Рейтинг
+25.73

Kulinariya

25 üzv, 598 topik

Əzgil turşusu

Tərkibi:
2 kilo əzgil
1 kilo toz şəkər
2 ədəd limon suyu
2 litr su

Hazırlanması:
Bu reseptlə alınmış əzgilləri suda yuyun, suyu süzüldükdən sonra bıçaqla dörd bir yandan 2 sm uzunluğunda kəsin.

Daha sonra 1 litr suya toz şəkərlə və limon suyunu əlavə edin və əriyənə qədər qarışdırın. Əzgilləri qaba boşaldın. Hazırladığınız şəkər qarışığını əzfillərin üzərinə əlavə edin və ağzını yaxşıca bağlayın. 15-20 gündən sonra əzgil turşusu hazır olacaq.
loading...
 

Heyva şirniyyatı

Tərkibi:
5 ədəd heyva
1 stəkan yarım şəkər tozu
4 ədəd mixək
1 ədəd çubuq darçın
2 stəkan su

Hazırlanması:
Əvvəlcə heyvaları yuyun. Qabıqlarını soyub ortadan iki yerə bölün və dənələrini çıxarın. Ortasını oyun, amma atmayın. Bir ləyəndə heyvaların boyunu keçməyəcək qədər su tökün və 15-20 dəqiqə qaynadın.
Davamı →
loading...
 

Şokoladlı bulka

Tərkibi:
300 qr un
2 çay qaşığı qabartma tozu
1 çay qaşığı soda
1/2 çay qaşığı duz
2 xörək qaşığı şəkər tozu
75 qr doğranmış soyuq kərə yağı
150 ml soyuq süd. 

Aralarına qoymaq üçün:
Arzu etdiyiniz qədər tünd şokolad (60%). 

Üzərinə:
Çalınmış 1 yumurta. 
Davamı →
loading...