Kəsmikli-almalı peçenye

Ərzaqlar:
— 150 qr kərə yağı
— 2 yumurta
— 100 qr şəkər tozu (+ 50-70 qr peçenyelərin üzərinə səpmək üçün)
— 300 qr kəsmik
— 2 alma
— 2 ç.q. qabartma tozu
— 300-350 qr un.

Hazırlanması:
Almanı soyun, sürtgəcdən keçirin, şirəsini sıxıb başğa qaba tökün. Yağı şəkər tozu ilə çalın. Yumurta əlavə edin, qarışdırın. Alma əlavə edin, qarışdırın. Kəsmik əlavə edin, qarışdırın.

Unu qabartma tozu ilə birlikdə ələyin, xəmirə əlavə edin, xəmir yoğurun. Xəmirdən kişik peçenyeləri düzəldin, şəkərə batırın, yağ çəkilmiş tavaya düzün.

Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın və 20-25 dəqiqə bişirin. Nuş olsun!
 

0 şərh