Рейтинг
+26.86

Kulinariya

27 üzv, 997 topik

Yayla şorbası

Tərkibi:Yayla şorbası
1 stəkan qatıq
1 stəkan düyü
1/2 stəkan süd
1,5 xörək qaşığı un (təpələmə)
1 çay qaşığı kərəyağ
1 çay qaşığı nanə
1 çay qaşığı pul bibər
1 çay qaşığı tuzot (istəyə görə) Mən ləzzət qatdığını düşünürəm.
1 çay qaşığı təpələmə duz
5,5  stəkan su


Ardı →

Zeytunlu çörək

Tərkibi:
3,5 stəkan un
Maya, duz
1 ç.q. şəkər tozu
1 ədəd yumurta
100 q marqarin
1 stəkan ilıq süd
1 stəkan çəyirdəksiz qara zeytun

Üstü üçün:
1 yumurta sarısı
Çörəkotu
Ardı →

Qaraçı kababı

Tərkibi:
0,5 kq badımcan
1 kq pomidor
2 ədəd soğan
4-5 ədəd yaşıl bibər
Yarım dəstə cəfəri
Duz, sarımsaq

Hazırlanması:
Badımcan və pomidorları közdə bişirin, qabıqlarını soyub doğrayın və bir qazana düzün. Soğanı halqa-halqa doğrayaraq duz və sumaqla ovun, sonra içinə cəfərini əlavə edib qarışdırın. Bu qarışığı qaynar yağda qovurub pomidor və badımcanın üstünə tökün. Qazanı kip örtüb manqalda yarım saat bişirin.
Davamı →

Uşaqlar üçün südlü şorba

Tərkibi:
1 stəkan süd
1 xörək qaşığı düyü unu
Pomidor suyu
1 çay qaşığı zeytun yağı

Hazırlanması:
Bir qazana süd, 1 xörək qaşığı düyü unu, yarım  stəkan pomidor suyu və ya əzməsi əlavə olunub bişirilir.
Sonra, 1çay qaşığı zeytunyağı əlavə edilərək uşağa yedirdilir. Un qatılmadığında çox az çörək içi  verilə bilər.

Qeyd: Körpələrə inək südü 1 yaşından əvvəl verilməməlidir.


Davamı →

Portağal mürəbbəsi

Tərkibi:
1kq qalin qabiqli portağal
8st şəkər tozu
1 ədəd limon suyu
5st su

Hazırlanması:
Portağallar yuyulur,ağ iç qabığı qalacaq şəkildə narıncı qabığı soyulur.Soyulan portağalların bir neçə yerinə bıçaqla deşik açılır. Portağallar bu şəkildə dərin bir qazana tökülür üzərini örtəcək qədər su tökülür. 5-10 dəq. qaynadılır, su süzülür. Bu proses portağalların acısı gedənə qədər ən azı 2 dəfə yerinə yetirilir(qaynadılma süzmə işi). Başqa bir qazanda su və şəkər tozu qaynadılır. Suyu süzülən portağallar istənilən şəkildə dilimlənir və şirənin içinə tökülür. Limon suyu da əlavə edilir, mürəbbə şəklinə gələnə qədər bişirilir. Soyuduqda bankalara yığılır.

Bu metodla limon,naringi və qreypfrut mürəbbələri də hazırlamaq olar.


Davamı →

Pendirli və qozlu ispanaq salatı

Tərkibi:
200 qram təzə ispanaq
1/3 stəkan ovulmuş duzlu ağ pendir
1/3 stəkan iri-iri doğranmış qoz ləpəsi
1 ədəd  qabığı soyulmuş və kub şəklində doğranmış alma
1/3 stəkan ağ kişmiş
1 ədəd kub şəklində doğranmış orta boy pomidor (mən bəzən bu salata pomidor qoymuram)
2 xörək qaşığı zeytun yağı
yarım limonun suyu
1 xörək qaşığı balzamik sirkə (zövqə görə alma sirkəsi ilə əvəz oluna bilər)
zövqə görə duz (pendir çox duzludursa, əlavə duz vurmayın)
zovqə görə istiot
 
Hazırlanması:

İspanağı yaxşıca yuyun və qurulayın. Yarpaqlarını iri doğrayın. Yarpaqlar çox iri deyilsə, onları doğramamaq da olar. Bütün ərzaqları böyük salat qabına qoyub, qarışdırın. Nuş olsun!

P.S: 4 porsiya üçün nəzərdə tutulub.  


Davamı →

Təndir çörəyi

1 çörək üçün

Ərzaqlar

1 paket (7 g) quru maya
1 ½ stəkan (375 ml) ilıq su
1 çay qaşığı duz
3 stəkan (450 g) əla növ un
1 yumurta sarısı, səthi üçün
1 çay qaşığı xaş-xaş və ya küncüd


Ardı →

Sobada peraşki

22-25 peraşki üçün

Ərzaqlarsobada peraşki
Xəmir Üçün
½ stəkan (125ml) ilıq su
1 paket (7g) quru maya
3 stəkan (470g) əla növ buğda unu
1 ½ çay qaşığı duz
2 xörək qaşığı şəkər tozu
½ stəkan (125ml) süd
1 yumurta+ 1 yumurtanın ağı (sarısını üstü üçün ayırın) — qeyd: yumurtalar otaq hərarətində olmalıdır
½ stəkan (125ml) duru yağ

İçi Üçün
Kartoflu İç:
3 xörək qaşığı duru yağ
1 baş xırda doğranmış soğan
4 ədəd orta boy kartof
1/3 stəkan xırda doğranmış şüyüd  (və yaxud keşniş ya da


Ardı →

Vişnəli pudinq

Tərkibi:vişnəli pudding
1 lt süd
3 yemək qaşığı düyü unu
1 stəkan şəkər tozu
1 yemək qaşığı kakao
1 yemək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 yemək qaşığı yumşaq marqarin
1 stəkan hazır vişnə sousu

Hazırlanması:
Dərin bir qazana südü tökün. Şəkər tozu, düyü unu ,kakao, nişasta və vanili əlavə edin. Orta dərəcədə qarışdıraraq tündləşənə qədər bişirin.
Pudinqi ocaqdan götürməmişdən əvvəl marqarini əlavə edib qarışdırın. Pudinqi götürüb ilıq olmağı üçün gözləyin. Sonra vişnə sousunu əlavə edib mikserlə 2-3 dəq çırpın. Sonra soyuducuya qoyun. Soyuduqdan sonra süfrəyə verin. Nuş olsun.

 


Davamı →