Рейтинг
+26.86

Kulinariya

27 üzv, 997 topik

Zeytunlu çörək

Tərkibi:
3,5 stəkan un
Maya, duz
1 ç.q. şəkər tozu
1 ədəd yumurta
100 q marqarin
1 stəkan ilıq süd
1 stəkan çəyirdəksiz qara zeytun

Üstü üçün:
1 yumurta sarısı
Çörəkotu
Ardı →

Uşaqlar üçün südlü şorba

Tərkibi:
1 stəkan süd
1 xörək qaşığı düyü unu
Pomidor suyu
1 çay qaşığı zeytun yağı

Hazırlanması:
Bir qazana süd, 1 xörək qaşığı düyü unu, yarım  stəkan pomidor suyu və ya əzməsi əlavə olunub bişirilir.
Sonra, 1çay qaşığı zeytunyağı əlavə edilərək uşağa yedirdilir. Un qatılmadığında çox az çörək içi  verilə bilər.

Qeyd: Körpələrə inək südü 1 yaşından əvvəl verilməməlidir.


Davamı →

Badamlı alma tortu

Ərzaqlar:
 -4 yumurta
-175 qr şəkər
-175 qr un
-1 xörək qaşığı qabartma tozu
 
Üstü:
 -100 qr badam
-4 xörək qaşığı bal
 
İçi:
-1 paket vanilli ya da limonlu krem
-500 qr çiy krem və ya şanti kremi
Ardı →

Almadan rafaello

Almadan rafaello
Alma yuyulur, baş hissəsi kəsilir, tumu çıxarılır. Yumuşalana kimi bişirilir və soyudulur. Hər bir almanın içinə qıraqda xırdalanmış qozla qatılaşdırılımış südün qarışığı qoyulur. Alma smetana sonra üyüdülmüş şokolad və kokos qarışığına batırılır. 20-30- dəqiqə soyuducuda saxlanılır və hazırdı.
Davamı →

Quru meyvəli keks

Ərzaqlar:
3 ədəd yumurtameyvə qurulu keks
1.5 stəkan şəkər
3 stəkan un
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
1 stəkan süd
1/2 stəkan duru yağ
1 ədəd sürtkəcdən keçirilmiş limon qabığı
1 stəkan meyvə qurusu (ərik, albalı, əncir və.s)

Hazırlanması:
Yumurta və şəkər çoxlu çırpılır. Un, qabartma tozu, vanil, süd, duru yağ əlavə edilərək çırpma işinə davam edilir. Meyvə quruları unlanaraq qarışığa əlavə edilir. Sürtkəcdən keçirilmiş limon qabığı da əlavə edilərək 2-3 dəq çırpılır. Yağlanmış və unlanmış keks qəlibinə tökulərək 130*Cdə 50 dəqiqə bişirilir. Nuş olsun!
Davamı →

Portağal salatı

Tərkibi:Portagal salatı
3-4 portağal
300 q toyuq filesi
200 q xiyar
duz
mayonez

Hazırlanması:
Fileni bişirin (qaynara düşəndən sonra 20 dəqiqə qaynadın). Soyudun. Xırda-xırda doğrayın.
Portağalları yuyun. Bıçaqla portağalları orta xəttilə ziqzaq formasında kəsib ikiyə bölün. İçini çıxarın. Plyonkasını təmizləyib xırda doğrayın. Ancaq salata bu lətin az hissəsini vurun.
Xiyarı kubik-kubik doğrayın. Toyuq əti, portağal ləti və xiyarı qarışdırın. Zövqə görə duz və mayonez vurub qarışdırın. Portağal qabıqlarının içinə doldurun. Üstünü hansısa giləmeyvə ilə bəzəyə bilərsiniz.


Davamı →

Heyva mürəbbəsi

Tərkibi:heyva murəbbəsi
Təmizlənib doğranmış heyva – 1kq,
şəkər – 1,2kq

Hazırlanması: 
Heyva təmizlənir, 2 sm qalınlığında dilimlərə doğranır və qaynar suda 10-15 dəq. pörtülür. Sonra heyva dilimlərinin üzərinə qaynar şərbət əlavə edilir.
Şərbəti heyva pörtülmüş su ilə hazırlayırlar. Mürəbə arada 8-10 dəq. qaynadılıb 8 saat saxlanılmaq şərti ilə 3-4 dəfəyə bişirilir. 


Davamı →

Pendirli və qozlu ispanaq salatı

Tərkibi:
200 qram təzə ispanaq
1/3 stəkan ovulmuş duzlu ağ pendir
1/3 stəkan iri-iri doğranmış qoz ləpəsi
1 ədəd  qabığı soyulmuş və kub şəklində doğranmış alma
1/3 stəkan ağ kişmiş
1 ədəd kub şəklində doğranmış orta boy pomidor (mən bəzən bu salata pomidor qoymuram)
2 xörək qaşığı zeytun yağı
yarım limonun suyu
1 xörək qaşığı balzamik sirkə (zövqə görə alma sirkəsi ilə əvəz oluna bilər)
zövqə görə duz (pendir çox duzludursa, əlavə duz vurmayın)
zovqə görə istiot
 
Hazırlanması:

İspanağı yaxşıca yuyun və qurulayın. Yarpaqlarını iri doğrayın. Yarpaqlar çox iri deyilsə, onları doğramamaq da olar. Bütün ərzaqları böyük salat qabına qoyub, qarışdırın. Nuş olsun!

P.S: 4 porsiya üçün nəzərdə tutulub.  


Davamı →

Zebra keksi

Tərkibi:
4 yumurta
1 stəkan (250 qram) şəkər tozu
1 stəkan (250 millilitr) süd
1 stəkan (250 millilitr) bitki yağı
2  stəkan (250 qram) un
1/3 çay qaşığı vanil tozu
1 çay qaşığı soda
2 xörək qaşığı tünd kakao tozu


Ardı →