Pörtlənmiş ət

6 porsiya üçün ərzaqlar:
1,4 kq mal ətin baldırı
0.15 kq donuz yağı
0,25 kq soğan
10 qr. sarımsaq
30 qr. qırmızı bibər
40 qr. duz
10 qr. cirə
0,25 kq yaşıl bibər
0,12 kq pomidor
0.3 kq tomat püresi.

Hazırlanması:
Xırda doğranmış soğanı yağda qızıl rəng alanadək qızardırıq. Oddan alan kimi qırmızı bibər və bir azsu əlavə edib yenidən odun üstünə qoyuruq. Yaşıl bibəri və pomidorları doğrayıb pörtlənmiş ət üçünəsasına qoyuruq. Yaşıl bibərin içini çıxardıb, bibərin çox acı olub-olmadığını yoxlamaq lazımdır.

Ətitəxminən 0,3-0,4 kq. tikələrə kesib əsasın içinə əlavə edirik. Sonra bir az qovrulmuş şoğan, çəkilmiş cirəbir az duz əlavə edib hamısını pörtlədirik. Suyu buxarlandığına görə daimi olaraq pörtləmə vaxtı bir azsu əlavə eləmək lazımdir. Ət demək olar ki, hazır olanda tomat püresi bir az su və duz əlavə edirik vətam hazır olanadək pörtlədirik.

Mənbə: «Azərbaycan-Macarıstan mətbəxi» kitabı.
Kitab 2014-cü ildə Heydər Əliyev Fondu, Heydər Əliyev Mərkəzi və Macarıstanın Azərbaycandakı səfirliyinin dəstəyi ilə nəşr edilib.

0 şərh