Donuz əti niyə haram buyurulub?

Bütün gövşəyənlər (o cümlədən insan da), orqanizmin işlətdiyi mayeni, onun 90%-ni təşkil edən sidik şəklində ifraz edirlər. Qalan 10% maye isə orqanizmdən ter və s. kimi çıxır. Amma donuz, təbiətdə yeganə gövşəyən heyvandır ki, işlənmiş mayenin yalnız 10%-ni təbii yolla ifraz edir. Bəs görəsən yerdə qalan 90% maye hara gedir? Biologiya buna çoz aydın cavab verir: bu, orqanizmdən çıxmış, lakin ofraz edilməmiş maye, bir çoxları üçün dadlı, donuz piyinə (saloya) çevrilir.

Indi aydın olur ki, donuzu niyə yemək olmaz, hətta onu kəsib qanını buraxsan belə. Iş burasındadır ki, qanın çoxu donuzun piyində qalır.

Məhz buna görə müqəddəs Quranda qan, ölü heyvan və donuz əti bir sıraya qoyulur. Bunları yeməklə insan özünü güclü psixotrop təsirə məruz qoyur ki, bu, bütün psixi xəstəliklər üçün bünövrə ola bilər.

Uca Allah deyib: ”Ey iman gətirənlər1 sizə verdiyimiz ruzilərin halalından yeyin! Əgər Allaha ibadət edirsinizsə, Ona şükr edin! O sizə ölmüş heyvanı, qanı və Allahdan başqasının adı ilə kəsilənləri qəti haram etmişdir...!” (“əl-Bəqərə”, 172-173).

İndiyə qədər donuz ətindən qidalanıbsınız?
 

0 şərh