Рейтинг
+25.73

Kulinariya

24 üzv, 665 topik

Esterhazi tortu

Esterhazi tortuXəmir üçün:
  • 10 ədəd yumurta ağı,
  • 300 qr. şəkər,
  • 350 qr. qoz,
  • bir az duz.

Krem üçün:
  • 2 çay qaşığı brendi,
  • 3 yemək qaşığı un,
  • 0,25 ml süd,
  • 2 qutu vanil şəkəri,
  • 5 ədəd yumurta sarısı,
  • 50 qr. şəkər,
  • 300 qr. yağ.

Davamı →
 

Misirsayağı badımcan turşusu

Çoxumuzun soyuq qış günlərində isti yeməyin yanında sarımsaqlı, sirkəli, acı badımcan turşusundan ötrü ürəyi gedir… Bu dəfə sizə təqdim edəcəyimiz resept isə olduqca acı sevərlər üçün əla seçimdir. Misirsayağı badımcan şorabası süfrələrinizin bəzəyi olacaq!

Ərzaqlar:
Badımcan – 10 ədəd
Bolqar bibəri – 1 ədəd
Çili bibəri – 1 ədəd
Sarımsaq – 7 diş
Zeytun yağı – 200 ml.
Cəfəri – 1 dəstə
Sirkə – 1 x.q.
Limon şirəsi – 5 x.q.
Keşniş tumu (üyüdülmüş) – 1 x.q.
Karri (toz )– 1 x.q.
Cirə (toz) – 0,5 x.q.
Davamı →
 

Soyuq sitruslu çay

Tərkibi:
1 dəstə nanə
2-3 sm təzə imbir kökü
1 çimdik kardamon tozu (marketlərdə satılır)
2 xörək qaşığı bal
1 naringi şirəsi
Yarım limon şirəsi
0,5-0,7 l qaynar su

Hazırlanma qaydası:
Nanə və imbiri blenderdə xırdalayın, üzərinə kardamon əlavə edib qarışdırın. Alınan kütləni çaynikə əlavə edib üzərinə qaynar su əlavə edib 30-40 dəqiqə dəmləyin. Soyuduqdan sonra üzərinə bal, naringi və limonun şirəsini əlavə edin. Daha sonra soyuducuya yerləşdirə bilərsiniz.
Davamı →
 

Mozzarella salatı

salatİçindəkilər:
 6 ədəd pomidor
 3 ədəd mozarella topu
 1 ədəd kiçik soğan
 2 diş sarımsaq
 Zeytun yağı
 1-2 yarpaq reyhan

Hazırlanması:
1. Pomidorları yuyun və yumru şəkildə dilimləyin.
2. Mozarella toplarını bərabər ölçüdə incə-incə dilimləyin.
Davamı →
 

Künəfə resepti

Ərzaqlar: kunəfə resepti
Tel kadayif (marketdə satılır) – 250 qr.
Künəfə pendiri (marketdə olur) – 150 qr.
Kərə yağı – 4 x.q.
Doşab (bəkməz) – 1 ç.q.

Şərbət üçün:
Su – 2 st.
Şəkər tozu – 2 st.
Limon şirəsi – 1 ç.q.
Davamı →
 

Qulyaş

QulyaşƏrzaqlar:
Mal əti – 0,5 kq.
Soğan – 1 baş
Kök – 1 ədəd
Un – 1 x.q.
Tomat pastası – 1 ç.q.
Dəfnə yarpağı – 1 ədəd
Bitki yağı – 50 ml.
Duz, istiot – zövqə görə. 

Hazırlanması:
Ət xırda tikələrə bölünür. Tavada soğan nazik, xırda doğranmış köklə birgə yağda bir az pörtlədilir. Ət bura əlavə olunub qarışdırılır, bir az yağ əlavə olunub, orta odda öz suyunda 5-6 dəqiqə bişirilir. Sonra 1 stəkan su əlavə edib, qapağı aralı qoyub, vam odda ət tam yumşalana kimi bişirilir. Hazır olmağa 10 dəqiqə qalmış duz, istiot səpilir, qazana dəfnə yarpağı atılır.
Davamı →
 

Pendirli şorba

Ərzaqlar:
Toyuq bulyonu – 1 l.
Toyuğun döş əti – 300 qr.
Uzun düyü – 80 qr.
Kəvər soğanı – 100 qr.
Krem pendir – 100 qr.
Kərə yağı – 2 x.q.
Təzə cəfəri – yarım dəstə
Qara istiot – bir çimdik
Duz – zövqə görə

Hazırlanması:
Toyuğun döş əti xırdalanır, üzərinə su alınır və bişənə kimi qaynadılır. Tavada kərə yağı isidilir, xırdalanmış kəvər soğanı və bişmiş file bura tökülür, azca qızarana kimi qovrulur. Bulyon qaynar hala gətirilir, içinə yuyulmuş düyü və sapla bağlanmış yarım dəstə cəfəri buraxılır. 10 dəqiqə qaynadılır.
Davamı →
 

Yay meyvələrindən salat

İçindəkilər:
  • 150 qr. çiyələk
  • 150 qr. ağ üzüm
  • 2 ədəd kivi
  • 1 ədəd banan
  • 1 ananas
  • 1 ədəd portağal
  • 1 x.q. bal

Hazırlanması:
1. Çiyələkləri yuyun, yaşıl hissəsini təmizləyin, 4 hissəyə bölün. Kivinin qabığını soyun, 4 hissəyə bölün.
Davamı →
 

Badamlı peçenye

İnqridientlər:
1 stəkan yarım un
1 stəkan şəkər tozu
150 qr badam içi
1 stəkan kərə yağı
3 yumurta ağı
1 çay qaşığı qabartma tozu
1 çimdik duz

Hazırlanması:
Soba 180 dərəcə qızdırılır. Badamlar mətbəx robotunda tamam üyüdülür. Otaq istiliyində yumşalmış kərə yağı ilə şəkər tozu krem halına gələnə qədər çırpılır. İçinə yumurta ağı əlavə olunub çırılpmağa davam edilir.
Davamı →
 

Fransız salatı

Ərzaqlar:
Alma — 2 ədəd
Yumurta — 4 ədəd
Kök – 2 ədəd
Soğan –1 ədəd
Mayonez — 50 qr.
Pendir – 50 qr.

Hazırlanması:
1-ci lay: soğan irigözlü sürtgəcdən keçirilir, üzərinə qaynar su alınıb, acısı çıxarılır. Sonra tənzifdən keçirilir. Boşqaba yayılır, üzərinə mayonez çəkilir.
Davamı →