Рейтинг
+26.86

Kulinariya

27 üzv, 853 topik

Çoban qovurması

Ərzaqlar:
1.5 kilo quzu və ya dana əti
3 yemək qaşığı duru yağ
3-4 diş sarımsaq
5-6 ədəd acı bibər
4 orta boy pomidor
5-6 ədəd göbələk
1 baş soğan
Duz, istiot, cirə, kəklikotu
1 dəstə cəfəri

Hazırlanması:
Əti kubik şəklində doğrayıb tavada qovurun. Yağı, göbələyi və soğanı əlavə etdikdən sonra qarışdırın. Bibəri, sonra isə sarımsağı əlavə edib qarışdırın. Ətin suyu çıxanda duz və ədviyyatları, sonda xırda doğranmış pomidoru əlavə edib suyu çəkilənə qədər qovurun. Nuş olsun!
Davamı →

Dünya şöhrətli aşpazdan mətbəx sirləri

1. Qordon Ramsey hesab edir ki, yaşıl reyhan və nanə kimi göyərtiləri xırda-xırda doğramaq doğru deyil, bu zaman onun ləzzəti qaça bilər. Yumşaq yarpaqları bir-birinin üstünə qoyub rulon halına gətirərək doğrayın. Beləliklə, onlar taxtaya yapışmaz və yeməklərinizdən nəfis qoxular gələr.

2.
Dəyməmiş meyvələri bir ədəd bananla birlikdə kağız paketə qoyub bir bir müddət qaranlıq yerdə saxlayın. Kağızı açdığınız zaman meyvələr dəymiş vəziyyətdə olacaq.
Davamı →

Sobada badımcan

Ərzaqlar:
3 badımcan (500 qr)
300 qr farş
3 pomidor
2 soğan
3 diş sarımsaq
100 qr holland pendiri
bitki yağı, duz, istiot

Hazırlanması:
1. Badımcanları uzununa 2 hissəyə bölün, içini oyun, duz vurun, 30 dəqiqə saxlayın, sonra soyuq suda yuyun.
Davamı →

Gül kələmi küküsü

Tərkibi:
750 qram gül kələm
3 yarpaq yaşıl soğan
Yarım dəstə cəfəri
3 ədəd yumurta
4 xörək qaşığı un
1 çay qaşığı duz
Qara istiot
Duz

Sousu üçün:
4 xörək qaşığı qatıq və ya süzmə
1 diş sarımsaq
Təzə nanə.
Davamı →

Əsl spagetti

Ərzaqlar:
1 paçka spagetti
400 qr farş
2 dənə baş soğan
3 diş sarımsaq
100 qr tomat pastası 
2 dənə yerkökü 
1/2 stəkan bulyon
zeytun yağı
duz
qara istiot
quru reyhan.
Davamı →

Narlı kartof şorbası

Tərkibi (4 nəfər üçün):
1 ədəd soğan
2 diş sarımsaq
1 ədəd bibər
1 çay qaşığı sumaq
2 xörək qaşığı kokos yağı
2 xörək qaşığı su
400 qram şirin kartof
4 ədəd xırda pomidor
5 stəkan tərəvəz suyu
1.5 xörək qaşığı narşərab
25 qram duzlu fıstıq
Yarım nar
Davamı →

Qaraciyər kotleti

Tərkibi:
500 qr qaraciyər
1 yumurta
2 soğan
2 kök
70-110 qr un
duz, istiot, bitki yağı.

Hazırlanması:
Qaraciyər, soğan və kökü ətçəkən maşınından keçirin, qarışdırın.
Yumurta əlavə edin, qarışdırın.  Un, duz, istiot əlavə edin, qarışdırın, kotletləri formalayın.
Davamı →

İçkilərdə dekorativ buz kubları

Artıq yay mövsümü yaxınlaşır, bu isə o deməkdir ki, isti havalarda daha sərin içəcəklərə üstünlük verəcəyik. Aşağıda sizə müxtəlif meyvə, tərəvəz və bitkilərdən hazırlanmış buz kublarını təqdim edəcəyik. Bu kubları içdiyiniz suya əlavə etməklə həm suyu sərinləşdirəcək, həm içkinizə xüsusi görünüş vermiş olacaqsiniz. Eləcə də kublar xüsusi tədbirlərdə, yığıncaqlarda qonaqlara və dostlarınıza hazırladığınız masaya əyləncə qatacaq. Bu buz kubları süfrəyə xüsusi gözəllik və qeyri-adi bir görüntü bəxş edir.

Qaragilə və laymlı buz kubları– Qaynanmış suyu soyuducuda tamamilə soyuyana qədər saxlayın. Buz qablarının içinə 1 laym dilimi və 2-3 qaragilə qoyun və üzərinə soyuq suyu əlavə edin. Dondurucuda saxlayın.
Davamı →

Göbələklə kələm dolması

Ərzaqlar:
ağ kələm
2 x.q. bitki yağı 
500 q göbələk
2 x.q. tomat pastası
0,5 st. bişmiş düyü
duz 
istiot.

Hazırlanması:
Kələm yarpaqlarını qaynayan suda 2-3 dəqiqə bişirin, sudan çıxarıb aşsüzənə yığın.
Davamı →