Рейтинг
+26.86

Kulinariya

27 üzv, 847 topik

Nanə şorbası

Ərzaqlar:
Su -1,5 litr
Yaşıl noxud bankada — 200 qr
Kartof — 3 ədəd
Soğan -1 ədəd
Sarımsaq -2 diş
Kərə yağı — 30 qr
Qaymaq — 100 ml
Nanə — yarım dəstə
Duz, istiot. 

Hazırlanması:
Qazanda su qaynara salınır, kub formasında doğranmış kartoflar atılıb, 10 dəqiqə bişirilir. Tavada kərə yağı əridilir, soğan burda qovrulur.
Davamı →

Ətli doğramac

Ərzaqlar:
Mal əti – 200 qr
Kartof – 2 ədəd
Qırmızı turp – 4 ədəd
Xiyar – 1ədəd
Yumurta — 2 ədəd
Yaşıl soğan, şüyüd, cəfəri – yarım dəstə hərəsindən
Qatıq, xama
Su – 1 stəkan
Duz, istiot
Davamı →

Yaşıl acika

Tərkibi:
Yaşıl bolqar bibəri – 500 qr
Uzun acı bibər – 500 qr
Şüyüd, cəfəri, selderey – hərəsindən 250 qr
Sarımsaq — 5 diş
Keşniş toxumu – 1 xörək qaşığı
Sirkə — 1 xörək qaşığı
Duz.

Hazırlanması:
Bibərlər və göyərtilər yuyulub, təmizlənib, ətçəkəndən sarımsaqla birgə keçirilir.

Ədviyyatlar, duz qatılıb, sirkə qatılıb, bankalara yığılır. Soyuducuda və ya sərin yerdə saxlanılır.
Davamı →

Badımcan jülyeni

Ərzaqlar:
Badımcan – 3 ədəd
Soğan — 1 ədəd
Un – 1 x.q
Bitki yağı – 50 ml
Xama – 5 x.q
Pendir – 80 qr
Duz-istiot.

Hazırlanması:
Badımcanların qabığı zebra soyulur, kubik formasında doğranılır, duz səpib, acı suyu 20 dəq ərzində çıxarılır. Bitki yağında qızardılır, qızarana yaxın xırda doğranmış soğan əlavə edilib birgə bişirilir.
Davamı →

Gül kələmi ilə brokoli salatı

Ərzaqlar:
Soğan -1 ədəd
Kiçik brokoli
Kiçik gül kələmi
Duz, istiot

Sous üçün:
xama, mayonez — hərəsindən 3 qaşıq

Hazırlanması:
Kələmlər yuyulur, bütöv halda qaynar suya salınıb, 2 dəqiqə saxlanılır, sonra gül hissələri gödvədən kiçik hissələrə ayrılır.
Davamı →

Kəsmikli-almalı peçenye

Ərzaqlar:
— 150 qr kərə yağı
— 2 yumurta
— 100 qr şəkər tozu (+ 50-70 qr peçenyelərin üzərinə səpmək üçün)
— 300 qr kəsmik
— 2 alma
— 2 ç.q. qabartma tozu
— 300-350 qr un.

Hazırlanması:
Almanı soyun, sürtgəcdən keçirin, şirəsini sıxıb başğa qaba tökün.
Davamı →

Kabaçki ikrası

Tərkibi:
— 4 ədəd kabaçki
— 2-3 diş sarımsaq
— 2 kök
— 3 pomidor
— 1 baş soğan
— bitki yağı
— duz, istiot (zövqə görə)

Hazırlanması:
Soğanı doğrayın, yağda yumşalana qədər qızardın. Kökü sürtgəcədn keçirin, soğana əlavə edin, qızardın.
Davamı →

Üzüm mürəbbəsi

Lazım olanlar:
Ağ üzüm — 1 kq 
Şəkər tozu — 1 kq
Su — 2 stəkan 
Limon turşusu — 1/2 ç.q.

Hazırlanması:
Üzümü yaxşı yuyun, süzgəcə yığın. Meyvələri salxımdan ehtiyatla qırın. Sirop bişirin. Suyu qaynadın, şəkər tozunu əlavə edin, 10-15 dəqiqə vam odda qaynadın və soyudun.

Meyvələri siropun içinə tökün, orta odda hazır olana qədər bişirin. Hazır olana yaxın limon turşusunu əlavə edin. Nuş olsun!
Davamı →