Mürəbbəli piroq

Tərkibi:
Yumurta
350 q un
1 paket  yağı
1 stəkan şəkər tozu
0.5 çay qaşığı soda
Mürəbbə (qatı)

Hazırlanması:
Yumurta ilə şəkər tozunu çalırıq və yağla unu əlavə edirik.

Sodanı üzərinə səpirik. Xəmir yapışqan olmamalıdır. Əks halda un əlavə edin.

Xəmiri yarıya bölün.

1-ci hissəsi əsas hissəyə, 2-ci hissəsi isə 20 dəqiqəlik soyuducuya qoyuruq.

1-ci yarısını 1sm qalınlıqda yayıb üzərinə mürəbbə tökürük.

Üzərinə isə sürtgəcin iri gözündən keçirilmiş xəmirin 2-ci hissəsini səpirik.

180 dərəcədə sobada bişiririk.

 

0 şərh