Рейтинг
+26.86

Kulinariya

27 üzv, 997 topik

Ədviyyatlı qiymə

Tərkibi:
Dana farşı – 500 q
Pomidor  — 3 ədəd
Baş soğan – 1 ədəd
Sarımsaq – 4 ədəd
Qatıq – 250 q
Bitki yağı 
Hil – 8 ədəd
Yumru qara istiot – 10 ədəd
Mixək – 8 ədəd
Cirə — 1ç.q
Zəncəfil — 1ç.q
Sarıkök — 1ç.q
Duz
Ardı →

Puding

Tərkibi:
5 xörək qaşığı un 
5 xörək qaşığı kakao 
1 litr süd 
1 st. şəkər tozu 
1 paket vanil 
2 yumurta 
100 qr. marqarin 

Hazırlanması:
Əvvəlcə marqarindən başqa hər şeyi qarışdırıb bişiririn, daha sonra isə içinə marqarin əlavə edib mikserlə çalın. Puding hazırdır. Nuş olsun!
Davamı →

Qozlu qurabiyə

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:
3 stəkan yarım un + bir az əlavə (lazım olsa)
Bir çimdik duz
2 çay qaşığı yarım qabartma tozu
1 stəkan duru yağ (tünd iyi olmayan hər hansı bir yağ — zeytun və ya qarğıdalı ola bilər)
125 qram kərə yağı — otaq temperaturunda yumuşalmış
2 xörək qaşığı alma və yaxud üzüm sirkəsi
1 stəkan qatıq
1 stəkan xırda doğranmış (amma çox xırda deyil)qoz ləpəsi
1 stəkan dənəsi çıxardılmış və halqavari doğranmış qara zeytun
Ardı →

Ətli blinçik

Tərkibi:
  • Blinçik Üçün:
  • 2 yumurta
  • 1 xörək qaşığı şəkər tozu
  • bir çimdik duz
  • 2 stəkan süd (əgər diyetik blinçik istəyirsinizsə, onda 1 stəkan süd bir stəkan su istifadə edin)
  • 1  1/5 stəkan un
  • 2 xörək qaşığı duru yağ

İçi Üçün:
  • 500 q çəkilmiş mal əti
  • 1 ədəd orta boy soğan
  • duz
  • istiot
  • qızartmaq üçün duru yağ

Hazırlanması:
Əvvəlcə içi hazırlayın. Bunun üçün tavada təxminən 2 xörək qaşığı duru yağı qızdırıb, bu yağda soğan və əti tez-tez qarışdıra-qarışdıra bərabər qızardın. İçi duzlayıb istiotlayın. (Əgər kalorisi az blinçik istəyirsinizsə, onda əti qızartmaq yerinə, tikə mal ətini duzlu suda bişirin, sonra ət çəkən maşında çəkin, yağda qızardılmış soğan əlavə edin). İndi isə blinçikləri hazırlayın. İri qabda xəmirin ərzaqlarını yaxşıca qarışdırın.

Kiçik tavanın dibinə yağ sürtün. Blinçikin xəmirindən təxminən 1/4 stəkan götürüb tavaya tökün. Əgər iri blinçik etmək istəyirsinizsə, onda iri tavadan istifadə edərək xəmirin miqdarını da artırın. Xəmiri tavaya tökən kimi, tavanı o tərəf bu tərəfə əyin ki, xəmir yayılsın. Blinçikin bir tərəfi qızaran kimi,  o  biri tərəfinə çevirib qızardın. Beləcə bütün blinçikləri  bir-bir bişirib bir qabda üst-üstə yığın.

