Рейтинг
+26.86

Kulinariya

28 üzv, 922 topik

Mürəbbənin hazır olduğunu necə təyin etmək olar

Yaxşı bişirilmiş mürəbbəni uzun müddət ərzində saxlamaq olar. Belə mürəbbə xarab olmur və öz xüsusiyyətlərini saxlayır.
Mürəbbənin hazır olub-olmadığını təyin etmək üçün bu kimi üsullardan istifadə etmək olar:
Soyuq nəlbəkinin üzərinə bir damcı mürəbbə tökün. Damcı yayılmırsa, mürəbbə hazırdır.

Davamı →

Marinə edilmiş sarımsaq turşusu

Tərkibi:
1 kq sarımsaq 
Marinə üçün:
  •     1 litr su
  •     200 qr şəkər tozu
  •     100 qr duz
  •     1 xörək qaşığı dənə istiot
  •     1 xörək qaşığı zirə
  •     2-3 dənə ətirli istiot
  •     1-2 ədəd mixək
  •     5-6 dənə qabıqlı hil
  •     2-3 dəfnə yarpağı
  •     15 ml uksus

Davamı →