Boy uzadan qidalar
Davamı →
İnkişaf etmək istəyənlər üçün maraqlı məlumatlar olan kollektiv bloq servisi
Alimlər çayın qaldıqca tərkibindəki zəhərli maddələrin artdığını deyib. Tanınmış qidalanma mütəxəssisi Yelena Solomatina köhnə çayın zərərlərini izah edib.
“Çay müxtəlif efir yağlarını ehtiva edir, üzərinə qaynar su tökdükdə, bu yağların bir hissəsi çay yarpaqlarından çıxır və nazik bir təbəqə şəklində suyun səthinə yayılır. Çay içərkən dərhal görə bilmərik, stəkan boşaldıqca qabın divarlarında qara ləkə nəzərə çarpır. Bu təbəqəyə orqanik birləşmələr, taninlər və s. daxildir. Hava ilə təmasda olanda bu maddələr oksidləşir, stəkanda patogen mikroflora yaranmağa başlayır. Xüsusilə çayı şəkərlə içsəniz, mikrobların yaranması üçün lazım olan isti, nəmli və şirin qida mühiti meydana gəlir”, — mütəxəssis açıqlamasında qeyd edib.
Tərəvəz
Gül kələm, ağ kələm, xiyar, soğan, lobya, göbələk, kahı, badımcan, gicitkən, kartof, pomidor, bolqar bibəri, turp, roka, soğan, balqabaq.
Meyvələr
Kök, əncir, armud, alma, qovun, böyürtkən, armud, gavalı, şaftalı, üzüm, alma.
Tərəvəz
Gül kələm, ağ kələm, xiyar, soğan, lobya, göbələk, kahı, badımcan, gicitkən, kartof, pomidor, bolqar bibəri, turp, roka, soğan, balqabaq.
Meyvələr
Kök, əncir, armud, alma, qovun, böyürtkən, armud, gavalı, şaftalı, üzüm.