Рейтинг
+26.86

Kulinariya

28 üzv, 922 topik

Təzə balığı köhnədən ayırmağın yolları

İnsan sağlamlığı baxımından son dərəcə əhəmiyyətli faydaları olan dəniz məhsullarının hər biri sağlamlıq anbarıdır. Qış aylarının əvəzolunmaz qidası olan balıq ətinin insan sağlamlığı üçün bir çox faydası var.
Balıq almaq istəyərkən ümumiyyətlə hər kəsin ağlına gələn ilk sual balıqlar təzədir, yoxsa köhnə? Təzə balığı köhnə balıqdan seçməyin yollarını sizlərə təqdim edirik.
1.Təzə balığın gözləri parlaq və bayıra doğru çıxmış vəziyyətdə olur. Balıq təravətini itirməyə başlayanda gözləri içəri çökür.
Davamı →

Meyvə və tərəvəzlərin rənglərinə görə faydaları

Ağ rəngli qidalar
Ağ rəngli qidalar immunitet sistemini gücləndirir. Bunun la yanaşı xolesterolu və qan şəkərini salır, ürək xəstəlikləri riskini azaldırlar.
Sarımsaq, soğan, ağ turp, göbələk və gül kələmi ağ rəngli qidalar sayılır.
Yaşıl rəngli qidalar
Yaşıl meyvə və tərəvəzlərin tərkibində fitokimyasal maddələr var. Xüsusilə bəzi xərçəng risklərinin azaldılmasında, göz sağlamlığında, əzələ və sümüklərin yenilənməsində və sağlam dişlərdə rol oynayırlar.
Yaşıl qidalar arasında brokoli, ispanaq, kivi, yaşıl bibər, xiyar, yaşıl soğan kimi qidaları saymaq olar.
Davamı →