Şarlotta şirniyyatı
Tərkibi:
Hazırlanması:
Nuş olsun!
- 5 ədəd alma
- Darçın
- 4 ədəd yumurta
- 1 stəkan şəkər tozu
- 1 stəkan un
- Vanilin
- Şəkər kirşanı (pudrası)
Hazırlanması:
- Əvvəlcə almaları soyun. Sonra hər almanı nazik dilimlərə bölün.
- Formanın dibini və kənarlarını yağlayın. Əvvəlcə darçın səpin. Sonra alma dilimlərini formaya düzün.
- İri qabda yumurta və şəkəri kütlənin rəngi açıq sarı olana qədər mikserlə qarışdırın. Nə qədər çox çalsanız piroqunuz bir o qədər yaxşı şişər. İçinə vanilin və un əlavə edib, bir az da qarışdırın.
- Alınan kütləni almaların üzərinə tökün. Qarışdırmayın!
- Sobanı 180 C-dək qızdırın. Piroqu 1 saat ərzində üstü qızaranadək bişirin.
- Piroq öz formasında bir qədər soyuduqdan sonra, onu formadan çıxardın. Piroqu isti və ya soyuq halda yemək olar.
Nuş olsun!
0 şərh