Рейтинг
+26.86

Kulinariya

27 üzv, 800 topik

Qızılgül peçenyesi

Ərzaqlar:
200 qr kəsmik 
1 stəkan un 
150 qr kərə yağı
yarım stəkan şəkər tozu + yarım stəkan şəkər pudrası
2 yumurta 
1 ç.q. qabartma tozu
1 paket vanilli şəkər tozu.

Hazırlanması:
Kəsmiyə yarım stəkan şəkər tozu, 1 paket vanilli şəkər tozu və 2 yumurta sarısını əlavə edirik, çəngəllə yaxşı qarışdırırıq. 
Soyuq kərə yağını sürtgəcdən keçirdirik və ya bıçaqla xırda doğrayırıq. Unu qabartma tozu ilə birlikdə ələyirik, kərə yağına əlavə edirik, barmaqlarla ovuşdururuq ki, xırda ovuntu alınsın.
Davamı →

Tənbəl xaçapuri

Ərzaqlar:
200 qr kəsmik
200 qr brınza pendiri
3 yumurta
100 qr xama
5 x.q. un
yarım ç.q. qabartma tozu.

Hazırlanması:
Kəsmiyi çəngəllə əzin, brınzanı sürtgəcdən keçirin, yaxşı qarışdırın.
Yumurta, xama əlavə edin, qarışdırın.
Unu qabartma tozu ilə qarışdırın, ələyin, kütləyə əlavə edin, yaxşı qarışdırın.
Formaya kərə yağı çəkin, xəmir qoyun, hamarlayın.
Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, xaçapurini 25-30 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!
Davamı →

Pendirli makaron

Tərkibi:
300 qr makaron
200 qr. holland pendiri
3 iri pomidor
duz, istiot
bitki yağı.

Hazırlanması:
 Makaron hazır olana qədər bişirilir, suyu süzün. Pomidorların qabıqlarını soyun, xırda doğrayın, bitki yağında qızardın. 

Pendiri sürtgəcdən keçirin. Pomidorlara makaron və pendir əlavə edin, yaxşı qarışdırın, 3-4 dəqiqə bişirin. Nuş olsun!
Davamı →

Kələm piroqu

Tərkibi:
1,5 stəkan un
300 qr qatıq
3 yumurta
2 baş soğan
1 kök  
600 qr kələm
1 çay qaşığı soda
duz, istiot, bitki yağı (kələmi qızartmaq üçün).

Hazırlanması:
Soğanı xırda doğrayın, kökü sürtgəcdən keçirin, kələmi doğrayın. Soğanı bitki yağında bir qədər qızardın, kök əlavə edin, 1-2 dəqiqə qızardın. Kələm əlavə edin, 15 dəqiqə qızardın, duz, istiot əlavə edin, qarışdırın. 
Davamı →

Göbələk supu

Ərzaqlar:
400 qr şampinyon göbələyi
3-4 orta ölçüdə kartof
1 soğan
1 bolqar bibəri
1 kök
2 diş sarımsaq
göyərti (zövqə görə)
zeytun və kərə yağı (qızartmaq üçün)
duz, istiot, dəfnə yarpağı.

Hazırlanması:
Tərəvəzləri təmizləyin, doğrayın. Soğanı zeytun yağı ilə kərə yağının qarışığında qızılı rəng alana qədər qızardın, kök, bolqar bibəri əlavə edin, yumşalana qədər qızardın. Tavaya sarımsaq sıxın, 1-2 dəqiqə qızardın, tavanı oddan götürün.
Davamı →

Kələm qovurması

Ərzaqlar: 
1 kq kələm
1 iri və ya 2 kiçik baş soğan
2 x.q. tomat
3-4 dəfnə yarpağı
duz, istiot, sarıkök
bitki və kərə yağı (qızartmaq üçün).

Hazırlanması:
Soğanı uzun-uzun doğrayın, bitki və kərə yağının qarışığında yumşalana qədər qızardın, tomat əlavə edin, bir az qızardın.
Davamı →

İsti şokolad

İnqridientlər:
2 stəkan yağlı süd
100 qr tünd şokolad
şəkər pudrası (zövqə görə)
1 çimdik darçın
1 çimdik vanil.

Hazırlanması:
Şokoladı xırda tikələrə doğrayın, su hamamında əridin. Süd və şəkər pudrası əlavə edin, yaxşı qarışdırın.
Darçın və vanil əlavə edin, qarışdırın, oddan götürün.
Şokoladı dərhal fincanlara süzün və masaya verin. Nuş olsun!
Davamı →

Yulaflı peçenye

Tərkibi:
200 qr kərə yağı
150 qr şəkər tozu
2 yumurta
1,5 stəkan yulaf lopaları («gerkules», xırda lopalar)
2 ç.q. qabartma tozu
150-200 qr un
vanil.

Hazırlanması:
Yumşaq kərə yağını şəkər tozu ilə mikserlə çalın.
Yumurta və vanil əlavə edin, qarışdırın.
Davamı →

Kokoslu piroq

Ərzaqlar:
150 qr şəkər tozu
250 qr kokos
250 qr yağlı qaymaq
1 paket vanil
paket qabartma tozu
3 yumurta.

Hazırlanması:
Yumurtanı şəkər tozu ilə yaxşı çalın.
Kokos əlavə edin, qarışdırın.
Qaymaq və vanilin əlavə edin, qarışdırın, soyuduca 20 dəqiqə saxlayın ki, kokos şişsin.
Davamı →

Nar şirəsi ilə qoyun əti

Ərzaqlar:
600-700 qr qoyun əti
2 baş soğan
3 x.q. narşərab
1 stəkan bulyon (bulyon yoxdursa, 1 stəkan su)
duz, istiot, dəfnə yarpağı (lavroviy list).

Hazırlanması:
Soğanı doğrayın, bitki yağında yumşalana qədər qızardın, doğranmış əti əlavə edin, bir qədər qızardın.
Narşərab və bulyon əlavə edin, vam odda hazır olana qədər bişirin.
Hazır olana yaxın duz, istiot və dəfnə yarpağı əlavə edin. Hazır olanda dəfnə yarpağını çıxardın. Nuş olsun!
Davamı →