Рейтинг
+26.86

Kulinariya

27 üzv, 828 topik

Kimçi

Tərkibi:
1 iri xiyar
1 yerkökü
0,5 baş soğan
göyərti

Sous: 
4 diş sarımsaq
0,5 st. acı istiot tozu
4 x.q. balıq sousu (Vuster)
1 x.q. şəkər tozu
1/4 st.+1 x.q. su
2 x.q. düyü sirkəsi
1 ç.q. duz
Davamı →

Portağallı peçenye

Ərzaqlar:
1 ədəd yumurta
1 yumurtanın ağı
1 st. şəkər tozu
100 qr. kərə yağı
1/2 st. duru yağ
1/2 st. qatıq
1 ədəd orta irirlikdə portağal
1 paket vanilin
1 silmə çay qaşığı soda
1 çay qaşığı qabartma tozu
4 st. un.
Davamı →

“Guacamole” sousu

Bir çoxlarının ağız dadına uyğun olmayan avokado meyvəsi yeməklərin yanında sous kimi təqdim edildikdə çox sevilir. Ancaq bu ləzzəti dadmaq üçün bahalı restorana getmək lazım deyil.
“Guacamole” sousunu evdə də hazırlaya bilərsiniz.

Tərkibi:
1 ədəd avokado
1/2 stəkan zeytun yağı
2 qaşıq qatıq
1-2 ədəd yaşıl soğanın yarpaq hissəsi
1 diş sarımsaq
Duz
Qara istiot
Davamı →

Toyuq qızartması

Ərzaqlar:
1 kq toyuq əti
2 ədəd yumurta ağı
1 yemək qaşığı un
1 yemək qaşığı nişasta
1 diş sarımsaq
1 yemək qaşığı duru yağ
limon şirəsi
duz
qara istiot
sarıkök
qırmızı şirin istiot (paprika)
quru keşniş (koriandr)
Davamı →

Sobada ördək

Ərzaqlar: 
1 orta ölçüdə ördək (təxminən 2 kq)
2 alma
6 kartof 
3 diş sarımsaq
duz, istiot (zövqə görə)

Hazırlanması:
Ördəyi yuyun, təmizləyin, üstünə və içinə duz sürtün, plyonkaya bükün, 1 gün soyuducuda saxlayın.
Davamı →

Sobada gül kələmi

Ərzaqlar: 
1 iri gül kələmi
400 qr toyuq filesi
150 qr kərə yağı
1 x.q. üyüdülmüş suxarı
2 x.q. un
1 stəkan süd
3 diş sarımsaq
150 qr holland pendiri
duz, istiot, sarıkök
göyərti (zövqə görə)
Davamı →

Tərxun limonadı

Tərkibi:
70 qr təzə tərxun
4 limon — 150 qr şəkər tozu
1,5 l qazlı su
200 qr qazsız su

Hazırlanması:
Tərxunun yarpaqları xırda doğranılır (gövdələrdən istifadə etmirik).
200 ml adi suda şəkər tozu əridilir, doğranmış tərxun əlavə olunur, vam odda qaynara düşənə qədər saxlanılır, oddan götürülür və 3-4 saat dəmlənilir.
 Dəmləməni blenderlə qarışdırın, sonra yaxşı süzün.
Limonların şirəsini sıxın.
Davamı →

Meyvəli Moxito

Moxitonu müxtəlif restoranlarda fərqli siroplar və meyvə dadları ilə hazırlayırlar. Bizim sizə bugün təqdim edəcəyimiz resept onun ciyələkli siropla hazırlanma qaydasıdır.

Məlumat üçün qeyd edək ki, bu qədim içki növü ilk dəfə Kubada hazırlanmışdır. İçkinin adının nədən məhz “Moxito” olması haqda müxtəlif fikirlər var. Onlardan birinə görə o öz adını “mojo” adlı kuba ədviyyatından, digərinə görə isə “mojado” (nəm) sözündən almışdır.

Nəzərə alsaq ki, onun tərkibinə daxil olan inqredientləri asanlıqla yerli marketlərdə tapmq olar, inanırıq ki, Moxito gündəlik sizin masanızdan əksik olmayacaq.

Bu içkinin hazırlanma qaydasında əsas özəllik ondadır ki, nanə yarpaqlarına və limon dilimlərinin mümkün qədər çox efir yağı buraxmasına çalışmalısınız.
Davamı →