Zəncəfilli kök şorbası

Tərkibi:
1 yemək qaşığı duru yağ
1 soğan
2 yemək qaşığı rəndələnmiş zəncəfil
2 diş sarımsaq
2 çay qaşığı kakos
5 stəkan su
500 qr kök
400 qr quru lobya
4 xörək qaşığı doğranmış badam

Hazırlanması:
Yağı böyük bir qazanda isidin. Doğranmış soğan, zəncəfil, sarımsaqları əlavə edərək yumşalana qədər qovurun. Daha sonra suyu əlavə edərək doğranmış kök və lobyaları əlavə edin. Kök yumşalana qədər 20-25 dəqiqə qaynadın.

Qarışımın üçdə birini bir qaba qoyun. Qalan hissəni əl blenderi ilə yaxşıca qarışdırın. İçinə digər hissəni töküb qarışdırın və bir az daha qaynadın. Servis etməzdən öncə üzərinə badamları və kakosu səpin.
Nuş olsun!

0 şərh