Рейтинг
+26.86

Kulinariya

27 üzv, 997 topik

Kokoslu peçenye

Ərzaqlar:
1 ədəd yumurtanın ağı
1 xörək qaşığı şəkər tozu (pesok)
vanil
1 stəkan kakos

Hazırlanma qaydası:
1 yumurtanı götürürük sarsını ağından ayırırıq, bizə lazım olan ağ hissəsidir. Bir qaba yumurtanın ağını tökürük, üzərinə 1 xörək qaşığı şəkər tozu əlavə edib yaxşıca qarışdırırıq. O vaxta qədər ki, həmin şəkər tozu və yumurta tam qarışsın, bir az da vanil əlavə edirik. Ardınca isə 1 stəkan kokos.

Kokosu əzmədən tam bir-birinə qarışana qədər qarışdırırıq. Sonra həmin qarışığı ovcumuzun içində istədiyimiz formaya salıb bir az sıxmaq lazımdır. Sonra zövqümüzə uyğun istəsək, üzərinə yumurtanın sarısından vura bilərik, istəsək də yumurtasız sadə şəkildə qaz sobamıza qoyub bişirə bilərik.  

Çox tez bişdiyi üçün nəzarət edin yanmasın. Cəmi 10-15 dəqiqəyə bişir. Əgər kokoslu peçenyenin üzəri 1 az qızarmışdırsa o deməkdir ki, peçenyemız hazırdır. Çalışın çox qızarmasın, çünki bu estetik cəhətdən pis görünə bilər.
Davamı →

Müsli

Səhər yeməkləri həm dadlı, həm də xeyirli olmalıdır. Müsli – səhər yeməkləri üçün ən yaxşı variantdır. Müsli tez mənimsənilir, vitamin və mikrolementlərlə zəngindir, qanda xolesterinin miqdarını azaldır, mübadilə proseslərini tənzimləyir.

Bundan əlavə qəbizlikdən əziyyət çəkən insanlar üçün bu qida əsl müalicəvi effekt verir ki, bağırsaqları “işləməyə” vadar edir. Bu xeyirli yeməyin bir neçə reseptini sizə təqdim edirik.

Zövqünüzə və səhhətinizə uyğun olaraq müxtəlif yarmalara (buğda, yulaf, darı və s.) xoşladığınız meyvələri, giləmeyvələri, meyvə quruları, çərəzlər və s., şirələr ələvə edə bilərsiniz. 


Ardı →

Günəbəxan tumu ilə qarğıdalı çörəyi

Şorba ilə yeyildikdə bu çörəyin dadından doyulmaz. Bişirərkən əlavələr də etmək olar, məsələn, konservləşdirilmiş acı istiot parçaları, qarğıdalı konservi və s. 

Tərkibi: 

160 q əla və ya birinci növ buğda unu
160 q qarğıdalı unu
3 x.q. şəkər tozu
1 ç.q. soda
1 ç.q. duz
1/4 ç.q. qara üyüdülmüş istiot 
350 ml qatıq
2 yumurta
120 q pendir
50 q kərə yağı 
100 q təmizlənmiş günəbaxan tumu
Ardı →

Dondurmalı meyvə salatı

Tərkibi:
Banan – bir ədəd
Üzüm –bir salxım
Gavalı – üç ədəd
Narıngi (mandarin) – iki ədəd
Kivi — iki ədəd
Alma – bir ədəd (böyük)
Dondurma – 200 – 300qr
Xirdalanmış qoz ləpəsi – 4 xörək qaşığı
Şəkər kirşanı – zövqə görə
Nanə yarpağı – bəzək üçün

Hazırlanması:
Banan və kivinin qabığını təmizləyib eyni ölçüdə dördkünc şəkildə doğrayın.
Gavalını yuyun və tumunu çıxartdıqdan sonra eyni şəkildə doğrayın.
Narıngini və almanı təmizləyin və bu meyvələri də dördbucaqlı şəklində doğrayın.
Üzümü yuyun və dən – dən ayırın.
Bütün hazirladığınız meyvələri dərin salat qabında qarışdırınüstünə şəkər kirşanı səpin.
Sonra bu kütləni şəkildəki kimi gözəl krem qablarında yerləşdirin və üzərinə dondurma əlavə edib süfrəyə verin.
Nuş olsun!
Davamı →

Cemli piroq

Tərkibi:
Cemli piroq  üçün lazım olanlar:
2 x.q. xama
1 st. şəkər toz
3 st  un 
1 yumurta
1 ç.q. soda
200 qr. yağ

Hazırlanması: 
3 st un 1st şəkər, 200 qr yağı əlavə edib qarışdırırıq.
1 yumurta 2 x.q. xama, 1 ç.q. soda əlave edib əlimizlə xəmiri qarışdırırıq.
Xəmirdən bir hissəni götürüb soyuducuda 30 dəq. saxlayırıq.
Daha sonra tavanı yağlayıb xəmiri yayıb üzərinə cem çəkirik.
Ardı →

Mannı tortu

Tərkibi: 

xəmir:
4 yumurta
2 st. 10-15%-li xama
2 st. şəkər tozu
1,33 st. mannı yarması
1,5 ç.q. söndürülmüş soda
3 x.q. kakao 

krem: 
350 q kərə yağı
1 banka qatılaşdırılmış süd (8,5%-li)
Ardı →

Quberniya salatı

Tərkibi:Quberniya salatı

300 q toyuq ciyəri 
1 yerkökü
1 baş soğan 
100 q bərk pendir
50 q qara gavalı
mayonez
bitki yağı (qovurmaq üçün)

Hazırlanması:

Yerkökünü sürtgəcin orta gözündən keçirin. Soğanı nazik yarımhalqa doğrayın. Yerkökü və soğanı yağda yumşalanadək qovurun.
Ardı →

Düyülü, göbələkli toyuq kotletləri

Tərkibi (6 pay):
1,8-2 kq-lıq toyuq
1 yumurta 
4 dilim ağ tost çörəyi (qabıqsız)
1 iri diş sarımsaq 
3-4 budaq şüyüd 
duz və qara istiot (zövqə görə)
narın suxarı 

iç: 
1 iri baş soğan 
200 q şampinyon 
150 q bişmiş düyü
duz və qara istiot (zövqə görə)
Ardı →

Pendirli kartof çubuqları

Tərkibi: Pendirli kartof cubuqları

5-6 kartof 
1 yumurta
50 q kərə yağı
50 ml süd
3-4 x.q. un
pendir
suxarı 

Hazırlanması:
Kartofları bişirin, duz, kərə yağı, süd vurub eynicinsli püre hazırlayın. Soyuyandan sonra 1 yumurta və 3-4 qaşıq un vurub yumşaq xəmir hazırlayın. 
Ardı →

Bananlı Eskimo

Tərkibi: 
2 banan 
100 q şokolad
1 st. qovrulmuş araxis

Hazırlanması:
Bananları 3-4 yerə bölün.
Şokoladı su hamamında, yaxud mikrodalğalı sobada əridin.
Araxisi qovurun, bir qədər iri doğrayın. 
Hər banan kəsiyinə bir taxta çubuq keçirin. Şokolada, sonra isə araxisə batırın. Soyuducuya qoyun. 
Şokolad bərkiyəndə çıxarıb yemək olar.
Nuş olsun!
Davamı →