Şokoladlı balqabaq maffinləri

Lazım olan məhsullar:
  • Balqabaq püresi — 420 qr.
  • Ağcaqayın siropu  — 1/2 stəkan
  • Zeytun yağı — 1/2 stəkan
  • Alma sirkəsi — 1/2 stəkan
  • Kokos südü — 1/2 stəkan
  • Yumurta — 1 ədəd
  • Un — 3 stəkan
  • Qabartma tozu — 2 çay qaşığı
  • Soda — 1 çay qaşığı
  • Duz, darçın — hərəsindən 1 çay qaşığı
  • Zəncəfil, mixək, muskat qozu — hərəsindən  1/4 çay qaşığı
  • Şokolad parçaları və ya qurudulmuş quşüzümü — 1/2 stəkan
Şokoladlı balqabaq maffinləri
Hazırlanma qaydası:
Lazım olan məhsulları hazırlayın.
Balqabaq püresini, kokos südünü və ağcaqayın siropunu bir qaba tökün.
Alma püresi, zeytun yağı, yumurta və vanil əlavə edin. Tam qarışana qədər çırpıcı ilə çalın.
Ayrı qabda quru məhsullar olan un, duz, qabartma tozu, soda və ədviyyatları – zəncəfil, darçın, mixək və muskat qozunu qarışdırın.
Sonra bütün məhsulları qarışdırın. Xəmir qatı smetan konsistensiyasında olacaq.
Sonra şokolad parçalarını əlavə edin və qarışdırın.
Keks üçün formaları alınan kütlə ilə doldurun və sobada 180 ⁰C temperaturda 25-30 dəqiqə ərzində bişirin.
 
Mənbə: saglamolun.az

0 şərh