Hind pendiri - Panir

Panir deyilən bu pendirin hazırlanması cəmi 30 dəqiqə vaxt aparır. Hindlilər onu müxtəlif vegetarian karrilərə əlavə edir, qəlyanaltıda yeyir, yaxud da kipr halumisi kimi qıpqırmızı qızardırlar.

Tərkibi (300-400 q pendir üçün):
2 l süd
1-2 limonun şirəsi

Hazırlanması:
Kənd südü yoxdursa, panirin hazırlanması üçün qısa müddətli pasterizə edilmiş süd götürün, ultrapasterizə edilmiş süd yaramayacaq, çünki "çürüməyəcək".

Südü qazana töküb orta itilikli ocaqda arada qarışdıraraq isidin. Üzərində buxar əmələ gələndə, balaca qabarcıqlar çıxıb qaynara düşmək istəyəndə sürətlə qarışdıraraq limon şirəsi əlavə edin. Bu zaman süd çürüyüb yaşılımtıl-sarı ayranı çıxacaq. Əgər çürümədisə, bir qədər də limon şirəsi qatın. Sonra bir də ehtiyatla qarışdırıb kəsmik kütləsi bir yerə toplandıqdan sonra ocaqdan götürün, qapağını bağlayıb 5 dəqiqə saxlayın.

Kəfkirlə kəsmiyi qazandan çıxarıb içinə iki qat cuna döşənmiş ələyin içinə tökün. Cəld suyun altına salıb yuyun ki, limonun turşluğu getsin, sonra isə sıxın.

Bu mərhələdə kəsmikli pendir alınır. Amma onu bərk də etmək olar. Panirin içində olduğu cunanı səliqə ilə sıxın. Üzərinə yük qoyun. Ən azı 30 dəqiqə — 1 saat yükün altında saxlayın. Nuş olsun!
 

0 şərh