Рейтинг
+26.86

Kulinariya

26 üzv, 959 topik

Göbələkli raqu

Tərkibi:
500 q göbələk
500 q kartof
200 q xama
200 q baş soğan 
göyərti
duz
istiot
bitki yağı

Hazırlanması:
Bu raqu üçün istənilən göbələkdən istifadə edə bilərsiniz. Yalnız şampinyon istifadə edəcəksinizsə, onları soğanla 5-7 dəqiqə qovurmaq lazımdır. 
Ardı →

Baursak

Tərkibi: Baursak
700 q un 
10 q quru maya
1 st. süd
1 st. su
50 ml bitki yağı
1 ç.q. duz
1 ç.q. şəkər tozu
qızartmaq üçün bitki yağı

Hazırlanması:
Bir ləyənə unu ələyin, quru maya, duz, şəkər tozu və bitki yağını, isti süd və su əlavə edib xəmir yoğurun. 
Ardı →

Portağallı salat

Tərkibi: 

100 q bərk pendir (məsələn, parmezan)
2 portağal
4 bişmiş yumurta
1 baş soğan 
1 yaşıl alma 
2 x.q. mayonez + 6 x.q. xama (və yaxud qatıq + azca dənəvər xardal və limon şirəsi)

Hazırlanması:
Soğanı yarımhalqa doğrayın. Əgər onun güclü dadı xoşunuza gəlmirsə, azca sirkə və şəkər tozu qarışığında bir saat marinə edin.
Ardı →

Paştet

Ərzaqlar:Paştet
500-800 q ciyər(2-3 tikə qoyun piyi)
2 ədəd baş soğan
1 ədəd yerkökü
1 ədəd yumurta
150 q kərə yağı
Duz
Istiot

Hazırlanması:
Ciyəri və piyi doğrayıb duz töküb suda bişiririk. Suyu çəkilib yağa düşəndə az qovurub götürürük.
Soğanı doğrayırıq yağ əlavə edib qızılı rəngdə olana qədər qızardırıq. (kərə yağının 50 q tökürük)
Yumurtanı suda bişiririk. Soyuduqdan sonra sarısını götürürük.
Ardı →

Şəki halvası

Tərkibi: Şəki halvası
1 kq düyü unu
su (aldığı qədər)
3-4 kq fındıq 
1 kq şəkər tozu
keşniş toxumu 

Hazırlanması:
Düyü ununun üzərinə tədriclə su səpilərək bərk xəmir yoğrulur. Sonra hər dəfə yaxşıca yoğurmaqla bütün su una hopdurulur. Xəmirdə lopa qalmamalı, duru, tam qarışmış olmalıdır. 

Sonra iri sini götürülüb nazik qat yağlanır. Ocağın üstə qoyulur. Düyü unundan hazırlanan xəmir xüsusi, deşikli qıfa doldurularaq həmin sininin üzərində çarpaz xətlər istiqamətlərində gəzdirilir.
Ardı →

İçi doldurulmuş toyuq budu

Tərkibi: 

5 toyuq budu
300 q şampinyon 
150 q soğan 
1 yumurta
suxarı
duz 
istiot
bitki yağı

Hazırlanması:
Budların dərisini səliqəylə, bütöv soyun. Dərini zədələmədən sümüyü kəsin. Əti sümükdən ayırıb, ət maşınından keçirin.
Ardı →

İsfahan halvası

Tərkibi: İsfahan halvası
50 q buğda unu 
30 q qoz 
30 q şəkər 
0,05 q zəfəran 
0,5 q darçın 
10 ml qızılgül suyu 

Hazırlanması:
Şəkərdən şərbət düzəldin, soyudun, içinə zəfəran və gülab qatın. 
Buğdanı qovurub maşından keçirin. Qozu qabıqdan təmizləyin, ədviyyat və qovrulmuş unla qarışdırın. Şərbət tökün. Alınan kütlədən girdə, yastı kündələr düzəldib üstünə qoz ləpəsi basın, ya da torşəkilli naxış vurun.
Nuş olsun!
Davamı →