Рейтинг
+26.86

Kulinariya

26 üzv, 946 topik

Yoqurtlu desert

Tərkibi:
  • 500 qr yoqurt ( müxtəlif yoqurtların qarışımı da olar)
  • 25 qr jelatin
  • 4 x/q şəkər tozu( yoqurt şirindirsə az da istifadə etmək olar)
  • mövsüm meyvə və giləmeyvələri

Davamı →

Əsil Ukrayna Borşu

Borş slavyan xalqlarının əfsanəvi şorbası və milli sərvətidir. Bu yeməyin əsas vətəni isə Ukraynadır. Borş çoxları üçün sadə şorba olsa da, onu hər kəs dadlı hazırlaya bilmir. Sizə ukraynalı nənələrin ən dəqiq Borş reseptini, onun əsas sirlərini ümümiyyətlə bu şorbanın ideal hazırlanma qaydasını təqdim edirik.
Borşun əsas atributları və onların düzgün seçilmə qaydaları:

Davamı →

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin qaydaları

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır.
1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır. Bu o deməkdir ki, öd kisəsi zədələnib və qaraciyərin dadı acı olacaq.
2. Bişirdikdən əvvəl qaraciyərdən bütün damarları kəsin və üzərində olan plyonkanı çıxardın. Plyonkanın daha asan çıxması üçün qaraciyəri qabaqcadan 2-3 dəqiqə ilıq suda saxlayın.
Davamı →

Qəhvəli zefir

Tərkibi:
  • 125 qr alma püresi
  • 1 ədəd yumurta ağı
  • 70 qr şəkər tozu
  • 7 qr (1 paket) espresso qəhvəsi

Sirop üçün:
  • 130 qr şəkər tozu
  • 75 ml su
  • 5 qr (2,5 çay qaşığı) aqar-aqar

Davamı →