Рейтинг
+26.86

Kulinariya

27 üzv, 853 topik

Badımcan jülyeni

Ərzaqlar:
Badımcan – 3 ədəd
Soğan — 1 ədəd
Un – 1 x.q
Bitki yağı – 50 ml
Xama – 5 x.q
Pendir – 80 qr
Duz-istiot.

Hazırlanması:
Badımcanların qabığı zebra soyulur, kubik formasında doğranılır, duz səpib, acı suyu 20 dəq ərzində çıxarılır. Bitki yağında qızardılır, qızarana yaxın xırda doğranmış soğan əlavə edilib birgə bişirilir.
Davamı →

Gül kələmi ilə brokoli salatı

Ərzaqlar:
Soğan -1 ədəd
Kiçik brokoli
Kiçik gül kələmi
Duz, istiot

Sous üçün:
xama, mayonez — hərəsindən 3 qaşıq

Hazırlanması:
Kələmlər yuyulur, bütöv halda qaynar suya salınıb, 2 dəqiqə saxlanılır, sonra gül hissələri gödvədən kiçik hissələrə ayrılır.
Davamı →

Kəsmikli-almalı peçenye

Ərzaqlar:
— 150 qr kərə yağı
— 2 yumurta
— 100 qr şəkər tozu (+ 50-70 qr peçenyelərin üzərinə səpmək üçün)
— 300 qr kəsmik
— 2 alma
— 2 ç.q. qabartma tozu
— 300-350 qr un.

Hazırlanması:
Almanı soyun, sürtgəcdən keçirin, şirəsini sıxıb başğa qaba tökün.
Davamı →

Kabaçki ikrası

Tərkibi:
— 4 ədəd kabaçki
— 2-3 diş sarımsaq
— 2 kök
— 3 pomidor
— 1 baş soğan
— bitki yağı
— duz, istiot (zövqə görə)

Hazırlanması:
Soğanı doğrayın, yağda yumşalana qədər qızardın. Kökü sürtgəcədn keçirin, soğana əlavə edin, qızardın.
Davamı →

Üzüm mürəbbəsi

Lazım olanlar:
Ağ üzüm — 1 kq 
Şəkər tozu — 1 kq
Su — 2 stəkan 
Limon turşusu — 1/2 ç.q.

Hazırlanması:
Üzümü yaxşı yuyun, süzgəcə yığın. Meyvələri salxımdan ehtiyatla qırın. Sirop bişirin. Suyu qaynadın, şəkər tozunu əlavə edin, 10-15 dəqiqə vam odda qaynadın və soyudun.

Meyvələri siropun içinə tökün, orta odda hazır olana qədər bişirin. Hazır olana yaxın limon turşusunu əlavə edin. Nuş olsun!
Davamı →

Şüyüd sousu

İnqridientlər:
Şüyüd – 1dəstə
Sarımsaq – 1 baş
Limon suyu – 1 ədədin
Limon qabığı – yarım çay qaşığı
Zeytun yağı – 100 ml
Duz.

Hazırlanması:
Şüyüd çox xırda doğranılır, qalan ərzaqlar bura qatılıb, blenderdə azca qarışdırılır.

Sıyıq kimi kütləq şüşə bankada soyuducuda saxlanılır. Yeməklərdə, şorbalarda və ya sadəcə məcun kimi istifadə olunur.
Davamı →

Qarpız salatı

Ərzaqlar:
Qarpız — 350 qr
Brınza pendiri — 200 qr
Qırmızı soğan -1 ədəd
Zeytun tumsuz — 100 qr
Limon -1 dəd
Reyhan — 5-6 yarpaq
Zeytun yağı — 20 ml.

Hazırlanması:
Əvvəlcə soğan marinadlaşdırılıb, acısı çıxarılır. Soğan nazik halqavari doğranılır, bir limonun suyunda qarışdırılıb, 40 dəqiqə kənarda saxlanılır. Sərin qarpız kub formasında bir qədər orta ölçüdə doğranılır, tumları çıxarılır.
Davamı →

Sobada peraşki

Ərzaqlar 
Xəmiri üçün:
2 stəkan su
6 stəkan un
2 yemək qaşığı şəkər tozu
1 yemək qaşığı duz
yarım stəkan günəbaxan yağı
1 paçka instant quru maya
Davamı →