Рейтинг
+26.86

Kulinariya

26 üzv, 961 topik

Sarımsaqlı toyuq şorbası

“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu dəfə sizə sarımsaqlı toyuq şorbasının hazırlanmasından bəhs edəcəyik.
Tərkibi:
 
  • 1 kq sümüksüz toyuq əti
  • 2 xörək qaşığı toyuq suyu
  • 2 xörək qaşığı un

Davamı →

Əsl kəllə-paça resepti

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin.

Ərzaqlar:
— 2 ədəd mal (dana) ayağı
— su

Davamı →

Folqada bişirilmiş ət

Dietoloqların fikirinə görə, ətin bu üsulla bişirilməsi ən düzgün sayılır. Bu üsulla bişirilmiş ət bütün öz faydalı xüsusiyyətlərini saxlayır, bişirilmə zamanı yağdan istifadə olunmur.
Folqada bişirilmiş ət həm dadlı, həm də faydalıdır. Bu ət həm isti, həm də soyuq şəkildə (qəlyanaltı kimi) masaya verilə bilər.
Lazım olan məhsullar:

Davamı →

Klassik Olivye salatı

Bu salat XIX əsrdə Rusiyada fransız aşbazı Lyusyen Olivye tərəfindən hazırlanıb.
Sovet vaxtında salatın tərkibi xeyli dəyişildi və indi biz məhz bu sovet salatını «Olivye» kimi tanıyırıq və sevirik. Salatın müxtəlif reseptləri var. Sizə bu salatın klassik reseptini təqdim edirik.

Davamı →

Badımcan ləvəngisi

“Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün oxucularımıza badımcan ləvəngisinin hazırlanma qaydasını təqdim edəcəyik.
İnqrediyentlər
  • 12 ədəd kiçik ölçülü təzə badımcan
  • 200 qr. üyüdülmüş qoz
  • 3 ədəd baş soğan
  • 100 qr. yağ
  • 2 x.q. zoğal axtası
  • Zövqə görə duz, istiot

Davamı →

Şərq qəhvəsinin hazırlama qaydası

Qədim tarixi olan qəhvənin dövrümüzə qədər gəlib çatan müxtəlif hazırlanma üsulları var.
Qəhvə insanların hər gün içdiyi içkilərdən biridir. Qədim tarixi olan qəhvənin dövrümüzə qədər gəlib çatan müxtəlif hazırlanma üsulları var. Hər xalq özünə məxsus şəkildə qəhvəni hazırlayıb içir. Yorğunluğu çıxarıb, insanı gümrahlaşdırdığı üçün iş yerində, dərs oxuyan zaman və s. hallarda qəhvədən istifadə edir.

Davamı →

Maklubenin resepti

Ərəb sözü olan maklube türkçə tərsinə çevrilmiş və ya dönmüş deməkdir.
Bu gün oxucularımıza Türkiyə mətbəxinin müstəsna yeməklərindən maklubenin reseptini təqdim edəcəyik.
Maklube, Anadolu bölgəsinin dəyərli yeməklərindəndir. Maklube ən çox evə gələn dəyərli qonaq üçün hazırlanır. Bundan əlavə bu yemək növünü son zamanlarda ən çox tələbələr və gənclər arasında sevilən yeməklər sırasındadı. Maklube, ərəb sözdür. Türkçə tərsinə çevrilmiş və ya dönmüş mənasını bildirir.

Davamı →

Fincanda keks

Müxtəlif formalarda və rənglərdə hazırlayacağınız bu kekslər uşaqlarınızın çox xoşuna gələcək.
Təəccübləndirməyi sevənlər hər zaman bunun üçün nələrsə axtarıb, tapır. Yenilik hər zaman belə insanların həyat tərzidir. Geyimdən tutmuş yeməklərə qədər fərqliliyi sevən insanlar gözəl nəticə əldə edənə qədər sakitləşmirlər.

Davamı →