.

Hazırlanması:
Balıq yuyulur, başı kəsilir. Ortadan kəsilib açılır. Daxili təmizlənir, aralıq pərdəsi çıxarılır. Qığırdaq çıxarılır. Və yenidən yaxşıca yuyulur. Duz, istiot vurulur, limon suyu sıxılır. Balığın içinə azca nazik mayonez yaxılır və 10 dəqiqə bir kənara qoyulur.
Davamı →
 
loading...