Göbələkli Xanı balığı
500 qram xanı balığın filesi
2 ədəd soğan
200-300 qram şampinyon göbələyi
2 x.q. ağ quru şərab
1/4 limon
Şüyüd,duz, istiot, un
Ardı →
İnkişaf etmək istəyənlər üçün maraqlı məlumatlar olan kollektiv bloq servisi
1 çörək üçün
Ərzaqlar
1 paket (7 g) quru maya
1 ½ stəkan (375 ml) ilıq su
1 çay qaşığı duz
3 stəkan (450 g) əla növ un
1 yumurta sarısı, səthi üçün
1 çay qaşığı xaş-xaş və ya küncüd
Tərkibi:
1 lt süd
3 yemək qaşığı düyü unu
1 stəkan şəkər tozu
1 yemək qaşığı kakao
1 yemək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 yemək qaşığı yumşaq marqarin
1 stəkan hazır vişnə sousu
Hazırlanması:
Dərin bir qazana südü tökün. Şəkər tozu, düyü unu ,kakao, nişasta və vanili əlavə edin. Orta dərəcədə qarışdıraraq tündləşənə qədər bişirin.
Pudinqi ocaqdan götürməmişdən əvvəl marqarini əlavə edib qarışdırın. Pudinqi götürüb ilıq olmağı üçün gözləyin. Sonra vişnə sousunu əlavə edib mikserlə 2-3 dəq çırpın. Sonra soyuducuya qoyun. Soyuduqdan sonra süfrəyə verin. Nuş olsun.
Tərkibi:
3-4 portağal
300 q toyuq filesi
200 q xiyar
duz
mayonez
Hazırlanması:
Fileni bişirin (qaynara düşəndən sonra 20 dəqiqə qaynadın). Soyudun. Xırda-xırda doğrayın.
Portağalları yuyun. Bıçaqla portağalları orta xəttilə ziqzaq formasında kəsib ikiyə bölün. İçini çıxarın. Plyonkasını təmizləyib xırda doğrayın. Ancaq salata bu lətin az hissəsini vurun.
Xiyarı kubik-kubik doğrayın. Toyuq əti, portağal ləti və xiyarı qarışdırın. Zövqə görə duz və mayonez vurub qarışdırın. Portağal qabıqlarının içinə doldurun. Üstünü hansısa giləmeyvə ilə bəzəyə bilərsiniz.
Paştetin hazırlaması üçün lazımdır:
Quzu ciyəri — 500 q
Kərə yağı — 250 q
Kök — 2 ədəd
Qoz ləpəsi — 150 q
Baş soğan — 2 ədəd
Yumurta — 2 ədəd
Keşniş, şüyüd — ½ dəstə
Limon — 1 ədəd
Duz, istiot