Рейтинг
+26.86

Kulinariya

28 üzv, 925 topik

Taciksayağı mərci və düyü şorbası

Ərzaqlar:
  • Təqribən 1/4 stəkan zeytun yağı
  • 1 ədəd xırda doğranmış soğan
  • 1 ədəd xırda doğranmış kərəviz saplağı
  • 1 ədəd xırda doğranmış  yerkökü
  • 4 ədəd xırda doğranmış pomidor
  • 2 diş xırda doğranmış sarımsaq
  • 2 çay qaşığı zirə
  • 1/2 çay qaşığı döyülmüş yenibahar (allspice, yoxdursa zəruri deyil)1/4 stəkan yuyulmuş yaşıl, ya da qəhvəyi mərci
  • 1/4 stəkan yuyulmuş qəhvəyi, ya da ağ düyü
  • 2 ədəd quru dəfnə yarpağı
  • 4 stəkan və ya lazım olsa bir az da çox tərəvəz bulyonu və ya adi su
  • Duz və istiot
  • 1/2 stəkan keçi pendiri (qatıqla əvəz edilə bilər)
  • Doğranmış göyərtilər – cəfəri, keşniş, nanə (miqdarı zövqə görə)
  • Təzə sıxılmış limon şirəsi

Davamı →

Sobada ətli yunan qabağı

Ərzaqlar:

  • 5-6 xörək qaşığı zeytun yağı və ya kərə yağı
  • 450 qram çəkilmiş mal əti və ya qoyun əti
  • 1 ədəd iri soğan, xırda doğranmış
  • 1 ədəd iri pomidor, xırda doğranmış
  • 1 orda yaşıl bibər, xırda doğranmış
  • 2-3 diş sarımsaq, xırda doğranmış
  • 1 xörək qaşığı tomat
  • Duz və istiot
  • 4 ədəd Yunan qabağı (kabaçok), qabığı soyulmuş və halqavari kəsilmiş
  • Bir ovuc doğranmış şüyüd

Davamı →

Mürəbbənin hazır olduğunu necə təyin etmək olar

Yaxşı bişirilmiş mürəbbəni uzun müddət ərzində saxlamaq olar. Belə mürəbbə xarab olmur və öz xüsusiyyətlərini saxlayır.
Mürəbbənin hazır olub-olmadığını təyin etmək üçün bu kimi üsullardan istifadə etmək olar:
Soyuq nəlbəkinin üzərinə bir damcı mürəbbə tökün. Damcı yayılmırsa, mürəbbə hazırdır.

Davamı →

Marinə edilmiş sarımsaq turşusu

Tərkibi:
1 kq sarımsaq 
Marinə üçün:
  •     1 litr su
  •     200 qr şəkər tozu
  •     100 qr duz
  •     1 xörək qaşığı dənə istiot
  •     1 xörək qaşığı zirə
  •     2-3 dənə ətirli istiot
  •     1-2 ədəd mixək
  •     5-6 dənə qabıqlı hil
  •     2-3 dəfnə yarpağı
  •     15 ml uksus

Davamı →