Рейтинг
+26.86

Kulinariya

27 üzv, 997 topik

Yulaflı peçenye

Yulaf yarması ən xeyirli yarmalardan biridir. Yulaf yarması sıyığı müxtəlif vitaminlər və mikroelementlərlə zəngindir. Sıyıqdan əlavə yulaf yarmasından çox xeyirli və dadlı peşenye bişirmək olar.

Tərkib:
— yulaf lopaları («herkules») — 1,5 stəkan
— yumurta — 2 dənə
— şəkər tozu — 100 qr
— kərə yağı — 150 qr
— qabartma tozu — 1 çay qaşığı
— buğda unu — 100 qr
— kişmiş — 50 qr
— darçın — bir çimdik
— vanil — 1 paket
— duz.

Hazırlanması:
1. Yumşalmış kərə yağı şəkər tozu ilə mikserlə qarışdırın.


Ardı →

Kartoflu piroq

Tərkibi:
Kartof — 5-6 ədəd
Yumurta — 3 ədəd
Yağ — 0,5 stəkan
Qatıq — 0,5 stəkan
Un — 1stəkan
Qabartma tozu
 Duz 
Qırmızı və qara istiot
Ağ pendir 
Keşniş, şüyüd
Küncüt
Ardı →

Almalı rulet

Tərkibi:
4 yumurta
130 q un
140 q şəkər tozu
600 q alma
1 ç.q. darçın
şəkər pudrası

Hazırlanması:
Əvvəlcə iç hazırlayın. Almanı yaxşıca yuyub sürtgəcin xırda gözündən keçirin. Şirəsini süzün.

Almaya şəkər tozu və darçın əlavə edin (alma çox şirindirsə, şəkər tozunun miqdarını azaldın).

Ardı →

Narlı şorba

Tərkibi:
-1 kq turş nar
-Yarım litr ət suyu
-3 xörək qaşığı un
-Kərə yağı
-İncə doğranmış nanə və cəfəri
— Duz və istiot

Hazırlanması:
Ət suyunu qaynadın. Narlardan birini ikiyə bölüb dənələyin. Qalan narların suyunu sıxın.

Sıxılmış nar suyunu ət suyuna əlavə edin. Unu kərə yağında qovurun. Ət və nar suyunu qaşıq-qaşıq azca götürün, qovurduğunuz una əlavə edib qarışdırın. Un qızarmış rəng alandan sonra qaynatdığınız nar və ət suyuna əlavə edin.

Şorba qatı hala gələnə kimi qarışdırın. Üzərini cəfəri, nanə və ayırdığınız nar dənələri ilə bəzəyib, süfrəyə təqdim edə bilərsiniz. Nuş olsun!
Davamı →

Bananlı oladi

Ərzaqlar:
2 ədəd banan
1/2 st süd
1/2 st şəkər tozu
1 ədəd yumurta
1 st un
Qızartmaq üçün zeytun yağı

Hazırlanması:
Bütün ərzaqları mikserlə ya da blender ilə qarışdırırıq. Əvvəlcə bananı əzirik.
Sonra südü, yumurtanı və şəkər tozunu əlavə edib qarışdırırıq.
Unu əlavə edib qarışdırdıqdan sonra qarışığı qaba tökürük.
Tavada yağı qızdırıb xəmirdən 1 x.q dolu götürüb aralı-aralı tökürük.
Bilinçiklərin hər iki üzünü qızardırıq.
Nuş olsun!
Davamı →

Ev üsulu lahmacun

Tərkibindəkilər:

Xəmiri:
250 qram un
1 stəkan yarım su
1 çay qaşığı maya
1 çay qaşığı duz

İçliyi:
200 qram qiymə
2 ədəd pomidor
1 ədəd böyük soğan
2 ədəd yaşıl bibər
Cəfəri
4 diş sarımsaq
1 çay qaşığı tamad

Hazırlanması:
İçliyi hazırlamaq üçün soğan, sarımsaq, pomidor, cəfəri, bibəri çəkin sonra qiyməyə əlavə edib qarışdırın.


Ardı →

Nar salatı


Ərzaqlar:
Baş soğan – 2 əd.
Nar – 5 əd.
Keşniş – 1 dəstə

Hazırlanması: 15 dəqiqə
Orta irilikdə baş soğanı təmizləyib, eninə nazik halqavari doğrayın. Doğranmış soğanı boşqaba düzüb, üzərinə nar sıxın və nar dənələri ilə qarışdırıb duz əlavə edin. Üzərinə xırda doğranmış keşniş səpin.


Davamı →

Albalı tortu

İnqridientlər:

Biskvit üçün:

Yumurta — 8 ədəd
Un — 320 q.
Şəkər tozu — 320 q.
Qabartma tozu – 1 paket
Vanil — 1 paket
Duz – bir çimdik
Kakao — 1 xörək qaşığı

Krem üçün:
Kərə yağı — 400 q.
Qatılaşdırılmış süd — 550 q.
Vanil — 1 paket

Sirop üçün:
Su — 150 q.
Şəkər tozu — 80 q.


Ardı →

Tərəvəz şorbası

Tərkibi:
4 xörək qaşığı qarğıdalı yağı
1 ədəd soğan1 ədəd balqabaq
2 ədəd kök
1 dəstə yaşıl soğan
1 ədəd sarı bibər
1 ədəd qırmızı bibər
1 dəstə kərəviz
5 stəkan isti toyuq suyu
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı istiot

Ədviyyat üçün:
1 ədəd yumurta sarısı
3 xörək qaşığı qatıq
2 xörək qaşığı un
1 stəkan su


Ardı →

Ev şəraitində Fanta hazırlanması

Fanta nədən hazırlanır? Yəqin ki çoxlarımız sağlamlığımızı qorumaq üçün fanta və onunla eyni sinifə aid olan kimyəvi tərkibli içkiləri almaqdan çəkinirik. Lakin sizə təqdim etdiyimiz bu reseptdə ziyanlı əlavələrdən, rəngləndiricilərdən və.s istifadə olunmur.

Fanta tərkibi:

Portağal (böyük) – 4 ədəd

Limon – 1 ədəd

Su – 700 ml

Qazlı su – 500 ml

Şəkər – 150 qram yaxud zövqə görə

Hazırlanması:

Meyvə  ilıq suda yaxşı yuyulur, təmizlənir. Bıçaqla qabıqları soyulduqdan sonra meyvənin şirəsi sıxılır. Sıxılmış meyvə şirəsi və qabıqları qazana əlavə edilir. Şəkər və 700 ml qaynar su töküldükdən sonra 1-2 dəqiqə ərzində qaynadılır. Daha sonra alınmış qarışım 4-5 dəqiqə soyuducuda soyudulur. Sonda süzülən qarışım qazlı su əlavə edilməklə süfrəyə verilir. Təbbi və faydalı!


Ardı →