Рейтинг
+26.86

Kulinariya

27 üzv, 841 topik

Südlü peçenye

Ərzaqlar:
— 2,5 stəkan un
— 1 stəkan şəkər tozu
— 100 qr kərə yağı
— 1 yumurta
— yarım stəkan süd
— yarım ç.q. qabartma tozu
— vanil

Hazırlanması:
Yumşaq kərə yağını şəkərlə mikserlə çalın. Yumurta, süd, vanil əlavə edin, qarışdırın.
Davamı →

Vitamin salatı

İnqridientlər:
— 300 qr qırmızı kələm
(ağ kələmdən də istifadə edə bilərsiniz)
— 2 pomidor
— 1 xiyar
— 1 bolqar bibəri
— 1 diş sarımsaq
— 2 bişmiş yumurta
— göy soğan, keşniş, şüyüd, turp
(zövgə görə digər göyərtilər)
— duz, istiot, bitki yağı

Davamı →

Kimçi

Tərkibi:
1 iri xiyar
1 yerkökü
0,5 baş soğan
göyərti

Sous: 
4 diş sarımsaq
0,5 st. acı istiot tozu
4 x.q. balıq sousu (Vuster)
1 x.q. şəkər tozu
1/4 st.+1 x.q. su
2 x.q. düyü sirkəsi
1 ç.q. duz
Davamı →

Portağallı peçenye

Ərzaqlar:
1 ədəd yumurta
1 yumurtanın ağı
1 st. şəkər tozu
100 qr. kərə yağı
1/2 st. duru yağ
1/2 st. qatıq
1 ədəd orta irirlikdə portağal
1 paket vanilin
1 silmə çay qaşığı soda
1 çay qaşığı qabartma tozu
4 st. un.
Davamı →

“Guacamole” sousu

Bir çoxlarının ağız dadına uyğun olmayan avokado meyvəsi yeməklərin yanında sous kimi təqdim edildikdə çox sevilir. Ancaq bu ləzzəti dadmaq üçün bahalı restorana getmək lazım deyil.
“Guacamole” sousunu evdə də hazırlaya bilərsiniz.

Tərkibi:
1 ədəd avokado
1/2 stəkan zeytun yağı
2 qaşıq qatıq
1-2 ədəd yaşıl soğanın yarpaq hissəsi
1 diş sarımsaq
Duz
Qara istiot
Davamı →

Toyuq qızartması

Ərzaqlar:
1 kq toyuq əti
2 ədəd yumurta ağı
1 yemək qaşığı un
1 yemək qaşığı nişasta
1 diş sarımsaq
1 yemək qaşığı duru yağ
limon şirəsi
duz
qara istiot
sarıkök
qırmızı şirin istiot (paprika)
quru keşniş (koriandr)
Davamı →

Sobada ördək

Ərzaqlar: 
1 orta ölçüdə ördək (təxminən 2 kq)
2 alma
6 kartof 
3 diş sarımsaq
duz, istiot (zövqə görə)

Hazırlanması:
Ördəyi yuyun, təmizləyin, üstünə və içinə duz sürtün, plyonkaya bükün, 1 gün soyuducuda saxlayın.
Davamı →