Badamlı halva
Tərkibi:
1.5 stəkan düyü unu
2 stəkan isti süd
1 qəhvə əridilmiş marqarin yağı
1 fincan əridilmiş kərə yağı
1 stəkan badam
2 stəkan toz şəkər
Üstü üçün:
Xırdalanmış badam
Hazırlanması:
Toz şəkəri südə əlavə edib əridin. Düyü ununu kərə yağı və marqarin qarışığına əlavə edərək taxta qaşıqla davamlı olaraq qarışdırın. Badamları əlavə edib qovurmağa davam edin. Şəkərli südü yavaş-yavaş əlavə edib qarışdırın. Kiçik odda bişirərək südün tərkibinə yaxşıca hopmasını gözləyin. Hazır olanda soyumağa qoyun. Soyuyan şirniyyatdan qaşıqla götürüb forma verin. Üzərini badamla bəzəyib süfrəyə verin.
1.5 stəkan düyü unu
2 stəkan isti süd
1 qəhvə əridilmiş marqarin yağı
1 fincan əridilmiş kərə yağı
1 stəkan badam
2 stəkan toz şəkər
Üstü üçün:
Xırdalanmış badam
Hazırlanması:
Toz şəkəri südə əlavə edib əridin. Düyü ununu kərə yağı və marqarin qarışığına əlavə edərək taxta qaşıqla davamlı olaraq qarışdırın. Badamları əlavə edib qovurmağa davam edin. Şəkərli südü yavaş-yavaş əlavə edib qarışdırın. Kiçik odda bişirərək südün tərkibinə yaxşıca hopmasını gözləyin. Hazır olanda soyumağa qoyun. Soyuyan şirniyyatdan qaşıqla götürüb forma verin. Üzərini badamla bəzəyib süfrəyə verin.
0 şərh