Рейтинг
+26.86

Kulinariya

27 üzv, 751 topik

Nar şirəsi ilə qoyun əti

Ərzaqlar:
600-700 qr qoyun əti
2 baş soğan
3 x.q. narşərab
1 stəkan bulyon (bulyon yoxdursa, 1 stəkan su)
duz, istiot, dəfnə yarpağı (lavroviy list).

Hazırlanması:
Soğanı doğrayın, bitki yağında yumşalana qədər qızardın, doğranmış əti əlavə edin, bir qədər qızardın.
Narşərab və bulyon əlavə edin, vam odda hazır olana qədər bişirin.
Hazır olana yaxın duz, istiot və dəfnə yarpağı əlavə edin. Hazır olanda dəfnə yarpağını çıxardın. Nuş olsun!

Sobada tərəvəzli balıq

Tərkib:
800-900 qr balıq filesi
2 ədəd soğan
2 pomidor
1 iri bibər
100 qr holland pendiri
100-150 qr mayonez
duz, istiot, bibəriyə, istənilən ədviyyatlar (zövqə görə).

Hazırlanması:
Fileni tikələrə doğrayın.
Soğanı dalğalar şəklində doğrayın, mayonez, duz, istiot, ədviyyatlar əlavə edin, qarışdırın.
Davamı →

Qəhvəli peçenye

İnqridientlər:
100 qr kərə yağı
1 stəkan şəkər tozu
2 yumurta
3 ç.q. qəhvə 
50 qr süd
2 ç.q. qabartma tozu
2 stəkan un.

Hazırlanması:
Südü qızdırın, içində qəhvəni əridin, bir az soyudun.
Yağı şəkər tozu ilə yaxşı qarışdırın.
Davamı →

Balıq şorbası

İnqrediyentlər: 
1 kq istənilən balıq 
5-6 kartof
2 kök
2 soğan
5-7 qara yumru istiot
3-4 dəfnə yarpağı
duz, toz istiot, göyərti (zövqə görə).

Hazırlanması:
Balığı təmizləyin, baş və quyruq hissələrini qazana qoyun, 25-30 dəqiqə bişirin, bulyonu süzün. (Baş və quyruqları ata bilərsiniz.)  Balığı tikələrə doğrayın.
Davamı →

Xurmalı keks

İnqridientlər:
1,5 stəkan un
400 qr kəsmik
2 yumurta
200 qr xama
200 qr kərə yağı
1 stəkan şəkər tozu
200 qr xurma
1 ç.q. qabartma tozu
vanilin.

Hazırlanması:
Unu şəkər tozunun yarısı, yağ, qabartma tozu və vanilinlə oxuşdurun. Ovuntunun yarısını formaya tökün, hamarlayın.
Davamı →

Heyva piroqu

Tərkibi:
200 qr. yumşaq kərə yağı
1 stəkan şəkər tozu
5 yumurta
1 paket qabartma tozu
1 x.q. nişasta
1 stəkan un
2 orta heyva
1 qəhvə fincanı pudra şəkəri (bəzəməyi üçün).

Hazırlanması:
Heyvanı dilimlərə kəsin, az miqdarda suda şəkər tozu əlavə etməklə yumşalana qədər bişirin.
Otaq temperaturunda kərə yağı ilə şəkər tozunu çırpın.
Davamı →

Pərpətöyün salatı

İnqridientlər:
1 böyük dəstə təzə pərpətöyün
2 fincan süzmə qatıq
2 diş əzilmiş sarımsaq (miqdarı zövqə görə müəyyənləşdirilir)
Quru nanə (zövqə görə)
Duz, qırmızı bibər (zövqə görə)
Zeytun yağı.

Hazırlanması:
Pərpətöyün təmizlənir, yarpaqları ilə birlikdə iri-iri doğranır, axar su altında təmiz yuyulur, suyu süzülərək qurudulur. 
Davamı →

Ədviyyatlı alma cemi

cemİnqridientlər:
2 kq alma
1,2 kq (1 kq 200 qr) şəkər tozu
1 limonun şirəsi
1 çubuq darçın
3-4 mixək.

Hazırlanması:
Almanı yuyun, təmizləyin, axşamdan şəkər tozunu və 1 limonun şirəsini tökük, səhərə qədər saxlayın.

Səhər odun üzərinə qoyun, orta odda hazır olana qədər bişirin. Vaxtaşırı cemi qarışdırın ki, yanmasın.
Hazır olana yaxın darçın və mixəyi əlavə edin. 4. Steril bankalara qoyun, steril qapaqlarla bağlayın.
Nuş olsun!

Sobada göbələkli ət

Ərzaqlar:
yarım kq farş
1 baş soğan
yarım kq şampinyon göbələyi
150 qr holland pendiri
2 diş sarımsaq
5 x.q. mayonez
duz, istiot, bitki yağı (qızartmaq üçün).

Hazırlanması:
Farşı tavada bir qa qızardın, duz, istiot əlavə edin, qarışdırın.
Başqa tavada xırda doğranmış soğanı qızardın, doğranmış göbələk əlavə edin, su çəkilənə qədər qızardın.
Mayonezə sarımsağı sıxın, qarışdırın.
Davamı →

Simit

İnqridientlər:
400 qr un (təxminən)
2 ç.q. quru maya
125 qr ilıq su
4 x.q. bitki yağı
1 ç.q. şəkər tozu
yarım ç.q. duz.

Simitlərin üzərinə:
150 qr su
1 x.q. bal
küncüt.
Davamı →