Püstənin faydaları

ABŞ-ın Pensilvaniya universitetinin alimləri apardıqları tədqiqatlar nəticəsində müəyyən ediblər ki, püstə ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır. 
Dörd həftə ərzində hər gün 40 qram, növbəti 4 həftədə isə hər gün 80 qram püstə yemək ilk dövrdə «pis» xolesterini (LDL) 9%, sonrakı dövrdə isə hətta 12 % azaldır.

Qeyd edilən hər iki dövrdə püstə yemək, həmçinin orqanizmdə soyuqdəymənin göstəricisi və ürək-damar xəstəlikləri riskinin artması amili sayılan interleyk -1-in səviyyəsini 15 % azaldır. Bu ona görə baş verir ki, püstənin tərkibində doymuş yağların miqdarı çox az, doymamış yağlarınkı isə çoxdur.
 

0 şərh