Рейтинг
+26.86

Kulinariya

27 üzv, 997 topik

Tərxun şərbəti

Ərzaqlar:
1 dəstə tərxun
6 st su
8 x.q şəkər tozu
1ədəd limon suyu

Hazırlanması:
Tərxunu təmizləyib yuduqdan sonra üstünə qaynar suyu töküb 2-3 saat saxlayırıq.
Sonra süzgəcdən keçirib şəkər tozunu və limon suyunu əlavə edib şəkər əriyinə qədər qarışdırırıq.
Şərbət süfrəyə soyuq halda verilir.
Davamı →

Çiyələk şorbası

Tərkibi:
çiyələk — 250 qr.
şəkər tozu — 3 x.q.
xama — 1 x.q.
nanə — 1 budaq

Hazırlanma qaydası: 
1. Çiyələyi yuyub qurudun, yarpaqlarını çıxardın.  

2. Təmizlənmiş çiyələkləri blenderdə şəkər tozu ilə püre edin. Hazır püreni boşqaba çəkin.

3. Xama əlavə edib nanə budağı və çiyələk dilimləri ilə bəzəyin.

Nuş olsun!





Davamı →

“Qara Məxmər” şokoladlı mus

Fransız dilində mousse “köpük” deməkdir. Mus (mousse) şirniyyatına elə məhs köpüklü və yüngül olduğuna görə bu ad verilib. Bu mənim ən çox sevdiyim mus reseplərindən biridir. 

Resept Lori Longbothamın ”Luscious Chocolate Desserts” kitabından adaptə edilmişdir

Qeyd: Orijinal reseptdə bildirilir ki, bu mus üçün həm acı-şirin (bittersweet) həm yarı-şirin (semisweet) şokoladdan istifadə etmək olar. Acı-şirin şokoladdan istifadə edirsinizsə, onda reseptdə qeyd edilən şəkərin miqdarı musda gərəkən şirinliyi təmin edəcək.

Yox əgər yarı-şirin şokoladdan istifadə edirsinizsə, onda şəkərin miqdarını bir az azaldın və yaxud ondan heç istifadə etməyin. Bu qalıb sizin musu necə şirin xoşladığınıza.
Ardı →

Tərəvəzli Buğda salatı

6-8 pay üçün

2 stəkan buğda
4 ədəd orta badımcan
1 ədəd kabaçok (zəruri deyil)
1 ədəd qırmızı Bolqar bibəri – toxumunu çıxardın
1 ədəd sarı və ya turuncu Bolqar bibəri – toxumunu çıxardın
zövqə görə zeytun yağı
1 ədəd limonun suyu
1 xörək qaşığı və yaxud zövqə görə narşərab (zəruri deyil)
xırda doğranmış cəfəri
xırda doğranmış şüyüd
xırda doğranmış nanə
xırda doğranmış təzə soğan – ağ və yaşıl yerləri
duz
istiot
Ardı →

Sürprizli kartof


Tərkibi (2 pay üçün):

4 bişmiş kartof
4 bildirçin yumurtası
bərk pendir
duz istiot

Hazırlanması:

Bu təamın hazırlanmasında iri kartofdan istifadə edin.

Kartofu bişirib soyudun, qabığını təmizləyin.

Çay qaşığı ilə içini çıxarın.

Hər birinin içinə bildirçin yumurtası qırın. Duz, istiot vurun.

Pendiri sürtgəcin iri gözündən keçirin. Kartofların üzərinə səpin. 180 dərəcə qızdırılmış sobada 25-30 dəqiqə bişirin.


Nuş olsun!

 
Davamı →

Pendirli omlet

Ərzaqlar:
2 ədəd iri yumurta
1 çay qaşığı su
1 xörək qaşığı Westgold kərə yağı
Duz
İstiot
2 xörək qaşığı sürtgəcdən keçirilmiş Kaşar pendiri və ya Mozzarella pendiri
Xırda doğranmış cəfəri

Hazırlanma Qaydası:
Yumurtaları orta ölçülü kasanın içinə qırın. Su və zövqə görə duz əlavə edib çəngəllə bir necə dəqiqə ərzində qarışanadək çırpın.
Ardı →

Simit

Xəmir üçün:
3 çay qaşığı yarım quru maya
bir çimdik şəkər tozu
stəkanın dörtdə biri qədər ilıq su
təxminən 4 stəkan un
1 çay qaşığı yarım duz
təxminən bir stəkan ilıq su

Digər ərzaqlar:
bir az qarğıdalı unu
yarım stəkan bəkməz (doşab)
yarım stəkan su

Üstü üçün:
2 stəkan küncüt


Ardı →

Əfqanıstan Düyü Qurabiyəsi

Ərzaqlar:
170 qram Westgold kərə yağı – otaq hərarətində yumuşaldılmış
150 qram şəkər tozu
2 yumurtanın ağı
290 qram düyü unu
Yarım çay qaşığı döyülmüş hil
3 xörək qaşığı iri-iri doğranmış püstə
Bir ovuc qabığı soyulmuş püstə (bəzək üçün)

Hazırlama Qaydası:
Yağ və şəkəri mikserlə kütlənin rəngi açılanadək bir neçə dəqiqə çalın. Yumurta ağlarını əlavə edib, kütlə hamarlaşanadək təxminən bir dəqiqə də çalın.
Ardı →

Kükü

İnqridientlər:
4 yumurta
200 gr göyərti: keşniş (2/3), şüyud (1/3)
Duz, istiot
Bitki yağı 

Hazırlanması:
Göyərtini yuyub, qurudmaq və xırda doğramaq. Üstünə yumurta vurmaq, duz və kütləniçalmaq.

Yağı tavada qızdırmaq və kütləni tavaya salmaq, odu azaldmaq. Kütlə özünü “tutmalıdır”.

4-8 yerə bölmək, 2-3 dəqıqədən sonraçevirmək və qızardmaq. Küküni plovla ya daçörəklə yemək olar. Kükü qatıqla da dadlı olur.


Davamı →