Çiyələk desert

 Tərkibi:
  • toz şəkər — 130 qr;
  • Çiyələk — 250 q;
  • limon suyu — 30 ml;
  • Jelatin — 25 q.
Hazırlanması:
Bir qarışdırıcıda soyulmuş çiyələkləri,çiyələk desertlərişəkər tozu və limon suyunu çəkin. Çiyələk toxumlarının toxumlarını çıxarmaq üçün gözəl bir qabdan sürüşən çox sıx püresi olan kartof çıxır. İndi jelatin əlavə edin və bir müddət buraxın ki, jelatin şişmişdir. Çox kiçik, dərhal varsa, gözləyin bilməz. Çox kiçik bir atəş qoyduq və ləğv etmək üçün qızdırdıq, amma heç bir halda qaynatmaq olmaz. Çiyələk kütləini yaxşı sərinləyin və 5 dəqiqə bir qarışdırıcı ilə qarışdırın. Çünki bunu olduqca böyük bir qabiliyyətlə edirik kütlə həcmdə çox artacaq və yumşaq bir çəhrayı rəngə qədər yüngülləşəcəkdir. Gələcək suflyanı kalıplara doldurur və soyuducuda dondurmaq üçün qururuq. Biz şəkər parçalara xidmət edirik və şəkər tozu ilə səpilirik.


Mənbə: az.everaoh.com

0 şərh