Meyvə qabığı

Alma qabığı.
Kaliumla zəngindir.Həzm sisteminə kömək edir.Qəbizliyi aradan qaldırır.Xolesterolu aşağı salır.Dişləri təmizləyir.Diş ətləri üçün faydalıdır.
Zoğal qabığı.
İshalın qarşısını alır.Temperaturu aşağı salır.Böyrək daşlarının müalicəsində istifadə olunur.
Nar qabığı.
Bağırsaqları parazitlərdən təmizlənməsinə kömək edir.İshala qarşı faydalıdır.
Limon qabığı.
C vitamini ilə zəngindir.Bakteriyaları öldürür.Ürək-damar sistemini nizmalayır.Yumurtalıq və dəri xərçənglərinin qarşısını alır.Qaraciyər və öd kisəsi üçün faydalıdır.
Portağal qabığı.
Selüliti aradan qaldırır.Qırışların aradan qaldırılmasına kömək edir.Ultrabənövşəyi şüaların ən böyük düşmənidir.
alma qabığı
Xiyar qabığı.
Tərkibində demək olar ki,kalori yoxdur.Qırışların qarşısını alır.Dəriyə qulluq etmək üçün ən yaxşı vasitədir.
Kartof qabığı.
Kartofu qabığını soyduqdan sonra bişirmək 25 % C vitamini itirmək deməkdir.Buna görə də,kartofun qabığını soymaq əvəzinə bıçaqla təmizləmək daha yaxşıdır.
Heyva qabığı.
Sidil yolu iltihabının qarşısını alır.İştahanı artırır.Böyrək və sidil kisəsi iltihabları üçün də faydalıdır.
Badımcan qabığı.
Kalium və maqneziumla zəngindir.İmmunitet sistemini möhkəmləndirir.Hüceyrələrin çoxalmasına kömək edir.
Pomidor qabığı.
Xolestrolu aşağı salır.Təzyiqi nizamlayır.Ultrabənövşəyi şüalara qarşı faydalıdır.
Qarpız qabığı.
C vitamini ilə zəngindir.Dərini təmizləyir.Günəş ləkələrini aradan qaldırır.Orqanizmdəki zəhərli maddələri ifraz edir.
Kivi qabığı.
Kivi qabığının başqa cür təbii antibakterial da adlandırmaq olar.Xolestrolu aşağı salır.Orqanizmdəki zəhərli maddələri ifraz edir
 

0 şərh