Рейтинг
+26.86

Kulinariya

26 üzv, 949 topik

Kivi piroqu

Tərkibi: Kivi piroqu
  • 0,5 st. limonad (yaxud sevdiyiniz başqa mineral qazlı su)
  • 0,5 st. bitki yağı
  • 1 st. şəkər tozu 
  • 3 yumurta
  • 1 st. un
  • 2 ç.q. qabartma tozu
  • 2 x.q. xaş-xaş (bunsuz da olar)
  • 2-3 kivi 

ştreyzel üçün: 
  • 1/4 st. şəkər tozu
  • 1/4 st. un 
  • 50 q kərə yağı 

Hazırlanması:
Şəkər tozu əriyənədək yumurta ilə çalın. Limonad və yağı əlavə edin, qarışdırın. 
Unu qabartma tozu ilə qarışdırın, hissə-hissə yumurtalı qarışığa əlavə edib qarışdırın. Xaş-xaş vurun, yenə qarışdırın. 

Dördbucaqlı sinini yağlayın, un səpin. Yaxud da içinə folqa çəkin. 
Xəmiri içinə tökün, hamarlayın. Üstünə nazik doğranmış kivi düzün. 

Ştreyzel hazırlayın: un, yağ və şəkəri qarışdırın, ovma alınacaq. Bunu piroqun üstünə səpin. 

180 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 40 dəqiqə, üstü qızaranadək bişirin. Hazır olub-olmadığını kibrit çöpü ilə yoxlayın.

Nuş olsun!
Davamı →

Darçınlı keks

Tərkibi: 
180 ml isti süd
12 q quru maya, yaxud 30 q yaş maya
540 q un 
3 x.q. şəkər tozu
1/4 ç.q. duz
90 q kərə yağı
120 ml isti su

iç: 
100 q şəkər 
3/4 ç.q. üyüdülmüş darçın 
1 yumurta

Ardı →

Qrissini

Tərkibi: 
2 st. un
1 st. su
1 ç.q. quru maya
1 ç.q. şəkər tozu
1 ç.q. duz
iri duz, razyana, yaxud keşniş toxumu (üstünə səpmək üçün, zövqə görə)

Hazırlanması:
Mayanı isti suda əridin. Duzu masanın üstünə ələyin.
Ortasında çuxur açın, mayalı suyu, duz və şəkəri oraya tökün.
Lazım gəldikcə un əlavə edərək yumşaq, elastik xəmir yoğurun. Üstünə qida plyonkası çəkin. 40 dəqiqə saxlayın.
Ardı →

Ətli lazanya

Ərzaqlar:ətli lazanya
9-12 ədəd lazanya (xəmir qatları)
300 qram pendir

Bolonez Sousu üçün:
600-700 qram farş 
3-4 ədəd pomidor
2-3 ədəd soğan
2 dilim sarımsaq
reyhan, cəfəri
duz, istiot

Beşamel sousu üçün:
800-900 ml süd
80-100 qram yağ
Ardı →

Armud deserti

Armud desertinin hazırlanma qaydası çox rahatdır.

Armudu soyun, 1 litirlik qaragat suyuna 200 qr şəkər və tökün və sirop halına gətirin.

Armudları 5-6 dəqiqə qaynadın.
Qaynadıqdan sonra ortadan bölün, içini çıxardın, 1 saat soyucuda saxlayın, sonra içinə dondurma doldurun. Sonra 2 dəfə yumurtaya, 2 dəfə suxurıya batır və soyducuda 1 saat saxlayın.
Çıxatdıqda bol, qaynar duru yağda 5-6 dəqiqə qızardın və desert hazırdı.
Nuş olsun!
Davamı →

Kokoslu “Piramida” peçenyesi

Hazırlanması:
Kokos qırıntıları — 100 qr.
Səkər tozu — 90 qr.
Yumurta ağı — 1 ədəd.
Alma puresi — 1 xörək qaşığı.
Yağlama üçün kərə yağı — 10 qr.

Hazırlanması:
1. Qabın içərisində kokos qırıntısını və şəkər tozunu qarışdırın.
2. Üzərinə yumurta ağı əlavə edin...
3.… sonra alma püresini əlavə edin.
4. Qabın içindəkiləri qarışdırın və qabı su hamamında 10 dəqiqə daima qarışdıra – qarışdıra saxlayın.10 dəqiqə müddətinə qabın içərisindəki çəkər tozu əriyəcək, alınmış kütlə yumuşaq və elastik olacaq.5. Alınmış kütlədən xırda pomidor ölçüsündə yumuru kündələr hzırlayın.
Ardı →

Bananlı desert


Ərzaqlar:

1 ədəd banan
Ağ çörək 2-3 dilim
qatılaşdırılmış süd
kişmiş
şokolad


Hazırlanması:
Ağ çörək kiçik kublar şəklində kəsilir. Banan halqa şəklində dilimlənir.
Banan, çörək, kişmiş və  qatılaşdırılmış süd birlikdə qarışdırılır.
Daha sonra alınan məhsulu soyuducuya qoyun. Çıxardıqdan sonra üstünə  rəndələnmiş şokolad səpin. Nuş olsun!
Davamı →

Kartof kotleti

Tərkibi:
Kartof — 10 ədəd.
Təzə göbələk — 500 q
Soğan — 2 ədəd
Un — 2 x.q
Çörək qırıntıları — 1 x.q
Bitki yağı — 2 x.q
Duz, istiot

Hazırlanması:
Göbələkləri təmizləyin sonra isə xırda doğranmış soğanla birlikdə yaxşıca qızardın. Suda qaynadılmış kartofun qabığını təmizləyin və rəndədən keçirin. Sonda isə bütün məhsulu un əlavə edərək birlikdə yaxşıca qarışdırın. 
Kotlet halında yumrulayaraq yağda qızardın.  Nuş olsun!
Davamı →

Madlen peçenyesi

Bu «fransız» peçenyesini miksersiz də hazırlaya bilərsiniz, o qədər rahatdır. Həmçinin peçenyeyə müxtəlif dadlı inqredientlər əlavə edə bilərsiz — şokoladdan tutmuş quru meyvə və qoz-fındığa qədər. Madlen pecenyesi

Tərkibi (24 ədəd):
140 q şəkər tozu
3 yumurta
1 x.q. vanilli şəkər 
100 q kərə yağı 
150 q un 
1 dolu x.q. nişasta 
0,5 ç.q. qabartma tozu
1/4 ç.q. duz
şəkər pudrası (üstünə səpməyə)

Ardı →