Рейтинг
+26.86

Kulinariya

26 üzv, 956 topik

Ətli lazanya

Ərzaqlar:ətli lazanya
9-12 ədəd lazanya (xəmir qatları)
300 qram pendir

Bolonez Sousu üçün:
600-700 qram farş 
3-4 ədəd pomidor
2-3 ədəd soğan
2 dilim sarımsaq
reyhan, cəfəri
duz, istiot

Beşamel sousu üçün:
800-900 ml süd
80-100 qram yağ
Ardı →

Armud deserti

Armud desertinin hazırlanma qaydası çox rahatdır.

Armudu soyun, 1 litirlik qaragat suyuna 200 qr şəkər və tökün və sirop halına gətirin.

Armudları 5-6 dəqiqə qaynadın.
Qaynadıqdan sonra ortadan bölün, içini çıxardın, 1 saat soyucuda saxlayın, sonra içinə dondurma doldurun. Sonra 2 dəfə yumurtaya, 2 dəfə suxurıya batır və soyducuda 1 saat saxlayın.
Çıxatdıqda bol, qaynar duru yağda 5-6 dəqiqə qızardın və desert hazırdı.
Nuş olsun!
Davamı →

Kokoslu “Piramida” peçenyesi

Hazırlanması:
Kokos qırıntıları — 100 qr.
Səkər tozu — 90 qr.
Yumurta ağı — 1 ədəd.
Alma puresi — 1 xörək qaşığı.
Yağlama üçün kərə yağı — 10 qr.

Hazırlanması:
1. Qabın içərisində kokos qırıntısını və şəkər tozunu qarışdırın.
2. Üzərinə yumurta ağı əlavə edin...
3.… sonra alma püresini əlavə edin.
4. Qabın içindəkiləri qarışdırın və qabı su hamamında 10 dəqiqə daima qarışdıra – qarışdıra saxlayın.10 dəqiqə müddətinə qabın içərisindəki çəkər tozu əriyəcək, alınmış kütlə yumuşaq və elastik olacaq.5. Alınmış kütlədən xırda pomidor ölçüsündə yumuru kündələr hzırlayın.
Ardı →

Bananlı desert


Ərzaqlar:

1 ədəd banan
Ağ çörək 2-3 dilim
qatılaşdırılmış süd
kişmiş
şokolad


Hazırlanması:
Ağ çörək kiçik kublar şəklində kəsilir. Banan halqa şəklində dilimlənir.
Banan, çörək, kişmiş və  qatılaşdırılmış süd birlikdə qarışdırılır.
Daha sonra alınan məhsulu soyuducuya qoyun. Çıxardıqdan sonra üstünə  rəndələnmiş şokolad səpin. Nuş olsun!
Davamı →

Kartof kotleti

Tərkibi:
Kartof — 10 ədəd.
Təzə göbələk — 500 q
Soğan — 2 ədəd
Un — 2 x.q
Çörək qırıntıları — 1 x.q
Bitki yağı — 2 x.q
Duz, istiot

Hazırlanması:
Göbələkləri təmizləyin sonra isə xırda doğranmış soğanla birlikdə yaxşıca qızardın. Suda qaynadılmış kartofun qabığını təmizləyin və rəndədən keçirin. Sonda isə bütün məhsulu un əlavə edərək birlikdə yaxşıca qarışdırın. 
Kotlet halında yumrulayaraq yağda qızardın.  Nuş olsun!
Davamı →

Madlen peçenyesi

Bu «fransız» peçenyesini miksersiz də hazırlaya bilərsiniz, o qədər rahatdır. Həmçinin peçenyeyə müxtəlif dadlı inqredientlər əlavə edə bilərsiz — şokoladdan tutmuş quru meyvə və qoz-fındığa qədər. Madlen pecenyesi

Tərkibi (24 ədəd):
140 q şəkər tozu
3 yumurta
1 x.q. vanilli şəkər 
100 q kərə yağı 
150 q un 
1 dolu x.q. nişasta 
0,5 ç.q. qabartma tozu
1/4 ç.q. duz
şəkər pudrası (üstünə səpməyə)

Ardı →

Ballı iris

Tərkibi:Ballı iris
300 q şəkər tozu
120 q bal 
120 q kərə yağı
250 ml yağlı xama, yaxud qaymaq 

Hazırlanması:
Bal və şəkər tozunu qarışdırıb zəif odun üzərinə qoyun. Qaynara düşəndən sonra kəhrəba rəngi alanadək, təxminən 7-10 dəqiqə bişirin.
Hissə-hissə otaq temperaturunda olan kərə yağını əlavə edin. Xamanı qızdırın, qaynar olanda əlavə edin. 
Lazım olan qatılığadək bişirin. Yoxlaya da bilərsiniz: bir damla soyuq səthin üstünə salın, soyumasını gözləyin, sonra isə əlinizlə bərkliyini yoxlayın. 
Ardı →

"Şimal ayısı" tortu

Tərkibi: 

xəmir: 
1 yumurta 
200 q şəkər tozu
200 q xama
60 q kərə yağı 
3 x.q. kakao
1 ç.q. söndürülmüş soda
2-3 st. un

qlazur: 
70 q şəkər tozu
60 q kərə yağı 
2 x.q. kakao
80 ml qaymaq 
Ardı →

Kokoslu peçenye

Ərzaqlar:
1 ədəd yumurtanın ağı
1 xörək qaşığı şəkər tozu (pesok)
vanil
1 stəkan kakos

Hazırlanma qaydası:
1 yumurtanı götürürük sarsını ağından ayırırıq, bizə lazım olan ağ hissəsidir. Bir qaba yumurtanın ağını tökürük, üzərinə 1 xörək qaşığı şəkər tozu əlavə edib yaxşıca qarışdırırıq. O vaxta qədər ki, həmin şəkər tozu və yumurta tam qarışsın, bir az da vanil əlavə edirik. Ardınca isə 1 stəkan kokos.

Kokosu əzmədən tam bir-birinə qarışana qədər qarışdırırıq. Sonra həmin qarışığı ovcumuzun içində istədiyimiz formaya salıb bir az sıxmaq lazımdır. Sonra zövqümüzə uyğun istəsək, üzərinə yumurtanın sarısından vura bilərik, istəsək də yumurtasız sadə şəkildə qaz sobamıza qoyub bişirə bilərik.  

Çox tez bişdiyi üçün nəzarət edin yanmasın. Cəmi 10-15 dəqiqəyə bişir. Əgər kokoslu peçenyenin üzəri 1 az qızarmışdırsa o deməkdir ki, peçenyemız hazırdır. Çalışın çox qızarmasın, çünki bu estetik cəhətdən pis görünə bilər.
Davamı →