Рейтинг
+27.90

Dietologiya

34 üzv, 220 topik

Anoreksiya nədir

Anoreksiya anormal dərəcədə az bədən çəkisi əlaməti ilə görülən həyatı təhlükəli ciddi yemək pozğunluğudur. Əgər sadə dildə danışsaq, anoreksiya-insan sağlamlığı üçün təhlükəli olan arıqlamaq metodudur. Anoreksiya pozğunluğu olan insanlar incə qalmaq mövzusunda aşırı həsssasdırlar. Hamısı normal çəkilərindən aşağıdırlar. Anoreksiya nevrozu, əsasən, 12-20 yaşlı gənc qızlarda görülür. Anoreksiya olan insanların 90 faizi qadınlardır. Cəmiyyətdə ümumi görülmə nisbəti 1-2 faizdir.
Davamı →

İştahanı azaltmaq üçün bunları edin

Sizə aclıq hissini öldürəcək maraqlı üsullar təqdim edirik.
• Masajla arıqlamaq zəmanəmizin ən dəbli prosesinə çevrilib. Qadınlar iştahanı öldürüb, yeməyi azaltmaqdansa, masajı və müxtəlif ağrılı prosedurlardan keçməyi üstün tuturlar. Amma həkimlər bunun nə qədər çətin olduğunu görüb, xanımlar üçün yeni, evdə tətbiq edilə bilən vasitə düşünüblər.

Davamı →

21 gün şəkərsiz qidalanma

Sağlam bir həyatın ən vacib şərti balanslı və şüurlu bəslənmədən irəli gəlir. Balanslı bir pəhrizin həyat tərzi sürməsi hər kəs üçün asan olmasa da, 21 gün ərzində müəyyən bir proqramı tətbiq etməklə asanlıqla qəbul edilə biləcəyini vurğulanır.
Elmi olaraq, bir davranışın bilinçaltımıza yerləşməsi və vərdiş halına gəlməsi üçün 21 gün lazımdır. 21 gün ərzində bir proqram tətbiq etdikdə bu bir vərdiş halına gəlir. Balanslaşdırılmış bir həyat üçün 21 günlük bir proqram həyat keyfiyyətini artırır və sağlam həyata doğru ilk addımdır.
Davamı →

Nəyə görə yaşlandıqca qarın piylənir?

Yəqin fikir vermisiz ki, insan yaşlandıqca qarnın həcmi artır, şişir və piyləri yandırır.
Bunun səbəbini açıqlanıb. Orqanizm getdikcə piy yandırma funksiyasını azaldır və piy əzələlərdə, dəri altında, daxili orqanların ətrafında ehtiyat olaraq toplanır. Visserial piy adlanan bel, qarın hissənin kökəlməsi piylənmə, II tip diabet, daxili orqanların iltihabi xəstəliklərinə səbəb olur.
Davamı →

Makaron arıqlamağa kömək edir

Makaron məmulatlarla qidalanma çəki artımına yol açmır və hətta insanın arıqlamasına kömək edir.
Kanadalı tədqiqatçılar belə bir nəticəyə gəlib. Bu haqda elmi məqalə “EurekaAlert” nəşrində dərc olunub.
Alimlər makaronla qidalan 2500 nəfərin iştirak etdiyi 30 araşdırmanın nəticələrini təhlil edib. Könüllülər həftədə üç dəfə yarım boşqab porsiya makaron yeyib.
Maraqlıdır ki, üç ay davam edən eksperimentdən sonra könüllülər orta hesabla 500 qram arıqlayıb.
Davamı →

Dərmanla arıqlamaq doğrudurmu?

Dərman müalıcəsi
Hal-hazıra kimi, piylənmənin dərmanla müalicə metodları məhduddur.Həyat tərzinin dəyişməsinə əsaslanan terapiya- əsasən pasiyentin istifadə etdiyi kalorinin azalmasına və fiziki aktivliyin yuksəlməsinə istiqamətlənmiş müalicə çox vaxt həkim məsləhətlərinin pis yerinə yetirilməsi ilə müşahidə olunur. Çox hallarda bədən çəkisi aşağı düşdükdən sonra, o yenidən artır.Dərman terapiyasının tətbiqi qidalanmaya aid məsləhətlərin yerinə yetirilməsini asanlaşdırır və bədən çəkisinin daha intensiv və sürətlə azalmasına səbəb olur.
Davamı →

Ananas pəhrizi

Əlavə funtlarla müharibədə hər vasitə yaxşıdır. Daha doğrusu, istənilən vasitə tətbiq olunur. Dönüş ekzotik məhsullara və metodlara çatdı. Bunlar arasında akupunktur, zərərsiz aromaterapiya və qurdların çox təhqiramiz girişi. Bu barədə daha xoş bir şey düşünməyəcəyik.
Ananas pəhrizi artıq çəki itirmək üçün sadə və ekzotik bir yoldur. Lazımsız kiloqramlarla mübarizə aparan qadın yarısı, belə bir pəhrizin bir neçə variantını uğurla istifadə edir. Bu pəhriz yalnız düzgün istifadə edildikdə təsirli ola bilər. Arıqlamağın yeni üsulu və onun nəticələri barədə ətraflı məlumat alırıq.
Davamı →

Yağları əridən çay

 Artıq çəki problemindən əziyyət çəkənlər müxtəlif üsullarla, dietik məhsullara, qidalara və çaylara üstünlük verirlər. Bu gün  sizə arzuolunmaz çəkini azaldan çayı sınamağı təklif edəcəyik. Bu möcüzəvi çayı gün ərzində içmək tövsiyyə olunur.Ancaq yatmazdan əvvəl bu çayı içmək məsləhət deyil. Ona görə ki,  zəncəfil canlandıran xüsusiyyətə malikdir və yaşıl çayın  isə sidikqovucu təsiri var. Bu çay arzuolunmaz çəkini azaldır, avitaminozu aradan qaldırır, immuniteti yüksəldir, eləcə də bütün günü özünüzü gumrah hiss etməyə kömək edir.


Davamı →

Nə üçün tam qaynadılmamış yumurtanı yemək olmaz?

İnsan sağlamlığı üçün ən önəmli protein qaynağı sayılan yumurtanı qızardıb yeyənlər olduğu kimi, soyutmasını yeyənlər də az deyil. Lakin bir çox insanlar soyutma yumurtanı ala-çiy xoşlayırlar.

Yumurtanı ala-çiy yemək təhlükəlidır. Araşdırmalar nəticəsində məlum olub ki, çiy yumurta immunitet sistemi zəif olan insanlarda müxtəlif xəstəliklərə səbəb ola bilir.

Mütəxəssislərin fikrincə, çiy yumurtanın 2 zərəri var.

Birincisi, çiy yumurta orqanizmin B7 vitamini qəbuluna mane olur.
Davamı →

Balıq yeməyin 5 faydası

Əsasən soyuq havalarda yeyilən ət məhsullarından olan balıq bir çox xəstəliklərin dərmanıdır, ancaq bu qidanı doğru qəbul etmək üçün bəzi detallara diqqətlə yanaşmaqda fayda var.

1. Balığın sağlamlılığınız üçün faydalı olmasını istəyirsinizsə onu qızartmayın, çünki qızaran ət daha çox yağ çəkir və vitamin dəyərini itirir.

2. Menyuda balıq varsa, yanına mütləq tərəvəzlərdən bir neçəsini əlavə edin. Balıqda C vitamini çox azdır, və balıqla tərəvəzi birlikdə yesəniz vitamini balansını qoruya bilərsiniz.
Davamı →