Bir günün menyusu
- 250 q kələm
- 2 ədəd badımcan
- 2 baş soğan
- 1 ədəd yumurta
- 200 q pendir
- 2 ədəd kök
- 1 ədəd bibər
- 4 diş sarımsaq
- 50 ml bitki yağı
- 250 q bişmiş balıq
- Cəfəri
- Üyüdülmüş istiot
- Duz
Ardı →
İnkişaf etmək istəyənlər üçün maraqlı məlumatlar olan kollektiv bloq servisi
Tərkibi:
Kəsmik — 250 qr
Kərə yağı — 200 qr
Un — 2 stəkan
Qabartma tozu — 1 çay qaşığı
Şəkər tozu — 1/3 stəkan
Hazırlanması:
1. Yumşaq kərə yağı kəsmiklə birlikdə həmcins kütlə alınana kimi mikserlə (və ya blenderdə) yaxşı qarışdırılır.
2. Un və qabartma tozu əlavə olunur və yenə yaxşı qarışdırılır. Xəmir yumşaq alınmalıdır, lakin əllərə yapışmamalıdır. Əgər xəmir əllərə yapışırsa, bir qədər un əlavə edin.
Tərkibi:
1 yumurta
1 kök, şüyüd, qarox
600-700 qr file
falqa kağız
Hazırlanma qaydası:
Yumurta ilə kökü suda qaynadırıq. Toyuğu ət maşınından 2 dəfə çəkirik. Sonra falqanı yağlayıb üzərinə toyuq ətini rulet kimi yayıb (ətə istiot, duz vurmağı unutmayın), yumurtanı, kökü 2 yerə bölüb ətin üzərinə qoyub qarox, göyərti əlavə edib rulet kimi bükürük. Falqanın ağzını bərk bağlayırıq. Listə 1 st su əlavə edib, suyu çəkilənə qədər sobada 250 dərəcədə 35-40 dəq. bişiririk.