Kivili piroq

Ərzaqlar:
  • 5 yumurta
  • 1 stəkan un
  • 1 stəkan şəkər tozu
  • vanil
  • 4 dəymiş kivi (turş olmamalıdır).

Hazırlanması:
Kivini soyun, tikələrə doğrayın. Yumurtanı çalın, şəkər və vanil əlavə edin, yaxşı çalın (kütlə xeyli artmalıdır). Hissə-hissə un əlavə edin, çox ehtiyatla qarışdırın. Xəmir qatı xama kimi alınmalıdır.

Formaya yağ çəkin, xəmir tökün, hamarlayın, üzərinə kivi düzün. Sobanı 220-250 C qədər qızdırın, piroqu 40-50 dəqiqə bişirin. Hazır olub-olmadığını diş çöpü ilə yoxlayın. Soyudun, üzərinə pudra səpin. Nuş olsun!
 

0 şərh