Meyvə-tərəvəzə üstünlük verək

meyvələrQış aylarında yaşanan mövsümi xəstəliklərin qarşısını almaq üçün təbii yolla qidalanmaq, yəni meyvə-tərəvəzdən daha çox yararlanmaq lazımdır. Məsələn, soğan, gül kələm, kərəviz, portağal, xurma immunitet sistemini gücləndirdiyi üçün orqanizmə faydaları daha çoxdur.
Soğan böyrəklərdə qum və daşın tökülməsinə, bədəndəki zərərli maddələrin xaric edilməsinə yardımçı olur.
Gül kələm C vitamini, minerallar, lif baxımından zəngin olduğundan şəkər xəstələri üçün xeyirlidir. Qan təzyiqini aşağı salır, xərçəng xəstəliyi ehtimalını azaldır.
Kərəvizdə sink, fosfor, mis, selenium mineralları, A, B, C vitaminləri boldur. Bu mənada orqanizmi qüvvətləndirir, öskürəyi kəsir, qanı təmizləyir, qaraciyər şişliyinin qarşısını alır, sarılığı aradan qaldırır və s.
Xurma A vitamini, karbonhidrat baxımından zəngindir. Buna görə də ürək-damar sistemi xəstəlikləri zamanı məsləhət görülür, immunitet sistemini gücləndirir, xolesterolu düşürür. Orqanizmin müqaviməti, immunitet sistemi güclü olduqda, demək olar ki, əksər xəstəliklərə qalib gəlir. Odur ki, meyvə-tərəvəzə daha çox üstünlük verin. Meyvə-tərəvəzə üstünlük verin

Həmçinin bax: Meyvələrin möcüzəsi 

0 şərh