Рейтинг
+26.86

Kulinariya

27 üzv, 840 topik

Kabaçki ikrası

Tərkibi:
— 4 ədəd kabaçki
— 2-3 diş sarımsaq
— 2 kök
— 3 pomidor
— 1 baş soğan
— bitki yağı
— duz, istiot (zövqə görə)

Hazırlanması:
Soğanı doğrayın, yağda yumşalana qədər qızardın. Kökü sürtgəcədn keçirin, soğana əlavə edin, qızardın.
Davamı →

Kəsmikli-almalı peçenye

Ərzaqlar:
— 150 qr kərə yağı
— 2 yumurta
— 100 qr şəkər tozu (+ 50-70 qr peçenyelərin üzərinə səpmək üçün)
— 300 qr kəsmik
— 2 alma
— 2 ç.q. qabartma tozu
— 300-350 qr un.

Hazırlanması:
Almanı soyun, sürtgəcdən keçirin, şirəsini sıxıb başğa qaba tökün.
Davamı →

Üzüm mürəbbəsi

Lazım olanlar:
Ağ üzüm — 1 kq 
Şəkər tozu — 1 kq
Su — 2 stəkan 
Limon turşusu — 1/2 ç.q.

Hazırlanması:
Üzümü yaxşı yuyun, süzgəcə yığın. Meyvələri salxımdan ehtiyatla qırın. Sirop bişirin. Suyu qaynadın, şəkər tozunu əlavə edin, 10-15 dəqiqə vam odda qaynadın və soyudun.

Meyvələri siropun içinə tökün, orta odda hazır olana qədər bişirin. Hazır olana yaxın limon turşusunu əlavə edin. Nuş olsun!
Davamı →