Рейтинг
+26.86

Kulinariya

27 üzv, 997 topik

Acı bibər sousu

Ərzaqlar: 

6 ədəd qırmızı bibər
500 qram qırmızı acı bibər
1 stəkan su
2 çay qaşığı şəkər
1 yemək qaşığı alma sirkəsi
yarım çay qaşığı duz 

Hazırlanması: 

Bibərləri yuyub, saplarını kəsin. Qırmızı bibərlərin toxumlarını çıxarın. İri-iri doğrayın.
Təmizlədiyiniz bibərləri qazana atın, 1 stəkan su əlavə edib qazanın qapağını bağlayın.
Ardı →

Ağlayan tort

Tərkibi:  
1,5 st. şəkər tozu
1 st. süd
1 st. bitki yağı
2 x.q. kərə yağı
3 x.q. kakao
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
2 st. un

Sirop:
2 st. süd


Ardı →

Göyəm turşusu

Ərzaqlar: 
Göyəm
Sarımsaq
Duz
Şəkər tozu
Sirkə ( 60%-lı)
Yapışqan

Hazırlanması:Göyəmi saplağını təmizləyib yuyub bankalara yığırıq. Hər 800q -1kq bankaya 1 x.q duz, 1 ç.q şəkər tozu, 1 ç.q az sirkə və 1 balaca diş sarımsaq əlavə edirik.
Ardı →

Nağıl tortu

Tərkibi:

xəmir üçün:
5 x.q. un
5 x.q. şəkər tozu
3 yumurta

krem üçün:
170 q kərə yağı
90 q şəkər pudrası
70 q qatılaşdırılmış süd
kakao tozu
qida boyaları

sirop üçün:
80 ml su
4 x.q. şəkər tozu
1 ç.q. ağ desert şərabı


Ardı →

Kilkə dolması

Bu yemək Türkiyənin Qara dəniz sahillərində ən sevilən yeməklərdən biridir və “hamsi dolması” adı ilə məşhurdur.
kilkə dolması
Ərzaqlar:

1 kiloqram kilkə balığı
1 baş quru soğan
0,5 dəstə incə doğranmış ispanaq
2 diş döyülmüş sarımsaq
Qara bibər
Pul bibər
Duz

Qızartmaq üçün

2 yumurta
2 stəkan qarğıdalı unu və ya adi un
0,5 stəkan günəbaxan, kərə və ya zeytun yağı


Ardı →

Kalitka

Tərkibi: 
2 st. çovdar unu
2/3 st. xama
2/3 st. süd
duz 

iç:
5-6 orta ölçülü kartof
1 yumurta 
2 x.q. kərə yağı 


Hazırlanması:
Əvvəlcə içi hazırlayaq. Kartofu təmizləyib qaynadın. Püre hazırlayın, yumurta, ərinmiş yağ, duz vurun, qarışdırın. 
Ardı →

"Arzu" salatı

Tərkibi:

3 duzlu xiyar 
500 q qaraciyər (mal)
1 banka göy noxud konservi
2 yerkökü
1 baş soğan 
200 q mayonez 
duz

Hazırlanması:
Qaraciyəri bişirin, sona yaxın duz vurun. Soyudun, xırda kubik doğrayın. 

Yerkökü və soğanı xırda doğrayıb yağda qovurun. 
Ardı →

Firni

Firni hazırlamaq üçün 50 qram düyü, bir stəkan süd, 10 qram şəkər tozu, 10q kərə yağı, zövqə görə darçın və duz tələb olunur.

Əvvəlcə iki-üç saat suda isladılmış düyü qurudulub, həvəngdəstə ilə döyülür.

Sonra qarışdıra-qarışdıra qaynayan südə əlavə edilir.

Düyüyə şəkər və duz qatılır və bişirilir.

Süfrəyə verilərkən firninin üzərinı üzərinə yağ tökülür və darçın səpilir.
Davamı →

Belyaşi

Tərkibi (14 ədəd):Belyaşi

xəmir: 
375 ml süd
30 q yaş, yaxud 10 q quru maya
600-650 q un (az və ya çox tələb oluna bilər)
1 x.q. şəkər tozu
1 ç.q. duz
60 q kərə yağı

iç: 
600 q qiymə
1 iri soğan 
duz və istiot (istəyə görə)
Ardı →

Yaşıl alma kokteyli

Tərkibi:Yaşıl alma kokteyli

1 ədəd yaşıl alma
1,5 su stəkanı soyuq süd
3 top vanilli dondurma
2 xörək qaşığı toz şəkər

Hazırlanması:

Yaşıl almanı yuyub soyun, çəyirdəyini təmizləyib dilimləyin.

Blendrin içinə südü, şəkəri, dondurmanı və almaları qoyub tam həll olana qədər qarışdırın.

Zövqə görə içinə 3-4 parça buz da əlavə edə bilərsiniz.

Soyuq halda süfrəyə verin. Nuş olsun!


Davamı →