Çaya çox dadlı və faydalı əlavələr
Ənənəvi olaraq biz çayı şirniyyat, mürəbbə və ya kəllə qənd ilə içirik. Bir çoxları çayı xüsusi ədviyyatlarla dəmləməyi sevir. Bu zaman bəzi əlavələr faydalı hesab edilir, digərləri isə yox. Biz sizə orqanizminiz üçün faydalı olacaq çay üçün bir neçə ədviyyat barəsində məlumat verəcəyik.
Sitrus meyvələrinin qabıqları
Bu əlavə üçün limon və portağal qabıqları uyğun gələcək. Onların qabığında həzm yoluna və əhval-ruhiyyəyə müsbət təsir edən xeyli miqdarda C vitamini, flavonoidlər və bərk liflər mövcuddur.
Anis (xırda zirə)
Anislə dəmlənilmiş çay həzmə, öskürək və boğazda ağrılar, böyrəklərin, bağırsaqların və ciyərlərin iltihabı vaxtı kömək edir.
Gülümbahar (kalendula)
Kalendula soyuqdəymə və angina vaxtı effektiv vasitə hesab edilir. Antivirus təsirindən başqa o həm də antibakterial və sətəlcəmə qarşı təsir göstərir.
Ardı →