Рейтинг
+26.86

Kulinariya

27 üzv, 997 topik

Düşbərə

Tərkibi:
  • Xəmiri üçün:
  • 2 st. un
  • 1 yumurta
  • duz
  • su
  • İçlik üçün:
  • 300 qr. ət qiymə
  • 1 ədəd soğan
  • duz, istiot
  • zövqə görə göyərti yaxud nanə

Hazırlanması:
Xəmir üçün lazımi ərzaqlar qarışdırılıb yumşaq, ələ yapışmayan bir xəmir yoğrulur.
Üzəri örtülərək 10 dəqiqə kənara qoyulur.
İçliyi hazırlamaq üçün qiymənin içinə sürtgəcdən keçirilmiş
Davamı →

İspanaqlı mərci resepti

Tərkibi:
350-400 qram ispanaq
1 çay st qaynadılmış yaşıl mərci
3-4 y/q bulqur
1 ədəd orta boy quru soğan (varsa qırmızı)
1-2 diş sarımsaq
3-4 y/q zeytun yağı
3-4 y/q doğranmış pomidor sousu yaxud 1 y/q tomat (pomidor və bibər qarışıq)
1,5 su st su


Hazırlanması:
Yaşıl mərcini 2-3 stəkanı suda qaynadın
Davamı →

Ləzzətli Göyərti Qutabı (Göy qutabı)

Bu gün, Azərbaycan mətbəxinin ləzzətli «fast food»u, qutabın hazırlanma qaydasını bölüşəcəyik.
Fərqli içliklərlə fərqli dadlara sahib qutablar var.
Biz sizinlə göyərtidən hazırlanan, bəzi regionlarımızda «gör kətəsi», «Göy qutabı» deyə adlanan qutabı bölüşəcəyik.
Davamı →

Ləziz Pip dolması

Bildiyiniz kimi Azərbaycan kulinariyası ləzzətli olmasıyla yanaşı həm də faydalı təamlarla zəngindir. Hər bölgəsində fərqli ləzzətə sahib olan mətbəximizin ləziz yeməklərindən biri də Pip dolmasıdır. Azərbaycan mətbəxində 381 çeşid dolma var. Fərqli dadlara və görünüşə sahib olan bu dolmalar,
Davamı →