Рейтинг
+71.59

Bilirsinizmi?

96 üzv, 460 topik

Kofe qalığını tullamadan, istifadə edin

Türk qəhvəsi və ya filtrli qəhvə hazırladıqdan sonra qalan qalığını atmaq əvəzinə yenidən istifadə edə bilərsiniz. Üyüdülmüş kofe tumları, dəmləndikdən içərisində olan yağ və aroma böyük ölçüdə suya keçsə də, yetərli miqdarda yağ və qoxu qalır. Geriyə qalan bu təbii qalığı fərqlı yerlərdə istifadə edə bilərsiniz.
Bitkilərin torpağına əlavə edin
Saxsı və ya bağınızda bitkilər varsa, torpağı zənginləşdirmək üçün kofe qalığını torpaqla qarışdırıb, bitkiyə ekstra-mineral verə bilərsiniz. Qəhvə paxlası maqnezium, kaliumla zəngindir və torpaqla qarışdıqda bitkinin qidalanmasına kömək edir.
Davamı →