Pastilla
İnqrediyentlər
Hazırlanma mərhələsi
- Xəmir üçün paxlavalıq lavaş-6 ədəd
- əridilmiş Super Sun yağı-3 x.q.
- İçlik üçün toyuq budu-4 ədəd
- yumurta-3 ədəd
- baş soğan-2 ədəd
- sarımsaq-2 diş
- Super Sun yağı-1 x.q.
- zeytun yağı-3 x.q.
- cirə-1 ç.q.
- istiot-1 ç.q.
- zəncəfil-1 ç.q.
- sarıkök-1.5 ç.q.
Hazırlanma mərhələsi
- Soğanlar nazik-nazik kub formasında doğranılır.
- Dərin orta ölçülü tavanın içərsinə Super Sun yağı və zeytun yağı tökülür.
- Üzərinə soğan və sarımsaqlar əlavə olunur.
- Qovrulan soğanların üzərinə toyuqlar tökülür, yaxşıca qarışdırılır.
- Üzərinə isti su əlavə edilir, qapağı örtülərək suyunun bir miqdarı çəkilənə qədər toyuq bişirilir.
- Bişən toyuqlar kənara qoyulur və sümüklərindən ayrılaraq xırda-xırda doğranılır.
- Ocağın üzərindəki soğanların içərisinə bir az su qalmasına diqqət edilməlidir.
- Sonra nazik-nazik doğranılan toyuqları yenidən ocağa qoyun. Üzərinə ədviyyatlar əlavə olunur və qarışdırılır.
- Ayrı bir qabın içərisinə yumurtalar qırılır və çırpılır. Ocağın odu azalır və yumurtalar az-az içliyə əlavə olunur, qarışdırılır. Digər inqridientlərlə qarışmasına diqqət etmək lazımdır.
- Son anda duz da tökülür, otaq istiliyində soyumağa qoyulur.
- Bir az soyuduqdan sonra limon qabığı əlavə olunur və badamlar tökülür, qarışdırılır.
- Paxlavalıq lavaşlar qabın formasına görə şəkilləndirilir.
- İki ədəd paxlavalıq yuxalar qabına içərisinə sərilir, araları yağlanır, orta hissəyə içlik qoyulur.
- Üst hissəyə isə qalan yuxalar sərilir.
- 180 dərəcəlik sobada üzəri qızarana qədər 15-20 dəqiqə yaxşıca bişirilir.
- Sobadan çıxarıb otaq istiliyində bir az saxlanılır. Üzərinə darçın və şəkər kirşanı səpilir, servis edilir.
Mənbə: neyeyek.az
0 şərh