Рейтинг
+26.86

Kulinariya

26 üzv, 959 topik

Alma deserti

Tərkibi:
250 qr yumuşaq marqarin
1 stəkan qatıq
3 stəkan un
1 paket qabartma tozu
1 qəhvə fincanı pudra şəkəri

İç üçün:
4 ədəd alma
1 qaəhvə fincanı sarı üzüm
4xörək qaşığı şəkər
1 çay qaşığı darçın
Ardı →

Sarımsaqlı toyuq

Ərzaqlar:
— 4 ədəd toyuq budu;
— 100 qram kərə yağı;
— 4 diş sarımsaq;
— 1 çay qaşığı duz;
— 1 çay qaşığı qara istiot;
— 1 çay qaşığı kəklikotu
— 1 xörək qaşığı maye yağ;

Hazırlanması:
Sarımsaqları soyub sürtgəcdən keçirin, tavada kərə yağını əridib sarımsaq, kəklikotu, duz və qara istiotu əlavə edin. Yüksək odda 1-2 dəqiqə qovurub, götürün. Sarımsaqlı qarışıq ilıq olanda toyuq budlarının üzərinə töküb qarışdırın və sobanın yağlanmış nimçəsinə düzdükdən sonra əvvəlcədən 175 dərəcə qızdırılmış sobada yarım saat bişirin. Nuş olsun!
Davamı →

Köstəbək tortu

Tərkibi:
 3 yumurta
 1 stəkan şəkər tozu
 75 qr. marqarin
 1 paket qabartma tozu
 1 paket vanil
 2 şorba qaşığı kakao
 qəbul edəcəyi qədər un

İçi üçün:
1 paket krem şanti + 1 stəkan süd,
3 dənə banan,
2 qaşıq şokolad,
2 qaşıq qırılmış fındıq,
Ardı →

Meksika salatı

Tərkibi: Meksika salatı
2 pomidor 
0,5 banka qırmızı lobya konservi 
1/3 banka qarğıdalı konservi
2 bolqar bibəri (fərqli rənglərdə)
1 baş soğan 
0,5 ç.q. limon şirəsi 
2 x.q. zeytun yağı 
1 diş sarımsaq 
cəfəri
şüyüd
reyhan
duz
Ardı →

Göy qurşağı salatı

Tərkibi:
Toyuq əti (file)
Kök
Göyərti
Mayonez
Yumurta
Çuğundur

Salatın hazırlanması:
Dördbucaqlı qabda salatı qövs şəkilində qat – qat olaraq yığın
1-qat — xırda – xırda dördbucaqlı doğranmış şirin bibər 
2-qat — bişmiş ,iri gözlü sürtgəcdən keçirilmiş kök 
3-qat – dördkünc doğranmış toyuq əti( qaynadılib bişirilmiş) 
4-qat – qaynadılmiış və sürtgəcdən keçirikmiş yumurta sarısı 
5-qat – xırda – xırda doğranmış göyərti
Ardı →

Almalı qozlu kokteyl

Tərkibi: 

2 alma
0,5 l süd 
2 x.q. qoz 
0,5 st. şəkər tozu

Hazırlanması:

Almaları təmizləyib sürtgəcdən keçirin, üstünə şəkər tozu səpib qarışdırın. Südü qaynadıb soyudun, almanın üstünə tökün. Bunu mikserlə çalın. Stəkanlara süzün, üstünə qoz səpin. 

Nuş olsun!
Davamı →

Makaronlu toyuq

Ərzalqlar:
• Makaron
• toyuğun döş əti
• doğranmış göbələk
• Pomidor (1)
• Soğan (1)
• xama (2x.q)
• un (2ç.q)
• Su (2 st)

Hazırlanması:
Əvvəlcə makaronları suda bişiririk. Sonra toyuğun döş ətini uzun-uzun doğrayıb yağda qızardırıq. Sobanın qabına əvvəlcə makaronun yarısını tökürük, sonra toyuq ətini üzərinə düzürük. Ayrıca bir tavada göbələkli sous bişiririk.
Ardı →

Günəbaxan salatı

Tərkibi:
300 qr toyuq döş əti
400 qr konserv qarğıdalı
3 ədəd yumurta
200 qr konserv göbələk
200 qr kök
1 dəstə yaşıl soğan
Zeytun
Kartof çipsləri
mayonezi
duz
bitki yağı

Hazırlanması:
Kök qaynadılır,soyudulur və qabıqdan təmizlənir.
Toyuq əti xırda doğranır.
Ardı →

Ətli göbələk

Tərkibi:
Quzu əti – ½ kq.
Soğan – 3 ədəd
Göbələk – 0.5 kq
Yağ – 2 x.q
Duz, istiot zövqə görə

Hazırlanması:
Yağı tavaya qoyub isidin, göbələkləri iri doğrayıb, üzərinə əlavə edin. Bir az qovrulduqdan sonra xırda doğranmış soğanı tökün. Bir neçə dəqiqə qızardıqdan sonra duz, istiot əlavə edin. Ətləri digər tavada qızardın. Hazır olduqdan sonra göbələkli qarışığa qatıb, bir az sobada saxlayıb, isti halda süfrəyə verin.
Nuş olsun!
Davamı →