Рейтинг
+26.86

Kulinariya

26 üzv, 949 topik

Çərəz pastası

Uşaqların səhər yeməyi bir çox hallarda ciddi problemə çevrilir.
Lakin bu dadlı qoz-fındıq pastası uşaqların xoşuna gələcək. Bu pasta ilə uşaqlara buterbrodlar hazırlayın — həm dadlı, həm faydalı, həm doyumlu.
İstənilən qoz-fındıq (qoz, badam, araxis, keşyu, fındıq) götürüb blenderdə yaxşı əzin. Hər yarım dəqiqədən bir blenderi söndürün və pastanı qaşıqla qarışdırın.

Davamı →

Alma ilə ətirli oladi

Alma ilə oladi çox dadlı alınır. Xəmirə darçın əlavə etmək olar. Bu halda oladi daha da ətirli olur. Darçın xoşlamırsınızsa, vanil əlavə edə bilərsiniz.
Tərkib:
  • 1 stəkan qatıq
  • 1,5 stəkan (1 stəkan + yarım stəkan) un1 çimdik duz
  • yarım ç.q. darçın
  • yarım ç.q. soda
  • 1 orta ölçüdə alma
  • 4 x.q. şəkər tozu

Davamı →

Yoqurtlu desert

Tərkibi:
  • 500 qr yoqurt ( müxtəlif yoqurtların qarışımı da olar)
  • 25 qr jelatin
  • 4 x/q şəkər tozu( yoqurt şirindirsə az da istifadə etmək olar)
  • mövsüm meyvə və giləmeyvələri

Davamı →

Əsil Ukrayna Borşu

Borş slavyan xalqlarının əfsanəvi şorbası və milli sərvətidir. Bu yeməyin əsas vətəni isə Ukraynadır. Borş çoxları üçün sadə şorba olsa da, onu hər kəs dadlı hazırlaya bilmir. Sizə ukraynalı nənələrin ən dəqiq Borş reseptini, onun əsas sirlərini ümümiyyətlə bu şorbanın ideal hazırlanma qaydasını təqdim edirik.
Borşun əsas atributları və onların düzgün seçilmə qaydaları:

Davamı →

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin qaydaları

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır.
1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır. Bu o deməkdir ki, öd kisəsi zədələnib və qaraciyərin dadı acı olacaq.
2. Bişirdikdən əvvəl qaraciyərdən bütün damarları kəsin və üzərində olan plyonkanı çıxardın. Plyonkanın daha asan çıxması üçün qaraciyəri qabaqcadan 2-3 dəqiqə ilıq suda saxlayın.
Davamı →