Hər blinçikin ortasına hazırladığınız içdən qoyun. Zərf şəklində bükün. İndi isə tavada azacıq duru yağ qızdırın. Blinçiklərin hər iki tərəfini bu yağda azacıq qızardın. Bunu etdiyinizdə blinçiklər kip olacaq və içi dağılmayacaq. Qızardılmlış blinçikləri salfet kağızının üstünə qoyub yağını çəksin (yeməyin az kalorili olması üçün doldurulmuş blinçikləri yağda qızartmasanız da olar). Sonra isə süfrəyə verin. Nuş Olsun!
Davamı →

Bananlı desert


Ərzaqlar:

1 ədəd banan
Ağ çörək 2-3 dilim
qatılaşdırılmış süd
kişmiş
şokolad


Hazırlanması:
Ağ çörək kiçik kublar şəklində kəsilir. Banan halqa şəklində dilimlənir.
Banan, çörək, kişmiş və  qatılaşdırılmış süd birlikdə qarışdırılır.
Daha sonra alınan məhsulu soyuducuya qoyun. Çıxardıqdan sonra üstünə  rəndələnmiş şokolad səpin. Nuş olsun!
Davamı →

Göbələk salatı

Ərzaqlar:
1 banka (təxminən 450 q və ya 3 stəkan) turşuya qoyulmuş göbələk(şampinyon)
1 ədəd orta boy yerkökü
1 ədəd kiçik qırmızı Bolqar bibəri
1 ədəd kiçik sarı və ya portağal rəngi Bolqar bibəri
1 ədəd kiçik yaşıl Bolqar bibəri
1 ədəd orta boy turşu-xiyar
1 ədəd orta boy təzə xiyar
zövqə görə Şüyüd
1 ədəd orta boy baş soğan
3-4 x. qaşığı limon suyu
3-4 x.qaşığı zeytun yağı
duz
istiot
Ardı →

Kartof kotleti

Tərkibi:
Kartof — 10 ədəd.
Təzə göbələk — 500 q
Soğan — 2 ədəd
Un — 2 x.q
Çörək qırıntıları — 1 x.q
Bitki yağı — 2 x.q
Duz, istiot

Hazırlanması:
Göbələkləri təmizləyin sonra isə xırda doğranmış soğanla birlikdə yaxşıca qızardın. Suda qaynadılmış kartofun qabığını təmizləyin və rəndədən keçirin. Sonda isə bütün məhsulu un əlavə edərək birlikdə yaxşıca qarışdırın. 
Kotlet halında yumrulayaraq yağda qızardın.  Nuş olsun!
Davamı →

Ətli göbələk

Tərkibi:
Quzu əti – ½ kq.
Soğan – 3 ədəd
Göbələk – 0.5 kq
Yağ – 2 x.q
Duz, istiot zövqə görə

Hazırlanması:
Yağı tavaya qoyub isidin, göbələkləri iri doğrayıb, üzərinə əlavə edin. Bir az qovrulduqdan sonra xırda doğranmış soğanı tökün. Bir neçə dəqiqə qızardıqdan sonra duz, istiot əlavə edin. Ətləri digər tavada qızardın. Hazır olduqdan sonra göbələkli qarışığa qatıb, bir az sobada saxlayıb, isti halda süfrəyə verin.
Nuş olsun!
Davamı →

Qarışıq Turşu

Turşu kauçuk qablardansa çəlləkdə ya şüşə balonlarda qoyulsa keyfiyyətini itirməz. 
3litirlik balon üçün;
Ərzaqlar:
Kələm – 2kq
Rəngli bibərlər – 1kq
Noxud – 10 ədəd
Qara istiot – 10ədəd 
Dəfnə yarpağı 
Sarımsaq- bol
Acı bibər – 5ədəd
Limon – 2ədəd
Kərəviz -1 dəstə
Ardı →

Tantuni

Ərzaqlar:Tantuni
2 ədədət bifşteks
1 ədəd quru soğan
1 ədəd pomidor
6 ədəd kornişon turşu (istəyə bağlı)
1 çay qaşığı qırmızı bibər
Yarım limonun suyu
1 çay qaşığı sumaq
Yarım çay qaşığı kimyon
1 çay qaşığı qədər duz
2 xörək qaşığı zeytunyağı
Ardı →