Рейтинг
+26.86

Kulinariya

26 üzv, 947 topik

Göy qurşağı salatı

Tərkibi:
Toyuq əti (file)
Kök
Göyərti
Mayonez
Yumurta
Çuğundur

Salatın hazırlanması:
Dördbucaqlı qabda salatı qövs şəkilində qat – qat olaraq yığın
1-qat — xırda – xırda dördbucaqlı doğranmış şirin bibər 
2-qat — bişmiş ,iri gözlü sürtgəcdən keçirilmiş kök 
3-qat – dördkünc doğranmış toyuq əti( qaynadılib bişirilmiş) 
4-qat – qaynadılmiış və sürtgəcdən keçirikmiş yumurta sarısı 
5-qat – xırda – xırda doğranmış göyərti
Ardı →

Almalı qozlu kokteyl

Tərkibi: 

2 alma
0,5 l süd 
2 x.q. qoz 
0,5 st. şəkər tozu

Hazırlanması:

Almaları təmizləyib sürtgəcdən keçirin, üstünə şəkər tozu səpib qarışdırın. Südü qaynadıb soyudun, almanın üstünə tökün. Bunu mikserlə çalın. Stəkanlara süzün, üstünə qoz səpin. 

Nuş olsun!
Davamı →

Makaronlu toyuq

Ərzalqlar:
• Makaron
• toyuğun döş əti
• doğranmış göbələk
• Pomidor (1)
• Soğan (1)
• xama (2x.q)
• un (2ç.q)
• Su (2 st)

Hazırlanması:
Əvvəlcə makaronları suda bişiririk. Sonra toyuğun döş ətini uzun-uzun doğrayıb yağda qızardırıq. Sobanın qabına əvvəlcə makaronun yarısını tökürük, sonra toyuq ətini üzərinə düzürük. Ayrıca bir tavada göbələkli sous bişiririk.
Ardı →

Günəbaxan salatı

Tərkibi:
300 qr toyuq döş əti
400 qr konserv qarğıdalı
3 ədəd yumurta
200 qr konserv göbələk
200 qr kök
1 dəstə yaşıl soğan
Zeytun
Kartof çipsləri
mayonezi
duz
bitki yağı

Hazırlanması:
Kök qaynadılır,soyudulur və qabıqdan təmizlənir.
Toyuq əti xırda doğranır.
Ardı →

Ətli göbələk

Tərkibi:
Quzu əti – ½ kq.
Soğan – 3 ədəd
Göbələk – 0.5 kq
Yağ – 2 x.q
Duz, istiot zövqə görə

Hazırlanması:
Yağı tavaya qoyub isidin, göbələkləri iri doğrayıb, üzərinə əlavə edin. Bir az qovrulduqdan sonra xırda doğranmış soğanı tökün. Bir neçə dəqiqə qızardıqdan sonra duz, istiot əlavə edin. Ətləri digər tavada qızardın. Hazır olduqdan sonra göbələkli qarışığa qatıb, bir az sobada saxlayıb, isti halda süfrəyə verin.
Nuş olsun!
Davamı →

Kivi piroqu

Tərkibi: Kivi piroqu
  • 0,5 st. limonad (yaxud sevdiyiniz başqa mineral qazlı su)
  • 0,5 st. bitki yağı
  • 1 st. şəkər tozu 
  • 3 yumurta
  • 1 st. un
  • 2 ç.q. qabartma tozu
  • 2 x.q. xaş-xaş (bunsuz da olar)
  • 2-3 kivi 

ştreyzel üçün: 
  • 1/4 st. şəkər tozu
  • 1/4 st. un 
  • 50 q kərə yağı 

Hazırlanması:
Şəkər tozu əriyənədək yumurta ilə çalın. Limonad və yağı əlavə edin, qarışdırın. 
Unu qabartma tozu ilə qarışdırın, hissə-hissə yumurtalı qarışığa əlavə edib qarışdırın. Xaş-xaş vurun, yenə qarışdırın. 

Dördbucaqlı sinini yağlayın, un səpin. Yaxud da içinə folqa çəkin. 
Xəmiri içinə tökün, hamarlayın. Üstünə nazik doğranmış kivi düzün. 

Ştreyzel hazırlayın: un, yağ və şəkəri qarışdırın, ovma alınacaq. Bunu piroqun üstünə səpin. 

180 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 40 dəqiqə, üstü qızaranadək bişirin. Hazır olub-olmadığını kibrit çöpü ilə yoxlayın.

Nuş olsun!
Davamı →

Darçınlı keks

Tərkibi: 
180 ml isti süd
12 q quru maya, yaxud 30 q yaş maya
540 q un 
3 x.q. şəkər tozu
1/4 ç.q. duz
90 q kərə yağı
120 ml isti su

iç: 
100 q şəkər 
3/4 ç.q. üyüdülmüş darçın 
1 yumurta

Ardı →

Qrissini

Tərkibi: 
2 st. un
1 st. su
1 ç.q. quru maya
1 ç.q. şəkər tozu
1 ç.q. duz
iri duz, razyana, yaxud keşniş toxumu (üstünə səpmək üçün, zövqə görə)

Hazırlanması:
Mayanı isti suda əridin. Duzu masanın üstünə ələyin.
Ortasında çuxur açın, mayalı suyu, duz və şəkəri oraya tökün.
Lazım gəldikcə un əlavə edərək yumşaq, elastik xəmir yoğurun. Üstünə qida plyonkası çəkin. 40 dəqiqə saxlayın.
Ardı →

Ətli lazanya

Ərzaqlar:ətli lazanya
9-12 ədəd lazanya (xəmir qatları)
300 qram pendir

Bolonez Sousu üçün:
600-700 qram farş 
3-4 ədəd pomidor
2-3 ədəd soğan
2 dilim sarımsaq
reyhan, cəfəri
duz, istiot

Beşamel sousu üçün:
800-900 ml süd
80-100 qram yağ
Ardı →